Kalbėdama apie konfliktą šeimoje V. Siegel vos tramdė ašaras: „Atrodo, visi su šeimom, o aš – viena“

Po balandžio 4-ąją Lietuvą apskriejusios žinios apie Viktorijos Siegel-Suodaitės (28 m.) ir Lauryno Suodaičio (32 m.) namuose kilusį konfliktą jau nebe pirmą kartą pasisako abu sutuoktiniai. Pirmadienio vakarą apie skaudžius išgyvenimus ir laiką su vaiku prakalbo V.Siegel-Suodaitė, kuri neslepia liūdesio dėl susiklosčiusios situacijos.

 Viktorija Siegel ir Laurynas Suodaitis.<br> Lrytas.lt koliažas.
 Viktorija Siegel ir Laurynas Suodaitis.<br> Lrytas.lt koliažas.
Paroda Išteku.lt vestuvinių suknelių kolekcijų pristatymas / Viktorija Siegel.<br>V.Skaraičio nuotr.
Paroda Išteku.lt vestuvinių suknelių kolekcijų pristatymas / Viktorija Siegel.<br>V.Skaraičio nuotr.
„Europa“ lauko terasa atidarymas VIKTORIJA SIEGEL<br>T.Bauro nuotr.
„Europa“ lauko terasa atidarymas VIKTORIJA SIEGEL<br>T.Bauro nuotr.
Atsisveikinama su Agne Jagelavičiūte.<br>T.Bauro ir R.Danisevičiaus nuotr.
Atsisveikinama su Agne Jagelavičiūte.<br>T.Bauro ir R.Danisevičiaus nuotr.
Vakaro svečiai.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Vakaro svečiai.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Agnė Jagelavičiūtė šou Agnės Jagelavičiūtės šou / Viktorija Siegel.<br>T.Bauro nuotr.
Agnė Jagelavičiūtė šou Agnės Jagelavičiūtės šou / Viktorija Siegel.<br>T.Bauro nuotr.
Momo grill gimtadienis / Viktorija Siegel ir Laurynas Suodaitis.<br>kiti
Momo grill gimtadienis / Viktorija Siegel ir Laurynas Suodaitis.<br>kiti
Saugirdo Vaitulionio kvapo pristatymas / Viktorija Siegel.<br>kiti
Saugirdo Vaitulionio kvapo pristatymas / Viktorija Siegel.<br>kiti
Daugiau nuotraukų (8)

Lrytas.lt

Apr 24, 2023, 6:09 PM, atnaujinta Apr 24, 2023, 6:28 PM

„Kai pagalvoju, kokia šiandien graži diena, graži šventė, mažyliui 7 mėnesiai. Kaip greitai laikas bėga, atrodo, ką tik aš nėščia vaikščiojau, galvojau, kaip gimdymas pasiseks, kaip gi viskas čia bus, o jau vos ant rankų išlaikau.

Vakar buvom svečiuose, nenorėjo mažylis nuo rankų nulipti, tai tie 10 kg jau labai labai jaučiasi. Taip greit auga, tai kaip tradicija paminėti kiekvieną mėnesiuką, ir 5, ir 4, ir 6 mėnesius minėjome, tik šiandien ta diena kažkiek gal liūdnesnė man ir pačiai kaip mamai.

Vis tiek yra liūdna, kad nėra per šią šventę tėčio šalia. Minėsime aš, Nicolė ir Laurynukas“, – „Instagram“ stories kalbėjo verslininkė ir pridūrė, kad šventę paminėti atvyks ir jos artima draugė su šeima.

V.Siegel-Suodaitė neslepia ir liūdesio dėl iširusios šeimos bei susiklosčiusios situacijos.

„Mane vakar buvo tokios liūdnos mintys apėmusios, nors buvo labai graži diena, saulėta diena. Važiavau vakar namo iš svečių ir ne viena ašara nuriedėjo, nes atrodo, tu vaikštai, visi su šeimom, pas visus viskas gražiai, mano draugai su šeimom, šiandien atvažiuoja vėl su šeimom, o aš – viena. Antrą kartą viena.

Tai aš noriu kiekvieną palaikyti, kas dabar išgyvena panašią situaciją, kas esat vienos, besiskiriančios, išsiskyrusios, su vienu, dviem ar trimis vaikais – nesvarbu. Aš žinau tą skausmą, aš žinau, ką jūs išgyvenate, bet jūs – ne vienos. Neveltui sakoma, kad skausmas praeina. Aš labai tikiu, kad ir pas mane tas skausmas praeis, ir pas jus visas.

