Išgarsėti V. Katunskytei padėjusi E. Mildažytė prisiminė pažintį: „Kai ji atėjo, pasikėlė visas stogas“

Sausio 18-osios vakarą Lietuvą apskriejusi žinia apie dainininkės Vitalijos Katunskytės (1955–2023) mirtį nuliūdino ne vieną. Dar tą pačią dieną jos artimieji, bendražygiai bei ilgamečiai gerbėjai ėmė dalintis jautriomis žinutėmis ir gražiais prisiminimais apie Lietuvos estrados žvaigždę. Žinomos moters gedi ir žurnalistė, TV laidų vedėja Edita Mildažytė (56 m.). Naujienų portalui lrytas.lt ji pasakojo su V.Katunskyte susipažinusi prieš 25-erius metus, kuomet pamatė ją koncertuojančią viename Šiaulių restorane.

  Vitalija Katunskytė ir Edita Mildažytė.<br>  Lrytas.lt koliažas.
  Vitalija Katunskytė ir Edita Mildažytė.<br>  Lrytas.lt koliažas.
 Vitalija Katunskytė.<br>G.Šiupario nuotr.
 Vitalija Katunskytė.<br>G.Šiupario nuotr.
 Vitalija Katunskytė.<br>G.Šiupario nuotr.
 Vitalija Katunskytė.<br>G.Šiupario nuotr.
 Vitalija Katunskytė.
 Vitalija Katunskytė.
 Vitalija Katunskytė.<br>M.Vizbelio nuotr.
 Vitalija Katunskytė.<br>M.Vizbelio nuotr.
 Vitalija Katunskytė.<br>M.Vizbelio nuotr.
 Vitalija Katunskytė.<br>M.Vizbelio nuotr.
Edita Mildažytė.<br>T.Bauro nuotr.
Edita Mildažytė.<br>T.Bauro nuotr.
Edita Mildažytė.
Edita Mildažytė.
Edita Mildažytė.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Edita Mildažytė.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Edita Mildažytė.
Edita Mildažytė.
Edita Mildažytė.<br>T.Bauro nuotr.
Edita Mildažytė.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (11)

Lrytas.lt

Jan 19, 2023, 10:55 AM, atnaujinta Jan 19, 2023, 12:37 PM

„Buvo kokie 1998-ieji. Atsimenu, tuomet su ansambliu „Bobų vasara“ keliavome po visą Lietuvą ir tai buvo laikai, kai jokie atlikėjai nesugebėdavo parduoti bilietų. Net pats Stasys Povilaitis į savo koncertus kultūros namuose tuomet parduodavo tik kokius 60 bilietų, o mes sugebėdavome parduoti net dvi sales. Pamenu, jog vieno iš turų metu kartu su tuometine ansamblio vadove Egle Nepaite pietavome Šiauliuose esančioje kavinėje, kuri tada, berods, vadinosi „Pastogė“. Na ir mums bevalgant pradėjo koncertuoti Vitalija Katunskytė. Kai ji atėjo, tai visas stogas pasikėlė“, – pasakojo laidų vedėja.

E.Mildažytė teigia, jog nuo tos akimirkos, kai ji ir E.Nepaitė pamatė koncertuojančią V.Katunskytę, iškart suprato, kad ji – išskirtinė.

„Ją išgirdusi E.Nepaitė pasakė man, kad tai yra prigimtinis talentas ir nešlifuotas deimantas, todėl turime tokiam žmogui padėti. Aišku, jos amžius buvo toks, kad mes jos jau perdirbti negalėjome, o visos mūsų ansamblio atlikėjos buvo profesionalios vokalistės, bet nusprendėme leisti jai dainuoti taip, kaip ji dainuoja. Na mes priėjome prie Vitalijos, smagiai pasikalbėjome.

Ji atrodė labai įdomi ir nuoširdi moteris – pasakojo mums, kaip jai nesiseka, kadangi dėl svorio ir kitų priežasčių niekas nenori priimti jos į didžiąją sceną. Tačiau mes nusprendėme, kad vis tiek reikia pabandyti ir pasiimti ją į mūsų turus. Na tai ir pravežėm ją per visą Lietuvą. Padarėm keletą koncertų ir taip susirinko ji savo auditoriją. Sakyčiau, ši patirtis jai buvo geras tramplynas, nuo kurio ji galėjo atsispirti į kitokią auditoriją ir į kitokio lygio žinomumą“, – prisiminimais dalijosi moteris.

E.Mildažytė teigia prisimenanti Vitaliją kaip labai paprastą, beprotiškai linksmą ir tikrą asmenybę.

„Mes anksčiau darydavome įvairius balius, kur reikėdavo persirengti įvairiomis tematikomis ir tokių tais laikas dar niekas nedarydavo. Juose būdavo apie 50 žmonių ir susirinkdavo bene visa tuometinė Vilniaus grietinėlė. Atsimenu, buvo vienas iš balių ir mes pakvietėme Vitaliją padainuoti jame. Ką galiu pasakyti – buvo žiauriai žiauriai linksma. Mes tiek prisikvatojom... buvo nepaprastai linksma, visi šoko ir kraustėsi iš proto. O šiaip Vitalija buvo paprastas, tikras žmogus. Jai labai patiko dainavimas, jis jai buvo svarbus ir ji tą Dievo dovaną, kurią gavo, išnaudojo iki pat pabaigos“, – pasakojo žurnalistė.

Šiaulių konservatorijoje chorinio dirigavimo specialybę baigusi V.Katunskytė jau nuo jaunystės dainuodavo restoranuose. Viename paskutinių savo interviu atlikėja pasakojo, kad į plačiuosius vandenis ją išplukdė laidų vedėja Edita Mildažytė.

Lrytas.lt primena, kad žinia apie V.Katunskytės mirtį Lietuvą apskriejo trečiadienio vakarą. Ją patvirtino buvęs atlikėjos dukros vyras Kęstutis Blažys. Anot jo, moters gyvybė trečiadienio vakarą užgeso būnant namuose. Ji mirė eidama 68-uosius metus.

„Taip, dar nežinoma mirties priežastis, daktarai sako, kad dėl širdies. Ji buvo namuose“, – portalui delfi.lt sakė K. Blažys.

Nors atlikėjos mirties priežastis dar nėra žinoma, tačiau prieš porą metų portalui lrytas.lt V.Katunskytė prasitarė turinti sveikatos problemų, susijusių su stuburu – dėl užspausto nervo moteriai tirpo kojos. V.Katunskytė minėjo, jog dėl šios problemos ne kartą teko kreiptis į gydytojus, tačiau šie, dėl didelės rizikos, operacijos atlikti nerekomendavo.

„Važinėju automobiliu, vaikštau visur, bet, žinoma, įsikibusi į vežimėlį. Atimk jį ir aš galiu nukristi. Bet tais stuburais Lietuvoje skundžiasi kas antras, čia – nieko naujo. Medikai sako, kad po operacijos aš galiu sėsti į vėžimėlį arba gultis ant patalo. Tai kaip aš po tokių žodžių galiu gultis po peiliais? Rizika yra didžiulė. Be to, įtakos turi amžius, antsvoris“, – portalui lrytas.lt tuomet pasakojo V.Katunskytė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.