Prabilo Anapilin išėjusio LNK žurnalisto V. Stankevičiaus tėvas: atskleidė lemtingos dienos detalių

Gegužės 27 d. Lietuvą sukrėtė netikėta LNK žurnalisto Viliaus Stankevičiaus mirtis. Netrukus po to socialiniuose tinkluose atsirado spekuliacijos ir svarstymai, kas galėjo jam nutikti, taip pat – įvairūs pasakojimai apie jauno vyro gyvenimą. Praėjus savaitei po netekties paaiškėjo, jog dalis pasakojimų – tiesa. Pasirodo, V.Stankevičiaus vardas figūravo baudžiamojoje byloje dėl seksualinio pobūdžio nusikaltimų prieš vaiką.

 Vilius Stankevičius.<br> Lrytas.lt koliažas.
 Vilius Stankevičius.<br> Lrytas.lt koliažas.
Vilius Stankevičius.<br>Soc. tinklo nuotr.
Vilius Stankevičius.<br>Soc. tinklo nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jun 4, 2023, 9:40 AM, atnaujinta Jun 4, 2023, 10:00 AM

Naujienų portalui „Kauno diena“ pavyko pakalbinti Anapilin išėjusio žurnalisto tėvą Ermantą, kuris ne tik atskleidė, kas įvyko tą lemtingą dieną, bet taip pat iškėlė versiją, kas galėjo sūnų privesti prie savižudybės.

Vyras tikino apie šiuos sūnaus su teisėsauga susijusius reikalus sužinojęs iš žiniasklaidos.

„Po sūnaus mirties aš pats sužinojau visus tuos dalykus, kuriuos dabar rašo žiniasklaida ir žino jau visa visuomenė. Tiems, kas pila purvą, smerkia, norėčiau pasakyti tik vieną – neužmirškite, kad jūs taip pat turite vaikų. Labai dažnai būna, kad nors gyvenate su vaikais, daugybės dalykų apie juos nežinote.

Šiais laikais tėvai labai dažnai stengiasi, kad vaikai būtų aprūpinti materialiais dalykais, tačiau patariu dažniau domėtis, ką jie veikia ir kas vyksta jų gyvenimuose <...> Tas jaunuolis, su kuriuo siejamas mano sūnus, šiuo metu figūruoja dar trijose tokio pobūdžio bylose“, – daugiau detalių atskleidė žurnalisto tėvas.

Jis taip pat pasakojo, jog tą lemtingą gegužės 27 dieną pats rado savo sūnaus kūną.

„Tą penktadienio vakarą buvusiai žmonai, Viliaus mamai, paskambino sūnaus kolegos ir pasakė, kad negali su juo susisiekti telefonu. Tada ir pradėjome visi ieškoti. Ieškojome visą naktį. Kažkaip nuojauta vedė važiuoti link ten, kur Vilius mėgdavo būti vaikystėje, prie ąžuolo.

Jau buvo pradėję švisti, važiuodamas ten ir pamačiau sūnaus automobilį ir jį patį nebegyvą“, – prisiminė Ermantas bei minėtam naujienų portalui teigė, jog Vilius taip pat paliko keturis laiškus. Tiesa, jų iki dabar niekas perskaityti negali, kadangi juos pasiėmė į įvykio vietą atvažiavę pareigūnai.

Lrytas.lt primena, jog apie V. Stankevičiaus mirtį buvo pranešta portalo „Raseinių naujienos“ socialinio tinklo paskyroje.

„Mums tavęs trūks, mielas drauge ir kolega... Nuoširdi užuojauta šeimai“, – buvo rašoma šalia V.Stankevičiaus nuotraukos. Vėliau šią žinią patvirtno ir LNK atstovas spaudai Gediminas Malaškevičius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.