Vakar taip kadangi ir Nicolė gale sėdėjo, važiavau, susiėmiau, galvoju – Vika, negali pradėt žliumbti, o važiuoji, ir viena ašara, kita ašara. Atrodo, tu viena tokia nevykėlė, kuriai nepavyksta, kuriai antrą kartą šeima griūna. Atrodo, pas visus viskas gerai, tik ne pas tave“, – vos nulaikydama ašaras kalbėjo moteris.

Ji taip pat papasakojo ir apie jos sutuoktinio L.Suodaičio leidžiamą laiką su jųdviejų sūnumi Laurynu.

„Tai yra melas, kad aš nenoriu jam duoti vaiko ar kažkaip tai apriboti tėvą nuo vaiko. Taip nėra. Aš atvirkščiai, kaip mama, noriu, kad mano vaikelis turėtų tiek mamą, tiek tėtį.

Labai gaila, kad nebe kartu matys, o atskirai, nebus tos pilnos šeimos, bet, man, kaip mamai, norisi, kad vaikas augtų ir matytų abu tėvus, nes nieko nėra baisiau, kai vaikas kažkuriuo tai gyvenimo laikotarpiu praranda arba mamą arba tėtį. Aš labai viliuosi, kad visam šitam skandalui pasibaigus mano vyras taip pat norės pasiimti vaiką, rodys iniciatyvą, ir taip pat jis jam rūpės.

Bet supraskit ir mane, kaip mamą. Kadangi mes gyvename visada su dviem auklėm namuose, dar dažniausiai ir su naktine aukle, tai iš viso buvo trys auklės. Man, kaip mamai, reikia laiko įsitikinti, kad mano vyras pilnai sugebės pasirūpinti vaiku. Kai tu gyveni visą laiką ir auklės pašonėje, tai yra vienas dalykas, o kai tau tenka vienam rūpintis vaiku, čia yra šiek tiek kitaip.

Tokios situacijos mane, kaip mamą, šiek tiek įbaugina ir neramina. Man liepia vaiką duoti be auklės, bet situacija – balandžio 19 dieną mano vyras atvažiuoja pasiimti vaiko, vaikui yra nepilnai 7 mėn. tuo metu, o jis be vaikiškos kėdutės. Jei ne auklė, kaip vaikas būtų vežamas? Nes visą laiką jį auklė vežė ant rankų, kas iš vis yra neteisėta“, – nuostabos neslėpė V.Siegel-Suodaitė.

„Tebūnie, su ta mašinine kėdute, būna situacijų. Apskritai, kalbant apie Laurynuką – jis dar ne toddleris (2–3 metų vaikas, red. past), jis nepasakys, kad jam šalta, uždėk man kepurytę, uždėk šaliką, noriu košytės ar atsigerti. Ateityje bus ir 50 ant 50, bet dabar jis – žiauriai mažas. Jam tik šiandien suėjo 7 mėnesiai ir viskas žingsnis po žingsnio.

Tikrai nebūsiu iš tų mamų, kuri apribos (bendravimą, red. past), juolab, kai tai berniukas, o berniukui ypatingai reikia ryšio ir laiko su tėvu. Jei aš jau dabar neapriboju, nesakau, kad ne, neduosiu ir nematysi vaiko, to nedarysiu ir ateityje, o tik skatinsiu ir skatinsiu jų bendravimą kartu“, – kalbėjo žinoma moteris.

Pasak jos, tai, jog sūnus neleidžia po lygiai laiko tiek su mama, tiek su tėčiu, nėra „principo reikalas“.

„Visų pirma, nepamirškime, kad tai kūdikis, kuriam tik 7 mėnesiai, o prasidėjus diskusijai buvo vos 6 mėn. Kad ir šiandien, gavome laišką iš kitos pusės advokato, kad nori tokiu pačiu principu pasiimti vaiką, tokiu pat metu ir pan. Valio, pasakiau, tegul ima, viskas tvarkoj, nors mano nuomone, žinau, dėl ko yra imamas tas vaikas – kad pasidaryti dar vieną selfiuką.

Bet sakau gerai, pasiimk, aš gi neriboju ir nesakau ne, neduosiu vaiko. Tiesiog, yra tam tikros dienos, tam tikros valandos, ir, kaip prieš tai minėjau, dėl ko auklė reikalinga ir dėl ko visa tai vyksta.

Aš tikrai labai tikiu, kad visoje šitoje situacijoje reikia tik laiko ir kantrybės ir vieną gražią dieną mes susėsime prie stalo ir visus tuos vaiko klausimus labai gražiai ir civilizuotai išspręsime ir išspręsime taip, kaip bus palankiausia vaikui, kuris yra šioje situacijoje svarbiausias žmogus“, – sakė V.Siegel-Suodaitė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.