Atlikėja Mia pirmą kartą atvirai – apie šeimą su nauja meile ir patirtą psichologinį smurtą: „Niekam neleisiu savęs žeminti ar skaudinti“

„Kiekvienam, patiriančiam psichologinį smurtą, patariu atsigręžti į savo tėvus“, – sakė dainininkė Mia Pilibaitytė (39 m.) interviu metu paprašyta pasidalinti patarimais, kaip išgyventi sunkius gyvenimo etapus. Moteris pirmą kartą sutiko viešai papasakoti apie šeimos kūrimą ir puoselėjamus romantiškus jausmus mylimajam Deividui Ringei (35 m.).

Mia Pilibaitytė su mylimuoju Deividu Ringe.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Mia Pilibaitytė su mylimuoju Deividu Ringe.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Mia Pilibaitytė.<br>L.Kondratės nuotr.
Mia Pilibaitytė.<br>L.Kondratės nuotr.
Mia Pilibaitytė.
Mia Pilibaitytė.
Mia Pilibaitytė.<br>T.Bauro nuotr.
Mia Pilibaitytė.<br>T.Bauro nuotr.
Mia Pilibaitytė.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Mia Pilibaitytė.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Mia Pilibaitytė.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Mia Pilibaitytė.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Mia Pilibaitytė.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Mia Pilibaitytė.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Mia Pilibaitytė.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Mia Pilibaitytė.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Mia Pilibaitytė.<br>T.Bauro nuotr.
Mia Pilibaitytė.<br>T.Bauro nuotr.
Mia Pilibaitytė.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Mia Pilibaitytė.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Mia Pilibaitytė.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Mia Pilibaitytė.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (11)

Marija Angeloska

Apr 1, 2023, 11:30 AM, atnaujinta Apr 1, 2023, 11:36 AM

Išgyvenusi daugybę skandalų, skyrybas, verslo žlugimą, šiandien Mia teigia, kad pagaliau jaučia vidinę ramybę. Atradusi meditaciją ir mylimą žmogų šalia, ji išmoko priimti save tokią, kokia yra.

„Niekada niekam neleisiu savęs žeminti ar skaudinti“, – įsitikinusi moteris.

– Man įdomu, pramogų pasaulyje esate jau daugybę metų. Jūsų akimis, kada buvo sudėtingiau gyventi po padidinamuoju stiklu – anksčiau ar dabar, kai atsirado socialiniai tinklai?

– Sunku atsakyti. Ir tais, ir tais laikais buvo nelengva. Žmonėms atrodo, kad mes esame beširdžiai, kad mums nesvarbu, kai ant mūsų pila purvą ir pamiršta, kad mes tik žmonės, kurie turi šeimas, tėvus, gimines. Juk artimieji irgi išgyvena, kai apie jų mylimą žmogų kalba blogai. Žinoma, yra ir gražioji pusė.

Dabar tavo gerbėjai daug lengviau gali parašyti, palaikyti sunkiu momentu. Anksčiau žinomi žmonės buvo labiau nepasiekiami, mes atvykdavome į koncertus, kur mus saugodavo apsauga, todėl bendravimo su gerbėjais daug nebuvo. Bet, iš kitos pusės, atsiradus socialiniams tinklams, žmonės ne visada jaučia ribas. Tarp tūkstančio gražių žinučių pasitaiko ir įžeidžiančių, bet aš tokius žmones blokuoju. Kam prie savęs prisileisti negatyvą? Kiekvienas turėtų labiau pasverti tai, ką kalba, nes žodis labai galingas ginklas.

– Ne kartą esate kalbėjusi apie patirtą psichologinį smurtą. Kokių patarimų duotumėte žmonėms, kurie galbūt tai patiria?

– Kiekvienam žmogui, kuris patiria psichologinį smurtą noriu pasakyti: atsigręžkite į savo tėvus. Jūsų tėvai jus augino, puoselėjo, išleido į mokslus ir ką jie pasakytų tuo momentu, kai pamatytų, kas vyksta jūsų gyvenime? Ar norėtumėtė, kad jūsų tėveliai brauktų ašarą? Tai yra didelė nepagarba jų pastangoms jus užauginti dorais žmonėmis, todėl gerbdama savo tėvus nusprendžiau, niekada niekam neleisti manęs žeminti.

– Neseniai praūžusiuose muzikos apdovanojimuose ant raudono kilimo pasirodėte su nauju širdies draugu. Galbūt pasidalysite istorija, kaip susipažinote?

– Nėra jokios ypatingos istorijos, mes susipažinome per darbą. Jis man parašė, nes turėjo darbo pasiūlymą. Tai tokia šiuolaikinė meilės istorija, kai žmonės susipažįsta internetu (juokiasi).

– Galbūt anksčiau Deividas buvo jūsų gerbėjas?

– Taip, jis buvo mano gerbėjas nuo senų laikų. Nežinau, ar galiu leistis į detales, bet jis kiekvieną dieną stebėdavo mane instagrame.

– Kaip jis jautėsi, kai pradėjo draugauti su savo ikona?

