Simona Lipnė pasisakė apie nutekintus medicininius duomenis dėl nutraukto nėštumo: „Tai buvo taip nemalonu“

Nuomonės formuotoja Simona Lipnė (30 m.) savo socialinių tinklų paskyroje prabilo apie nutekintus medicininius duomenis žinomoje apkalbų programėlėje „Discord“.

Trynukų mama Simona Lipnė.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Trynukų mama Simona Lipnė.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Simitri,Trynukų mama Simona Lipnė.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Simitri,Trynukų mama Simona Lipnė.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Simitri,Trynukų mama Simona Lipnė.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Simitri,Trynukų mama Simona Lipnė.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Simitri,Trynukų mama Simona Lipnė su vyru.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Simitri,Trynukų mama Simona Lipnė su vyru.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

2023-08-03 17:20, atnaujinta 2023-08-03 18:27

Simona, iš gydytojos išgirdusi, kad dėl pernelyg didelės persileidimo galimybės bei rizikos, kad įvairiausių ligų ir apsigimimų turintis vaikelis gims miręs, su gydytojų rekomendacija nusprendė atlikti nėštumo nutraukimo procedūrą.

„Svarbiausias dalykas laukiantis vaiko ne lytis, bet tai, kad vaikai būtų sveiki. Taip buvo tiek laukiantis trynukų, tiek šį kartą“, – teigė ji.

Moteris, pasidariusi visus reikiamus tyrimus, atsigulė Santaros klinikose, kur ir buvo viskas atlikta.

„Prieš 4 mėnesius nebūčiau pagalvojus, kad galėsiu dalintis. Suprantu, kad kai kam gali atrodyti, jog tokiais dalykais išvis nereikia dalintis, bet aš galvoju, kad reikia.

Viskas prasidėjo prieš 6 mėnesius, nuo tos pradžios. Aš tiesiog pradėjau lauktis vaikelio. Sausio pabaigoje, vasario pradžioje aš pastojau ir iš tiesų labai išsigandau. Bet atsitiko kaip atsitiko. Ta pradžia jau baigėsi ir gyvenimas tęsiasi. Galbūt tiesiog taip turėjo nutikti...“ – pasakojo instagrame Simona apie šį sunkų gyvenimo laikotarpį.

Moterį nuolat pykino ir ji patyrė detoksikaciją. Būnant kelionėje su šeima Brazilijoje, ji nusprendė dar kartą pasitikrinti, nes buvo neramu. Šalies medicina moterį nuvylė, nes ligoninėse nesulaukė reikiamos pagalbos. Brazilijos gydytojai teigė, kad viskas gerai, vaisius vystosi, auga. Tačiau pykinimas ir bloga savijauta nepraėjo.

Grįžusi į Lietuvą Simona iškart nuskubėjo į Santaros klinikas išsamesnei apžiurai. Jos metu moteris išgirdo ne itin palankias gydytojų prognozes bei rekomendaciją nutraukti nėštumą.

„Daktarės siūlymas buvo daryti tą greičiau, nes mano savijauta buvo labai prasta, mane toliau pykino ir buvo labai blogai“, – teigė ji.

Praėjus kuriam laikui po nutraukto nėštumo dėl vaisiaus genetinių sutrikimų, moteris iš artimos draugės sužinojo, kad kažkas „Discord“ platformoje pasidalijo šia informacija. Simona teigia, kad dabar jau gali viešai prabilti apie tai, kas įvyko, bet tuo metu moteris jautėsi taip blogai, kad tikrai mažiausiai norėjosi, jog kažkas sužinotų.

„Nenorėjau ta tema kalbėti, norėjau tai tiesiog pamiršti. Bet negalima taip palikti. Čia yra labai asmeniškas dalykas, tai ne apie nagų ar plaukų spalvą kalbama, tai yra apie prarastą gyvybę“, – pasakojo sekėjams moteris.

S.Lipnė kreipėsi į Santaros klinikas dėl nutekintos informacijos.

„Visa tai man atsiuntė draugė, pamatė tuose forumuose. Aš tik ką buvau praradusi vaiką, aš tik ką buvau pasidariusi išsivalymą ir kažkas iš Santariškių personalo drįso padaryti tokį dalyką – nutekinti privačią informaciją. Parodžius daktarei, ji pasakė , kad tai visiškai mediciniškai tiksliai įvardinta, kas buvo atlikta ir tai yra taip šlykštu. Aš vis tiek surasiu, kas tai padarė, nes galima sužinoti, kas žiūrėjo mano istoriją.

Niekas neturi teisės viešinti tokių dalykų, reikia kažkiek žmogiškumo turėti, nes visas tas laikotarpis nuo vasario mėnesio man buvo beprotiškai sunkus... Nemoku apsakyti kaip buvo šlykštu. Gimtadienio rytą atsikeliu ir gaunu, kad kažkas paėmė mano bylą atsivertė ir taip laisvai paviešino“, – nusivylimo neslėpė Simona Lipnė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.