Iš viešumos dingusi Eglija Vaitkevičė nėrė į naują veiklą: „Tai mano aistra ir darbas“

„Man grožis – kai moteris iš vidaus švyti gerumu, meile, stiprybe, yra savarankiška pasirinkimuose, moka pastovėti už savo idėjas ir nebijo veikti. Moteriškumą sieju su motinyste, šeima. Moteris turi būti įkvėpėja ir kūrėja“, – įsitikinusi Londone gyvenanti kvepalų kūrėja, „Kauno ponia 2004“ nugalėtoja Eglija Vaitkevičė (53 m.).

Eglija Vaitkevičė<br>LR archyvo ir asmeninio albumo nuotr.
Eglija Vaitkevičė<br>LR archyvo ir asmeninio albumo nuotr.
Laida "Ilgai ir laimingai"Eglija Vaitkevičė<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Laida "Ilgai ir laimingai"Eglija Vaitkevičė<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Burleskos šokėja Eglija Vaitkevičė<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Burleskos šokėja Eglija Vaitkevičė<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Vaitkevičė Eglija, kvepalai<br>M.Patašiaus nuotr.
Vaitkevičė Eglija, kvepalai<br>M.Patašiaus nuotr.
 Eglija Vaitkevičė.<br> Asmeninio albumo nuotr.
 Eglija Vaitkevičė.<br> Asmeninio albumo nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

May 24, 2022, 9:52 PM, atnaujinta May 24, 2022, 10:07 PM

Moteris įsitikinusi – kai gražus vidus, tuomet ir išorinis grožis neatsilieka.

„Išorinį grožį visais laikais moterys pabrėždavo, išryškindavo. Pasaulis uždėjo moters grožį ant pjedestalo ir padarė jį kultu, dėl ko aš neprieštarauju“, – įsitikinusi ji.

E.Vaitkevičė jau kurį laiką nėrusi į naują veiklą – estetinę kosmetologiją.

„Aš daug metų dirbau grožio terapeute Lietuvoje, vėliau užsiėmiau kita veikla, po to pradėjau kvepalų verslą, gamybą. Bet mažai kas Lietuvoje žino, kad atvykus į Londoną baigiau grožio akademiją, dirbau su moterų veidais ir oda. Neseniai nusprendžiau eiti gilyn į estetinę kosmetologiją.

Baigiau Jungtinės Karalystės Anti-Aging Estetinės Medicinos akademijos kursus (BBAIM Academy). Darau injekcines procedūras botoksu, hialurono rūgšties užpildais, mezoterapiją ir daug kitų injekcinių terapijų, kuriomis aš tikiu. Tai mano aistra ir darbas. Mano planuose yra studijuoti medicinos universitete, tikiuosi šiais metais turėsiu laiko stojimui“, – šypsojosi Eglė.

– Kaip ši nauja veikla papildys kvepalų kūrimą? Ar pati esate išbandžiusi plastinę operaciją arba injekcijas?

– Kvepalų verslas ir grožis man atrodo labai dera ir atskleidžia mano pačios kelią į grožį, sveikatą, eleganciją. Kas del manęs pačios, tai aš pirmą kartą išbandžiau botokso injekciją prieš kelias savaites, pati ją atlikau.

Nors neturėjau raukšlių, bet ši procedūra pasunkino raukšlių susidarymą, kai daug skaitau ir esu susikaupusi. Labai pasitikiu mezoterapija, ji išgelbėjo mane nuo nesveiko plaukų slinkimo o tai pat padėjo veido odai atsigauti ir atjaunėti. Yra klaidinga manyti, kad galima nieko nedaryti, o kai staiga susensi, pasidaryti plastine operacija. Mano tikslas yra dirbti kasdien ir skirti dėmėsį odai ir grožiui, kad nereikėtų drastiškų operacijų, juolab turime nuostabių mokslo išrastų būdų savo jaunystė palaikyti.

– Be kokių grožio ritualų neįsivaizduojate savo kasdienybės? Kam teikiate pirmumą?

– Palaikau savo odos drėgmę su hialurono rūgšties serumais, kaukėmis ir kremais. Jie stebuklų nepadaro, kaip kosmetologinės procedūros, bet be jų veido oda taptų sausa, greitai susiraukšlėtų. Bet odos kosmetikai neskiriu didelių pinigų, nes jos galimybės yra ribotos, nepaisant visų deimantų, sudėtų į kremus.

Daug dėmesio skiriu odos valymui vakare ir masažui - tai bene labiausiai veikianti ir nemokama odos priežiūros priemonė. Labai saugausi saulės, karštų garų, karštų patalpų, nes mano odoje greitai išsiryškina kapiliarai. Kartais naudojų lazerių terapija kapiliarų šalinimui, bet jie vėl atsiranda.

Kosmetologiniame kabinete esu labai reta viešnia, nes oda mano gera, neturiu nusiskundimų, pati ją prižiūriu.

Kiek save pamenu, tiek miegu ant nugaros – nespaudžiu veido, kad nesusidarytų išilginės negražios raukšlės.

Mano oda lygi, tačiau linkusi į patinimus ir ovalo pakritimą. Stengiuosi laikytis dietos ir nepriaugti svorio, kad ovalas išliktų kuo ilgiau stangrus. Aš nerūkau ir kartais išgeriu tik šampano. Vartoju daug vitaminų ir papildų. Labai domiuosi medicina ir daug skaitau apie mūsų organizmo funkcijas ir senėjimą.

– Eglija, kokias klaidas pastebite grožio srityje?

– Neharmoningai moters tipažui pasirinktos priemonės ir stilius. Pavyzdžiui, ryškiai juodai dažyti plaukai ir nesutvarkytas kirpimas, nepriderintas makiažas, drabižių stilius. Mane šokiruoja storu permanentiniu antakių makiažu pasidabinusios armijos jaunų ir vyresnių moterų.

Nesubtiliai pakoreguoti veido bruožai sendina ir daro moterį juokinga. Pavyzdžiui, padidinti skruostai iki tokio lygio, kad besišypsant nesimato akių, o per padidintas lūpas nesimato dantų. Lankytis pas tą patį plastinį chirurga kaip ir daugelis tavo draugių. Visos atrodo padarytos pagal vieną štampą.

Klaida – su vakariniu makiažu pasirodyti dieną. Nemokėjimas priderinti makiažo spalvų prie moters tipažo. Atsainus ir nuolat piktas žvilgsnis net ir ant tobulai atrodančios moters nepagražins jos. Labai užleista veido odos būsena, daugybė raukšlių, nelygumai, nesutvarkyti antakiai, nepadažytos plaukų šaknys. Moters grožis slypi nuolatinėse pastangose būti prižiūrėtai ir išryškinti pačius patraukliausius bruožus.

– Ką galima rasti Jūsų kosmetinėje?

– Drėkinantį kremą, paakių kremą, rankų kremą, lengvą makiažo pagrindą, odos maskuotoją, antakių pieštuką, juodą pravedimą, skaistalus, lūpų dažus, neutralių spalvų šešėlius, švytėjimo pudrą. Tai kasdieninė mano kosmetika. Bet ypatingom progom, ar išėjimui aš turiu daug dekoratyvinės kosmetikos.

– Ar ilgai praleidžiate prie veidrodžio?

– Savo buvimą prie veidrodžio aš optimizavau iki minimumo. Pasidarau kasdieninį makiažą per 15 minučių. Bet su plaukais, po jų plovimo, pavargstu apie valandą: reikia sutvarkyti visas garbanas ir sudėlioti jas į vietas.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.