Apie mamos mirtį Vitalijos Katunskytės dukra Monika sužinojo būdama Londone: ketvirtadienį grįš į Lietuvą

Trečiadienio vakarą Lietuvą apskriejo liūdna žinia – mirė estrados legenda, dainininkė Vitalija Katunskytė. Žinoma moteris ėjo 68-uosius metus. Kaip pranešama, atlikėjos dukra Monika apie skaudžią netektį sužinojo būdama Londone. Ketvirtadienį ji grįžta į Lietuvą mamai tarti paskutinį „sudie“.

 Monika ir Vitalija Katunskytės.<br> Scanpix/Dainiaus Labučio nuotr.
 Monika ir Vitalija Katunskytės.<br> Scanpix/Dainiaus Labučio nuotr.
 Monika ir Vitalija Katunskytės.<br> Scanpix/ Ruslano Kondratjevo nuotr.
 Monika ir Vitalija Katunskytės.<br> Scanpix/ Ruslano Kondratjevo nuotr.
 Monika ir Vitalija Katunskytės.<br>G.Šiupario nuotr.
 Monika ir Vitalija Katunskytės.<br>G.Šiupario nuotr.
 Monika ir Vitalija Katunskytės.<br>G.Šiupario nuotr.
 Monika ir Vitalija Katunskytės.<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Jan 18, 2023, 9:53 PM, atnaujinta Jan 19, 2023, 6:55 AM

Žinią apie V.Katunskytės netektį patvirtino buvęs Monikos vyras Kęstutis Blažys. Anot jo, moters gyvybė trečiadienio vakarą užgeso būnant namuose.

„Taip, dar nežinoma mirties priežastis, daktarai sako, kad dėl širdies. Ji buvo namuose“, – portalui Delfi.lt sakė K. Blažys.

Jis taip pat nurodė, kad apie V.Katunskytės netektį Monika sužinojo būdama Londone.

„Apie mamos mirtį Monika sužinojo būdama Londone. Rytoj lėktuvu ji grįš į Lietuvą“, – portalui Žmonės.lt komentavo vyras.

Monika Katunskytė Didžiojoje Britanijoje gyvena nuo 2012 metų. Kaip 2016 metais ji pasakojo portalui lrytas.lt, dvejus metus jai teko dirbti išties nelengvus darbus – prie konvejerio rūšiuoti vokus, viešbutyje plauti grindis, tvarkyti kambarius. Jai teko dirbti ne tik dienomis, bet ir naktimis.

„Visi, kurie ką tiktai atvyksta į Londoną, dirba tai, kas papuola. Niekam nebūna padėta lėkštutė su gėrybėmis – negali iškart eiti dirbti į biurą, restoraną ar vadovauti įmonei. Emigrantai pradeda savo karjerą nuo juodų darbų – fabrikų, viešbučių ar namų tvarkymo. Juk gerai nemokėdamas anglų kalbos negali tikėtis direktoriaus pareigų“, – anuomet pasakojo ji.

Įvairiuose interviu Vitalija Katunskytė dažnai užsimindavo apie ilgesį į užsienį išvykusiai dukrai.

Nors atlikėjos mirties priežastis dar nėra žinoma, tačiau dar prieš porą metų portalui lrytas.lt V.Katunskytė prasitarė turinti sveikatos problemų, susijusių su stuburu – dėl užspausto nervo moteriai tirpo kojos. V.Katunskytė minėjo, jog dėl šios problemos ne kartą teko kreiptis į gydytojus, tačiau šie, dėl didelės rizikos, operacijos atlikti nerekomendavo.

„Važinėju automobiliu, vaikštau visur, bet, žinoma, įsikibusi į vežimėlį. Atimk jį ir aš galiu nukristi. Bet tais stuburais Lietuvoje skundžiasi kas antras, čia – nieko naujo. Medikai sako, kad po operacijos aš galiu sėsti į vėžimėlį arba gultis ant patalo. Tai kaip aš po tokių žodžių galiu gultis po peiliais? Rizika yra didžiulė. Be to, įtakos turi amžius, antsvoris“, – portalui lrytas.lt tuomet pasakojo V.Katunskytė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.