Po sulaikymo prabilo Živilė Diawara: „Noriu atsigauti po visko“

Menų fabriko „Loftas“ bendraįkūrėja Živilė Diawara lapkričio 17 d. buvo sulaikyta policijos su, kaip įtariama, narkotinėmis medžiagomis. Iš pradžių verslininkė su žiniasklaida nebendravo, tačiau antradienio rytą žinią apie tai, kad naktį praleido areštinėje, patvirtino portalui LRT.lt.

Živilė Diawara.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Živilė Diawara.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Viktoras ir Živilė Diawaros.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Viktoras ir Živilė Diawaros.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Živilė Diawara.
Živilė Diawara.
Viktoras ir Živilė Diawaros.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Viktoras ir Živilė Diawaros.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Nov 22, 2022, 11:32 AM, atnaujinta Nov 22, 2022, 11:39 AM

„Dabar nenoriu komentuoti, noriu atsigauti po visko, po šoko, po to, kas buvo uždrėbta man. Nenoriu komentuoti, nenoriu pakenkti tyrimui. Manau, viską sužinosite vėliau“, – minėtam portalui antradienį sakė Ž. Diawara.

Vilniaus policijoje lrytas.lt patvirtino, kad lapkričio 17 d., apie 22 val., Vilniuje, Švitrigailos gatvėje, vidiniame namo kieme pareigūnai sulaikė moterį jiems įtartiną pasirodžiusią moterį (gimusi 1979 m.).

Apžiūrint moters daiktus, pas ją buvo rasta metalinė dėžutė su, kaip įtariama, narkotinės medžiagos likučiais ir permatomas plastikinis maišelis su galimai narkotine medžiaga.

Moteris buvo sulaikyta ir pristatyta į policijos komisariatą. Ją apklausus, tą pačią naktį šiek tiek po 2 val., moteris buvo uždaryta į areštinę ir iš jos paleista tik ryte.

Įvykis tiriamas.

Pirmadienį kilus skandalui pasisakė ir prodiuseris bei vienas iš Laisvės partijos steigėjų Gediminas Jaunius.

„Živilės Diawaros sulaikymas turėtų tapti aiškiu ir paskutiniu ženklu sutvarkyti narkotikų prevencijos politiką. Jei dekriminalizacija šiai daugumai neįveikiama – Laisvės partijai nėra ką veikti tokioje vyriausybėje“, – socialiniuose tinkluose pareiškė Vilniaus miesto Tarybos Ekonomikos ir finansų komiteto pirmininkas bei Laisvės partijos valdybos narys.

Pagal naują projektą, pateiktą Seimui, už neteisėtą kanapių, jų dalių, aliejaus, dervos, ekstraktų ar tinktūrų disponavimą nedideliais kiekiais be tikslo platinti grupė parlamentarų siūlo taikyti administracinę, o ne baudžiamąją atsakomybę, kaip yra dabar.

Palaikymą Živilei išreiškė ir kiti garsūs žmonės. Dainininkė Erica Jennings ragino Ž.Diawarą laikytis.

Fotografė Neringa Rekašiūtė taip pat vylėsi, kad šis atvejis paskatins keisti įstatymus.

Kvaišalų dekriminalizavimą skatinanti Seimo narė Morgana Danielė taip pat neliko abejinga. „Toliau vyksta kova su „kriminaliniais nusikaltėliais“. Kiek dar Seimas lauks su įstatymų pakeitimais ir kiek dar gyvensime šiame absurde? Ir dar – projektas šiuo metu yra TIK kanapėms. Tačiau Seimo narių pasisakymai niekuo nesiskiria nuo praėjusių metų – vis tie patys mitais ir asmeninėmis nuomonėmis, o ne mokslo įrodymais ir faktais, grįsti „argumentai“ ir moralinės panikos kurstymas. Štai jūsų moralinės panikos veidas – gerai įsižiūrėkite, kokioms „kovoms“ švaistomi teisėtvarkos resursai, laikas ir mokesčių mokėtojų pinigai“, – stebėjosi ji.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.