Kadaise populiarios laidos „Super LT“ žvaigždė Violeta Repčenkaitė nustojo žiūrėti televiziją ir pasinėrė į pokyčius

„Tai vieta, kur įgijau neįkainojamos patirties. Vieta, kur sutikau nuostabių žmonių, kurie šalia  ir šiandien“, – prisiminusi televizijos laikus šypsosi buvusi TV žvaigždė Violeta Repčenakitė (40 m.). Nors šiandien ji savo gyvenimą kuria Maltoje, tačiau sutiko su lrytas.lt pasidalinti apie vieną svarbiausių jos gyvenimo etapų.

 Violeta Repčenkaitė ir Jogaila Morkūnas.<br> A.Razauskaitės ir P.Lileikio nuotr.
 Violeta Repčenkaitė ir Jogaila Morkūnas.<br> A.Razauskaitės ir P.Lileikio nuotr.
 Jogaila Morkūnas ir Violeta Repčenkaitė.<br> P.Lileikio nuotr.
 Jogaila Morkūnas ir Violeta Repčenkaitė.<br> P.Lileikio nuotr.
 Jogaila Morkūnas ir Violeta Repčenkaitė.<br> P.Lileikio nuotr.
 Jogaila Morkūnas ir Violeta Repčenkaitė.<br> P.Lileikio nuotr.
 A.Razauskienės nuotr.
 A.Razauskienės nuotr.
 A.Razauskienės nuotr.
 A.Razauskienės nuotr.
 A.Razauskienės nuotr.
 A.Razauskienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

Dec 3, 2022, 7:02 PM

Pirmą kartą ji į televiziją įžengė keturiolikos. Tuomet vedė laidą „Ant palangės“. 2006-aisiais iš žinomo žurnalisto Edmundo Jakilaičio Violeta sulaukė pasiūlymo sudalyvauti laidos „Super LT“ vedėjų atrankoje, kurią moteris laimėjo.

Į „Super LT“ vedėjų kėdę Violeta sėdo kartu su Jogaila Morkūnu. Nuo to laiko televizijos žiūrovai puikiai atsimena charizmatiškąją V.Repčenkaitę.

– Kaip, jūsų nuomone, televizija keitėsi per tiek daug metų?

– Žinoma, kad keitėsi ir tikriausiai – stipriai. Viskas juk nuolatinėje tėkmėje. Daug įtakos iš užsienio televiziniuose vandenyse ir tai – taip pat puiku... Nors ir mes turime labai talentingų prodiuserių, laidų vedėjų.

Aš su šeima pastaruosius dvejus metus gyvenome visai be televizoriaus. Šiuo metu jį turim, bet naudojame tik tada, kai įsijungiam filmą su vaikais. Šiais laikais galima viską pasižiūrėti per kompiuterį. Kaip supratote, pas mus namuose televizorius nėra traukos centras ir židinys.

– Koks laikas televizijoje jums labiausiai patiko?

– Visi septyneri metai buvo kaip vienas nuostabus televizinis gyvenimo puslapis. Viską prisimenu labai šviesiai, sunku būtų išskirti kažką atskirai. Juk ir aš keičiausi, keitėme ir TV kanalą – pradėję „Super LT“ LNK televizijoje, vėliau persikėlėme į „Lietuvos Ryto“ kanalą...

Tuomet tai buvo mano gyvenimo būdas ir visa, kas susiję su televizija, man buvo artima. Ne tik mūsų, bet ir kitos laidos. Daug visko virė televiziniame gyvenime – renginiai, dalyvavimas kitose laidose. Pareigos vijo viena kitą. Tačiau pasibaigus televiziniam etapui, taip jau įvykiai susiklostė, kad aš pradėjau visiškai nebežiūrėti televizoriaus. Tieisog, kardinaliai pasikeitė mano gyvenimo būdas. Ir aš to nevertinu nei gerai, nei blogai, tiesiog yra taip kaip yra (Šypsosi).

– Kaip manote, kada buvo sunkiau dirbti televizijoje – dabar ar praeityje?

– Lyginti laikmečių neįmanoma, viskas juk taip keičiasi: savi iššūkiai, pliusai ir minusai. Šiuo metu visko labai daug, taigi, išlaikyti išrankaus, turiniu pertekusio žiūrovo dėmesį tikriausiai nėra paprastas uždavinys.

– Ar niekada negalvojote vėl grįžti į ekranus, sukurti kokią nors laidą? Galbūt jau esate turėjusi pasiūlymų?

– Pasiūlymu turėjau, neslėpsiu. Tikrai svarstyčiau grįžimą, jei pasiūlymas atitiktų tai, kas ir apie ką dabar esu. Jei laidos rengėjų vertybės ir pačios laidos koncepcija būtų artimi. Niekada negali žinoti, kur nuves keliai (Šypsosi).

– Su kokiais eteryje esate susidūrusi nesklandumais, gal turite kokią nors istoriją?

– Žinoma, kad tiesioginė transliacija visada būdavo iššūkis – negali pakartoti, patobulinti to, ką pasakei (Šypsosi). Pamenu, kai vedėme „Lietuvos Ryto“ televizijos atidarymo rengini, buvo juokingų nutikimų - juk transliacijos metu žiūrovai renginyje dalyvauja ne tik už ekrano, bet ir salėje.

Kuriozų būta. Vienok, tai jau atrodo vyko taip seniai. Arba, kai įstojome su Jogaila LNK atidarymo šventėje pristatyti „Super LT“. Tai buvo pirmas mano pasirodymas tiesioginėje transliacijoje. Aš viską pasakiau, ką reikėjo pagal scenarijų, bet pasakiusi nieko nebegalėjau prisiminti. Mąsčiau, ar tikrai pasakiau, nes buvo apėmusi lyg afekto būsena. Vis klausiau Jogailos, ar tą pasakiau, o ar aną, ar nenusišnekėjau? (Juokiasi). Bet jis buvo nuostabus, labai palaikantis televizijos partneris ir tikras draugas, taigi patikino, kad viskas buvo nuostabu.

– Jeigu atgimtų viena populiariausių laidų „Super lt“, ar sutiktumėte ją vesti?

– Kaip ir žmogus atgimsta kasdien, taip, tikiu, ir laida galėtų atgimti. Tačiau nujaučiu, jau butų apie kitą ir kitaip, tuomet šiandieninei man irgi būtų apie ką pasvarstyti (Šypsosi).

– Kas jus labiausiai iš televizijos veidų imponuoja?

– Kaip jau ir minėjau, nemažą laiko tarpą nebežiūriu televizijos, laidų, nebeseku televizinio gyvenimo vingių ir jau nebežinau naujų veidų. Duodama interviu viešnagės metu Lietuvoje susitinku laidose su pažįstamais laidų vedėjais ir jie nuostabūs. Visada šventė juos pamatyti.

Nenorėčiau nieko išskirti, bet, visgi, visada žavėjausi šviesaus atminimo Leonido Donskio asmenybe.

Praeityje didieji įkvėpėjai man buvo mūsų laidos prodiuserė Edita Katauskienė, Edmundas Jakilaitis ir, aišku, man širdžiai visada mielas ir brangus draugas, televizijos partneris Jogaila Morkūnas.

– Į ką šiuo metu esate susikoncentravusi?

– Mano koncentracija – mano ryšys su savimi, Dievu, gamta. Mano šeima. Taip pat mano aistra, veikla ir darbas – sąmoningumo stovyklos moterims.

TV simpatija 2022: balsuokite ir palaikykite savo mėgstamiausius laidų vedėjus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.