J. Statkevičius pasipiktino Lietuvos pajūriu: „Dėl to žmonės ir važiuoja į Turkiją, į Egiptą“

Vasara – atostogų metas. Į Lietuvos pajūrį šiltuoju metų sezonu plūsta begalė tautiečių. Baltijos jūros pakrantėje esantys paplūdimiai, pašvietus saulei, būna nusėti žmonėmis, tačiau poilsiautojai kaskart susiduria su metai iš metų nesikeičiančia problema – dušų ir viešųjų tualetų stygiumi.

Juozas Statkevičius.<br>V.Skaraičio nuotr.
Juozas Statkevičius.<br>V.Skaraičio nuotr.
Juozas Statkevičius.<br>T.Bauro nuotr.
Juozas Statkevičius.<br>T.Bauro nuotr.
Juozas Statkevičius.<br>T.Bauro nuotr.
Juozas Statkevičius.<br>T.Bauro nuotr.
Juozas Statkevičius.<br>V.Skaraičio nuotr.
Juozas Statkevičius.<br>V.Skaraičio nuotr.
Juozas Statkevičius.<br>V.Skaraičio nuotr.
Juozas Statkevičius.<br>V.Skaraičio nuotr.
Juozas Statkevičius.<br>V.Skaraičio nuotr.
Juozas Statkevičius.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (7)

Lrytas.lt

Aug 12, 2023, 5:43 PM, atnaujinta Aug 12, 2023, 6:40 PM

Apie šią problemą LNK laidoje „Labas vakaras, Lietuva“ prabilo ir garsus Lietuvos dizaineris Juozas Statkevičius (54 m.). Vyras neslėpė apmaudo, jog per 30 metų Palangos paplūdimiai – nepasikeitė. Dušų nebuvimas ir per mažas kiekis viešųjų tualetų verčia poilsiautojus gamtinius reikalus atliekti ne tam skirtose vietose.

„Prie jūros paprastas atvejis – stovi berniukas, išsimaudęs, ir rėkia savo mamai, kas yra nekultūringa rėkti per visą pliažą, nes žmonės ilsisi. Berniukas rėkia: „Mama, noriu kaku.“ Mama atsako: „Ateik, aš iškasiau duobutę.“ Būkime biedni, bet teisingi – 30 metų merai išvis negalvoja.

Renka pagalvės mokestį, renka įvažiavimo mokestį, o tualetų nėra. Juokingiausia, kai aš jau pakėliau šitą bangą, tai pareiškė, kad yra tualetas ir Šventojoje arba hidrantai mieste. Dabar paskelbta, kad vanduo nešvarus, pilna visokiausių grybelių, susirgimų. Žinoma, šiltas vanduo, vasaros įkarštis ir neturime net dušų pliažuose nusiprausti.

Per šitiek metų kopos užaugo ne smėliu, o prifarširuotomis, smirdančiomis, karštomis bombomis! Neįsivaizduojate, kas dabar darosi rugpjūčio mėnesį – negali eiti per mišką užsisvajojęs, o turi eiti taip, kad neįliptum tiesiog, atsiprašant, į š...“ – LNK laidoje piktinosi dizaineris.

J.Statkevičius teigė netikintis, kad situacija, bėgant metams, gali pasikeisti. Pasak jo, būtent dėl to žmonės renkasi atostogauti svetur, kur tai gali padaryti ne tik pigiau, bet ir komfortiškiau.

„Dėl to žmonės ir važiuoja į Turkiją, į Egiptą – visur, nes ten pigiau, yra dušai, yra tualetai. Daug akmenų į kurortinių miestų savivaldybes nemetu, nesakau nieko apie Birštoną ir Druskininkus, viskas ten gerai, bet pliažas vasarą, tai – pagrindinis dalykas. Duokite mums vandens, duokite švaros ir duokite nusiprausti, tiek nedaug tereikia. Kodėl mes turime kentėti? Tegul kenčia tie, kurie nieko nedaro“, – piktinosi jis.

Po tokių J.Statkevičiaus pasisakymų į jo žodžius sureagavo ir „Palangos komunalinio ūkio“ direktorius Gediminas Valinevičius.

LNK laidoje „Labas vakaras, Lietuva“ vyras teigė, kad Palangoje tualetų yra, jie veikia tam tikromis darbo valandomis ir stebėjosi žmonėmis, kurie elgiasi nekultūringai bei gamtinius reikalus atlieka ne tam skirtose vietose. 

„Palangos komunalinio ūkio“ direktorius neslėpė, kad norint pastatyti daugiau tualetų, tam reikia atlikti begalę darbų, o tam reikia daug lėšų.

„Tam reikia daug lėšų ir pastovaus planavimo. Reikia privesti komunikacijas, kad pastatyti tualetus. Aišku, daug kas kalba apie Latviją, kurioje yra biotualetai, tačiau jos pajūris – 300 km. Tačiau, jei būtume pastatę biotualetus, tai po pirmadienį ir antradienį praūžusios audros visi tualetai plaukiotų jūroje. Yra tam tikros inžinerinės ir gamtinės sąlygos, pagal kurias mes turime prisitaikyti ir dirbti“, – LNK laidoje situaciją komentavo jis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.