Paulius Vaitiekūnas Kūčių vakaro burtus pakeičia Hario Poterio magija

Artėjant gražiausioms metų šventėms, „Coca-cola“ kviečia magiją kurti kartu su artimiausiais žmonėmis, o apie savo Kalėdų tradicijas pakvietė papasakoti žinomus žmones. Kūčių vakarienė ir Kalėdų šventė – tvirta radijo laidų ir renginių vedėjo Pauliaus Vaitiekūno šeimos tradicija. Tačiau Paulius pasistengia, kad Advento pabaiga tėvų namuose nebūtų pernelyg rimta. Tam jis yra sukūręs savitų šventinių tradicijų.

 Paulius Vaitiekūnas.
 Paulius Vaitiekūnas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 13, 2022, 3:56 PM

„Žinau, kaip susikaupusios, kruopščiai ir atsakingai mama su sese ruošiasi šventėms, todėl patiekalų gamybos įkarštyje man labai knieti neprašytam įsiveržti į virtuvę ir pažerti pastabų bei komentarų“, – pasakoja linksmasis radijo laidų vedėjas ir iškart pripažįsta, kad iš pusiausvyros išmuštos šeimininkės pokštininką greitai išveja iš virtuvės.

Užtat tada į socialinius tinklus pasipila smagaus turinio. „Mama, aš tikrai nenoriu priekaištauti, bet šiuos silkės gabalėlius aš būčiau pjaustęs kitaip. Dabar man atrodo kiek per stambiai. Pagalvok, ar tokius gabalėlius bus maksimaliai malonu valgyti?“ – tokios ir panašios Pauliaus pastabos ir gyvai nufilmuotos namiškių reakcijos pralinksmina tūkstančius jo sekėjų „Instagram“.

Vaikinas mano, kad pasiruošimas šventėms kai kuriems žmonėms sukelia per daug įtampos ir net streso, o juokas yra geriausias būdas atsipalaiduoti – kitaip pažvelgti į visiems gerai pažįstamas situacijas. Ne veltui M-1 radijo tinklalapyje Paulius apie save rašo: „Jei posakis, kad juokas ilgina gyvenimą yra tiesa, oficialiai skelbiu, kad gyvensiu amžinai!“.

Pasiduoda Hogvartso atmosferai

Kitas kalėdinio laikotarpio ritualas, kuris kitus Vaitiekūnų šeimos narius nuolat veda iš proto – Pauliaus virtimas į burtininką Harį Poterį. Radijo laidų vedėjui Hario Poterio filmų maratonas yra neatsiejama švenčių dalis. Jau kelerius metus iš eilės jis ant kaktos nusipiešia randą, susiranda burtų lazdelę ir tampa Hogvartso burtų ir kerėjimo mokyklos auklėtiniu. Ryškiausias filmų scenas, veikėjų dialogus ir burtažodžius Paulius moka mintinai. Šiuos filmus jis žiūri, kad pasimėgautų detalėmis. Taip pat prisipažįsta, kad Hario Poterio knygų nėra skaitęs.

„Dėl Poterio manijos tėvai mane laiko kvaištelėjusiu“, – tikina Paulius ir vienu didžiausių praėjusių metų laimėjimų vadina tai, kad įkalbėjo 30-metę seserį nuo pradžių iki galo peržiūrėti visus aštuonis Hario Poterio sagos filmus. Taigi per Kalėdas namiškių jau nebestebina, kai vaikinas nuoširdžiai prašo patarimų, kaip nugalėti Vadovą Voldemortą, arba pasiguodžia, kad Sneipas nužudė Dumbldorą ir dabar neaišku, kas vadovaus Hogvartsui. Apibendrindamas pašnekovas visiškai sutinka, kad garsaus kūrinio magija jį paverčia vaiku.

Iššūkio virtuvėje neišsigąstų

O kokį burtą Paulius panaudotų, jeigu Kūčių vakarienę būtų patikėta ruošti pačiam?

