K. Meschino duomenis nutekinę programišiai atsidūrė teismo salėje

Nuomonės formuotoja Karolina Meschino (28 m.) 2020 m. patyrė įsilaužimą į savo mobiliąją programėlę „Snapchat“. Programišiai nutekino žinomos merginos nuotraukas ir jas išplatino kitame socialiniame tinkle „Discord“.

K. Meschino duomenis nutekinę programišiai atsidūrė teismo salėje.<br>Organizatorių nuotr.
K. Meschino duomenis nutekinę programišiai atsidūrė teismo salėje.<br>Organizatorių nuotr.
Karolina Meschino.<br>Soc. tinklo nuotr.
Karolina Meschino.<br>Soc. tinklo nuotr.
 Karolina Meschino.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
 Karolina Meschino.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Karolina Meschino.<br>T.Bauro nuotr.
Karolina Meschino.<br>T.Bauro nuotr.
Karolina Meschino.<br>L. Gricius nuotr.
Karolina Meschino.<br>L. Gricius nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

2023-08-03 10:12, atnaujinta 2023-08-03 10:13

Šią situaciją dėl elektroninių duomenų pasisavinimo ir neteisėto prisijungimo aiškinasi Tauragės apylinkės teismas. Kaltinamaisiais pripažinti vilnietis Vitas M. ir pagėgiškis Darius M.. Vaikinai pripažino savo kaltę dėl šio įvykio, todėl byla bus nagrinėjama sutrumpinto įrodymų tyrimo tvarka be adovaktų praneša naujienų portalas kurjeris.lt.

Teismo salėje vyrai pasakojo, kad K. Meschino duomenis rado internete. Kaltinimasis pagėgiškis Darius teigė, kad nežinojo kaip veikia „Snapchat“ programėlė todėl patikrinti rastus duomenis jis perdavė Vitui, kuris sėkmingai prisijungė prie programėlės.

Prisijungęs žinomos merginos vardu prie programėlės jis padarė kelias ekrano nuotraukas ir jas išplatino socialiniame tinkle „Discord“ serveryje „Pletkai“, kur yra viešinamos garsenybių nuotraukos ir aptariami gyvenimai.

„Su Dariumi pažįstami esame tik internete. Gavau žinutę iš jo su duomenimis. Nepatikėjau, kad jie tikri, bet pabandžiau prisijungti ir pavyko. Pamačiau paskyroje esamus draugus, išsaugotas žinutes skaičiau. Stebėjau paskyrą, padariau ekrano nuotraukų ir jomis dalinausi „Discorde“, – teismui kalbėjo Vitas M., negalėjęs paaiškinti, kodėl taip pasielgė. – Suprantu, kad tai kvaila, nežinojau, kad čia baudžiamasis nusikaltimas, man tada buvo 21-eri“, – rašė portalas kurjeris.lt. 

Dariui M. tai nebuvo vienintelis kaltinimas dėl įsilaužimo į kitas paskyras. Teismo salėje jam buvo pareikšti kaltinimai dėl įvykdytų atakų prieš įmonių internetinius portalus, tokiu būdu jis gaudavo ir kitų įvairių asmenų duomenis.

Viena iš jų buvo nukentėjusi bendrovė „Bartus pro“ į kurios puslapį domenai.lt buvo įsilaužęs Darius. Jam buvo priteista daugiau nei 6 tūkstančiai eurų turtinės žalos ir 50 tūkstančių neturtinei žalai atlyginti.Vaikinas savo kaltę pripažino, bet nesutiko su civilinio ieškinio dydžiu.

Prokurorė Lolita Marcinkutė prašė teismo vilniečiui Vitui M. skirti 4000 eurų baudą ir konfiskuoti mobilųjį telefoną. Dariui M. skirti 1,5 metų laisvės atėmimo bausmę, ją subendrinus su ankstesniu teismo nuosprendžiu skirti galutinę 2 metų ir 6 mėnesių laisvės atėmimo bausmę ir konfiskuoti kompiuterį kaip nusikaltimo vykdymo priemonę.

Teismo nuosprendis bus paskelbtas rugpjūčio 31-ąją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.