– Jam buvo nuostaba, kad šalia jo sėdi žmogus, nužengęs iš televizijos ekranų. Galbūt vaizdžiai pasakiau, bet visada kartoju, kad gyvenimas yra gyvenimas, o aš tik žmogus. Gyvename paprastai, bet ne prastai, ir tikrai namuose neimituojame žvaigždžių gyvenimo.

– Ar po skaudžių patirčių nebijojote užmegzti naujus santykius?

– Bijojau ir labai ilgą laiką neužmezgiau jų. Reikėjo išgyti emociškai, išsilaižyti žaizdas, atstatyti pasitikėjimą ne tik savimi, bet ir aplinkiniais. Nerekomenduoju moterims po skyrybų pulti į naujus santykius. Net psichologai sako, kad po patirtų traumų reikia atsigauti, nes jei būsime nepasveikę, vėl darysime tas pačias klaidas.

– Ar jau pasvajojate apie šeimos kūrimą?

– Mums jau ne aštuoniolika metų, kad mes naiviai svajotume. Apie daugelį dalykų esame kalbėję ir apsvarstę, bet mes ir dabar šeima, juk gyvename kartu.

– Kokios Deivido savybės jus papirko?

– Ilgi pokalbiai ir požiūrio į gyvenimą sutapimas. Man labai patinka diskutuoti įvairiomis temomis. Žinoma, vienas kitą tikrinome dar prieš pradėdami rimtus santykius. Juk, kai išgyveni sunkius momentus, pradedi atsargiau prisileisi visus žmones. Aš visada sakiau, kad pirmieji santykių metai yra išbandymo metai, nes tik po metų nukrenta rožiniai akiniai. Tuo metu šlifuojiesi, stebi, prie kokių dalykų gali priprasti, o kurie tau trukdo.

– Pažvelgus į jus, atrodo, kad dabar išgyvenate gražiausią savo gyvenimo etapą.

– Stengiuosi gerai atrodyti. Nors tikrai nesijaučiu kažkokia pasaulio gražuolė, bet, manau, kad kiekvienas žmogus yra gražus, pirmiausia, savo vidumi. Nenuginčijama taisyklė, kad mes turime visapusiškai save tobulinti ir analizuoti įvairius asmenybės niuansus. Išsivalyti iš savo vidaus praeities pėdsakus, atleisti sau už padarytas klaidas. Kai tai padarome, viskas gyvenime pasikeičia.

– Ar prie atrastos vidinės ramybės prisidėjo nauja meilė?

– Galbūt, bet pirmiausia atgimusi meilė sau. Daugelis nemoka to daryti, bet tik išmokus mylėti save, tave pamils ir kiti. Man atrodo, kad tai yra svarbiausias dalykas gyvenime.

– Kaip išmokti save mylėti?

– Praktika. Turiu pažįstamų, kurie psichologines problemas sprendžia alkoholiu, vaistais ar užsidaro savyje. Mano patarimas tokiems žmonėms – nepulkite gerti antidepresantų, visų pirma, atsigręžkite į savo vidų. Kiekvienas iš mūsų gyvenime turi pakilimų ir nuopolių. Būtent tuo sunkiu momentu atsiranda begalinė nemeilė sau. Nuoširdžiai visiems rekomenduoju dvasines praktikas ir meditaciją. Gilinimasis į save padeda kiekviename gyvenimo žingsnyje. Taip pat svarbu išmokti priimti save tokį, koks esi. Jie yra žmonių, kurie tavęs nepriima – nenusivilkite, atsiras tie, kurie priims. Išsivalykite savo aplinką. Jums nereikalingi žmonės, kurie yra pavydūs, negatyvūs ar skleidžia apkalbas. Anksčiau prie savęs prisileisdavau visus be išimties, bet kai susiaurinau artimųjų ratą, gyventi tapo daug lengviau.

– Mia, gyvenime jums tikrai teko išgyventi sunkius išbandymus. Kaip nepasiduoti ir atrasti vidinės stiprybės suklupus atsistoti?

– Nuo septyniolikos metų mano didžiausia gyvenimo stiprybė yra sūnus ir, žinoma, muzika. Kai teko klupti ir stotis, visada žinojau, kad negaliu pasiduoti dėl sūnaus. O muzika yra platus vandenynas, kuriame nardau kaip žuvis. Kurdama muziką, aš išnykstu nuo šios žemės paviršiaus. Tai savotiška meditacija. Gimiau su tokia Dievo dovana, ir to jau neišmesi iš mano gyvenimo, nes tada aš nebūčiau aš.

– Kalbant apie praeitį, kokį gyvenimo etapą norėtumėte ištrinti iš atminties?

– Turbūt yra net ne vienas, bet aš tuos etapus ištryniau iš savo atminties. Anksčiau labai daug esu kalbėjusi apie negatyvius dalykus, bet dabar mano gyvenimas ir aš pati esu kardinaliai pasikeitusi.

– Koks yra Mios laimės receptas?

– Mano laimės receptas – priėmimas savęs tokios, kokia esi. Taip pat tikėjimas savimi daro stebuklus. Ir, žinoma, meilė. Ji yra visa ko pagrindas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.