„Tikrai nenualpčiau nuo atsakomybės naštos, jeigu siužetas pasisuktų taip, kad mama su sese staiga nutaria neberuošti vaišių ir šią pareigą virtuvėje perleidžia man. Beje, mano tėtis taip pat puikiai gamina. Aš irgi nesu molis, gaminu gerai, nors yra asmenų, kurie su tuo nesutinka, – kalba jis, – Jeigu tektų toks iššūkis, aš be didesnio gailesčio paimčiau iš parduotuvės kibirėlį silkės ir gražiai patiekčiau lėkštėje, dar paberčiau kūčiukų į dubenėlį, būtų ir Kalėdaitis – kažko ypač daug juk ir nereikia. Žinoma, mamos kulinarinių ir konditerinių aukštumų nepasiekčiau, bet tikrai išsisukčiau – bent jau išvirčiau skanios žuvienės“.

Paulius priduria, kad jo šeima visada laikosi papročio, kad patiekalų turi būti bent dvylika. Dar žvakės, angeliukai ir malda prie stalo. Tik jokio šieno ar šiaudų po staltiese ir kitų burtų.

Atskleidė mėgstamiausią patiekalą

Kalbėdamas apie mėgstamiausią šventinį patiekalą Paulius nė akimirkos nedvejoja – marinuoti baravykai. Anot renginių vedėjo, šį valgį jis galėtų valgyti tiesiog iš saujos, nesidėdamas į lėkštę. Ir visi grybai – pačių rinkti miške. Pasak Pauliaus, tėvams ir sesei grybavimas yra tarsi sportas – kas daugiau ir greičiau pririnks. Tuo tarpu paties laimikis tėviškės miškuose šiemet buvo tik du grybai, bet ir tie – nevalgomi.

„Kadangi mėgstu žuvį, Kūčių vakarienė man suteikia didelį malonumą. Štai pernai kepėme karpį – buvo tiesiog kosmosas!, – prisimena Paulius, – Tik gal mūsų šeimos stalui įprasta tradicinė silkė su cinamonu man ir tėčiui atrodo tarsi nesusipratimas: kaip galima sugalvoti tokį skonių derinį? Nors, tiesą sakant, vakarienės pabaigoje šios silkės nelieka – vis dėlto ją kažkas suvalgo. Apskritai, maisto būna daug, valgymas ilgas ir lėtas, tad neįmanoma išvengti „Įsidėk daugiau! Valgyk, valgyk! Ko tiek mažai? Gal norit pakartoti?“ – raginimų“. Anot vaikino, prie gausaus stalo laisvai dar dvi šeimos pavalgytų. Ir net desertų užtektų – Pauliaus mamos keptų konditerinių grybukų.

Svarbiausia – mėgautis akimirkos magija

Paprastai Kūčių vakarienę Vaitiekūnų namuose valgo šeši asmenys: Paulius, tėvai, sesė, jo krikšto mama ir dėdė. „Šiemet bus pirmos Kūčios ir Kalėdos be močiutės. Ji labai mokėjo mėgautis šventėmis, laiku, kai visi kartu. Paprastos smulkmenos ir mažos dovanėlės, pavyzdžiui, sieninis kalendorius ar saldainių dėžutė jai suteikdavo begalinį džiaugsmą. Šiemet močiutės labai trūks“, – sako pašnekovas.

Kalbėdamas apie dovanas jis sako, jog visada jas išrenka taip, kad nustebintų. „Stengiuosi būti dėmesingas. Kalėdos gali būti dar toli, bet jeigu išgirstu, kad žmogus svarsto ką nors įsigyti, ar per pokalbį prasitaria, kad jam ar jai ko nors trūksta, – visada įsidėmiu. Todėl prieš Kalėdas neklausiu, ko tau reikia. Ir paprastai niekada nedovanoju to, ką žmogus įvardija kaip kalėdinį norą“, – atskleidžia radijo laidų vedėjas.

Paulius teigia, kad jų šeimoje dovanų metas yra Kalėdų rytas. „Dar iš vakaro bandau įsivaizduoti, kaip ryte atrodys eglutė ir po ja sukrautos dovanos. Juk tai – didžioji ryto intriga, Kalėdų magija. Net ir dabar jaučiu, kaip užplūsta emocijos, atkeliaujančios iš vaikystės – tyras džiaugsmas, nuostaba, dėkingumas. Dėl to mes visi ir mėgstame Kalėdas ir šventės stebuklus“, – dalijasi Paulius Vaitiekūnas, įprastais rytais žadinantis ir linksminantis žmones radijo eteryje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.