L. Suodaitis sureagavo į prokuratūros sprendimą nutraukti tyrimus: „Klaidinga būtų manyti, kad čia kažkas labai greitai baigsis“

Po ketvirtadienį paskelbto prokuratūros sprendimo nutraukti tyrimus dėl balandį kilusio konflikto tarp Lietuvoje garsių sutuoktinių, nuomonės formuotojos Viktorijos Siegel-Suodaitės ir verslininko Lauryno Suodaičio, pastarasis jau sureagavo į tokį teisėsaugos institucijos sprendimą.

Laurynas Suodaitis.<br>lrytas.lt koliažas. 
Laurynas Suodaitis.<br>lrytas.lt koliažas. 
Viktorija Siegel ir Laurynas Suodaitis.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Viktorija Siegel ir Laurynas Suodaitis.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Viktorija Siegel ir Laurynas Suodaitis.<br>kiti
Viktorija Siegel ir Laurynas Suodaitis.<br>kiti
Laurynas Suodaitis.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Laurynas Suodaitis.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Jun 1, 2023, 5:02 PM

„Vis išpuola tokių dienų situacijose kaip mano, kai apie savo gyvenimą sužinai daugiau iš spaudos, bet neseniai kalbėjom ir su advokatais. Matau, kad viskas viešai, tai dramblys kambaryje, posūkis visoje šitoje situacija yra tas, kad prokuratūra nusprendė nutraukti ikiteisminį tyrimą šioje neva tai smurto byloje.

Motyvai, ten, aišku, tokie, sakykim... Kadangi nutarimai du ir visuose ne po vieną dešimtį puslapių tai dar reikia labai susipažinti. Čia nei džiaugtis nei verkti, bet iš principo, gal tik tas, kad ta plano dalis, kur galimai buvo bandoma išmainyti šitą smurto kortą į povedybinės sutarties pasirašymą, nesigavo.

Prokuratūra savo išvadose daugiausia rėmėsi liudininkų parodymais, kurie buvo namie. Tai buvo dvi darbuotojos, auklė, ir asistentė iš principo, nes to „ale“ įvykusio veiksmo niekas nei matė, nei užfiksavo. Šiuo atveju daug ir mano byloje, kur aš buvau nukentėjęs, daug versijų paneigiamų, išsiaiškinta, tai dar klausimas, kol kas ten viskas pakankamai abstrakčiai.

Teisybės dėlei, nutraukimas dėl mažareikšmiškumo, teisiškai yra viena iš priemonių, kai yra neaiški bylos sudėtis, tai prokuratūra gali priimti tokį sprendimą, kad nutraukia bylas, ypatingai, kai jos yra abipusės, būtent tokiu pagrindu, dažniausiai net ir advokatai komentuoja, kad neturi pagrindo jų neštis į teismą.

Klaidinga būtų manyti, kad čia kažkas labai greitai baigsis, nes sprendimas arba įsiteisės po 7 dienų arba bus įvairiausių skundų galimai. Tam aš duodu didesnius šansus žiūrint į tai, kaip dabar klausimai vystosi dėl vaiko ir viso kito. Manau, kad bus bandoma vis tiek vesti iki galo, nes komunikaciškai ne visiems šitas dalykas tinka.

Iš tokios emocinės pusės... Kai paskaitai spaudoj, kai prieš dvi savaites kažkas pasakojo, kaip jie pasitiki teisine sistema, o paskui pasakoja kaip čia nepasitiki mūsų teisėsaugos institucijomis. Ne pirmas toks versijų nesutapimas, bet taip jau yra“ , – socialiniame tinkle „Instagram“ kalbėjo L.Suodaitis.

Primename, kad ketvirtadienį prokuratūra priėmė sprendimą nutraukti ikiteisiminius tyrimus.

„Vilniaus apylinkės prokuratūros prokurorė, įvertinusi ikiteisminių tyrimų metu surinktus duomenis, liudytojų parodymus, priėmė nutarimus nutraukti ikiteisminius tyrimus, kurie buvo pradėti šių metų balandžio mėnesio pradžioje po tarp Vilniaus rajone gyvenančių sutuoktinių (...) namuose kilusio konflikto“, – teigiama prokuratūros pranešime spaudai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.