Stano pasidalijo itin džiugia žinia: „Aš oficialiai pasveikęs nuo kraujo vėžio“

Dainininkas Stanislavas Stavickis-Stano (41 m.) ketvirtadienio pavakarę savo socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje pasidalijo džiugiomis naujienomis. Vyras oficialiai pasveiko nuo kraujo vėžio, limfomos.

Stanislavas Stavickis-Stano.<br>Socialinio tinklo „Facebook“ nuotr.
Stanislavas Stavickis-Stano.<br>Socialinio tinklo „Facebook“ nuotr.
Eurovizija, atranka, filmavimas, Stano.<br>V.Skaraičio nuotr.
Eurovizija, atranka, filmavimas, Stano.<br>V.Skaraičio nuotr.
Stanislavas Stavickis Stano<br>T.Bauro nuotr.
Stanislavas Stavickis Stano<br>T.Bauro nuotr.
Eurovizija, atranka, filmavimas, Stano.<br>V.Skaraičio nuotr.
Eurovizija, atranka, filmavimas, Stano.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Aug 24, 2023, 6:20 PM, atnaujinta Aug 24, 2023, 6:28 PM

2018 metais Stano patvirtino tuo metu sklandžiusius gandus apie pasikeitusią savo išvaizdą. Vyras prarado daug svorio, o netekus plaukų dėl prodecūrų tvirtino, kad tai – įvaizdžio pokyčiai. Galiausiai, atliėjas pasiryžo ir atvirai pasisakė apie savo ligą.

Praėjus penkiariems metams jis iš gydytojų išgirdo tai, ko ilgai laukė, kad klastinga liga pilnai atsitraukė.

„Dabar taip – aš oficialiai pasveikęs nuo kraujo vėžio, limfomos!

Praėjo lygiai penkeri metai ir liga neatsinaujino. Tai reiškia, kad mane nuima nuo stebėjimo ir tikimybė, kad vėl susirgsiu vėžiu susilygina su likusios populiacijos.

Vakar man atliko visus paskutinius tyrimus ir paleido.

Nenoriu čia pasakoti kiek visko patyriau per tuos metus, kaip drebėjau prieš kiekvieną patikrinimą, ir kaip bet koks spuogas ar „plauko uždegimas“ atrodė kaip kokia nors nauja vėžio forma.

Bet aš noriu, kad žmogus susidūręs su panašia diagnoze ir pradėjęs googlinti (o visi būtent taip daro) pamatytų mano fizionomiją. Ir kad ta fizionomija jam pasakytų – viskas bus gerai! Jei šitam pavyko, pavyks ir tau!

Taip, gali visko nutikti, bet aš dar prisimenu, kaip prašiau Dievo, kad padovanotų man bent metus gyvenimo. Dievas man padovanojo net penkerius!

Ir jei rytoj mane pasmaugs Deivydas Zvonkus , aš prieš mirtį dar spėsiu pagalvoti – gražiausi penkeri mano gyvenimo metai

Aišku, skambutis gautas, jau nebeatsipalaiduosiu ir stebėsiu save.

Didžiausia pagarba gydytojams.

Visiems visiems savo likimo broliams ir seserims linkiu daug stiprybės“, – dalijosi patirtais išgyvenimais Stano su savo sekėjais.

Prieš penkerius metus duotame interviu atlikėjas kalbėjo apie patirtas emocijas vos išgirdus diagnozę.

„Diagnozė vėžys daugumai skamba lyg mirties nuosprendis. Aš ir pats taip galvojau. Pirmas dvi savaites buvau atsidūręs pragare, giliausioje depresijoje ir pasimetime, numečiau daugiau svorio nei per visą gydimą.

Jausmai susimaišė – ir neviltis, ir gėda, ir noras pasislėpti nuo viso pasaulio. Bet baimė, tai jausmas kurį pažinau giliausiai, mačiau ją savo sieloje, mačiau artimųjų akyse, santaros klinikų koridoriuose. Šiandien daugybė žmonių išgirs diagnozę – vėžys ir prasidės jų pažintis su baime. Aš noriu Jus visus apkabinti ir pasakyti – nebijokite, mus užklupo netikėtas išbandymas, bet nebijokite, tai tiesiog liga, ji vaisai kitokia nei prieš dvidešimt metų.

Ji tikrai gydoma. Jūs ne vieni. Nebijokite, Lietuvoje neįtikėtinai profesionalūs ir jautrūs šios srities specialistai. Kraujo vėžio atveju išgydoma didžioji pacientų dalis. Aš sergu vėžiu, bet pasveiksiu“, – tuomet taip pat kupinas optimizmo gerbėjams žinią pranešė Stano.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.