ZIP FM eterį turėjęs palikti T. Augucevičius apie karjerą: „Kai užsiveria durys, langas tikrai atsidarys“

Prieš savo valią ZIP FM radiją turėjęs palikti gerai žinomas laidų vedėjas Timūras Augucevičius (42 m.) pagaliau prabilo apie savo ateities planus ir pristatė naująjį projektą – „Timūro kanalą“. Portalui lrytas.lt pašnekovas atviravo – dės visas pastangas, kad ši veikla taptų jo pagrindiniu uždarbiu.

Timūras Augucevičius.<br>lrytas.lt koliažas.
Timūras Augucevičius.<br>lrytas.lt koliažas.
Timūras Augucevičius.<br>2TV nuotr.
Timūras Augucevičius.<br>2TV nuotr.
Timūras Augucevičius.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Timūras Augucevičius.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Timūras Augucevičius.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Timūras Augucevičius.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Timūras Augucevičius.<br>LR archyvo nuotr.
Timūras Augucevičius.<br>LR archyvo nuotr.
Timūras Augucevičius.<br>T.Bauro nuotr.
Timūras Augucevičius.<br>T.Bauro nuotr.
Timūras Augucevičius.
Timūras Augucevičius.
Daugiau nuotraukų (7)

Vaiva Didžiulytė

Sep 13, 2023, 3:23 PM, atnaujinta Sep 13, 2023, 9:07 PM

„Kai užsiveria durys, atsidaro langai“ – ši girdėta frazė pokyčių akivaizdoje kai kuriems virsta tikru gelbėjimosi plaustu. Žinoma, niekas savaime nevyksta ir norint atverti langą į naujas galimybes tenka gerokai padirbėti. Tą patvirtina ir T.Augucevičius, jau beveik penkerius metus ZIP FM klausytojus džiuginęs savo laidomis ir netikėtai likęs be pagrindinio uždarbio šaltinio.

Tačiau šis netikėtas likimo vingis Timūrą pastūmėjo žengti ryžtingą žingsnį ir sukurti savo nuosavą kanalą, kurį galima rasti „Contribee“ ir „Patreon“ sistemose.

„Man šią frazę kartojo visi ir ji mane labai erzino, kadangi galvojau, kad man užsidarė durys, bet dar neatsidarė joks langas. Bet tuos, kuriems tą kartojau, noriu nuraminti – langas tikrai atsidarys, jūs neuždusit. Ir tai visiška tiesa, gyvename tokiame laike, kur visada yra išėjimas“, – portalui lrytas.lt patvirtina Timūras Augucevičius.

Šiandien didžiausias T. Augucevičius siekis, kad naujasis „Timūro kanalas“ taptų jo pagrindine veikla, greta kitų, ir, žinoma, pagrindiniu pragyvenimo šaltiniu.

„Šįkart nesinori brėžti labai didelių deadline (liet. rėmų), tačiau sieksiu, kad šis kanalas taptų pagrindine mano veikla į kurią pasinersiu toks, koks esu. Aišku, aš visada esu koks esu, jau ilgą laiką nebeapsimetinėju. Atėmus iš manęs radiją, kuris man labai patiko, visos kitos veiklos liko šalia. Visgi, savo „Youtube“ kanalą ar nuosavą erdvę jau seniai norėjau sukurti, ir dabar, šiai progai atsiradus, to ir imuosi“, – patikino žinomas laidų vedėjas.

Kaip sakė T. Augucevičius, idėją turėti savo nuosavą platformą brandino jau labai seniai.

„Su baltu pavydu stebėdavau „Youtube“ laidas su Vaidotu Grincevičiumi, žavėjausi jo užsispyrimu ir kantrybe kuriant savo kanalą, tuo metu, kai Lietuvoje turėti „Youtube“ dar neapsimokėjo.

Nors dėl mano kuriamų humoristinių vaizdo įrašų ir buvau vadinamas „Youtube“ krikštatėviu Lietuvoje, bet man atrodė, kad mano traukinys jau nuvažiavo – turėjau pagalvoti apie vaikus, šeimą ir pastovios pajamas.

Dėl to, „Youtube“ neatrodė, kaip gyvybinga opcija. Tačiau neneigsiu, noras krebždėjo jau seniai“, – prisipažįsta pašnekovas.

Dėl to, T. Augucevičius atkreipia dėmesį, kad jo laidų turiniu stengsis priminti, kas yra žemiški dalykai, žmogiškumas ir paprastumas. Laidų vedėjas jau kelerius metus lankydamas psichoterapiją tikina išgyvenantis vidinį pokytį, kuriuo nori pasidalinti ir su savo klausytojais.

Akivaizdu, permainos puikiai žinomam laidų vedėjui atnešė teigiamus rezultatus, tačiau pašnekovas vis dar neslepia apmaudo dėl praėjusio darbo netekties: „Filosofiškai mąstant, ar tu gali padėkoti žmogui, kuris tave apvogė ar išprievartavo?

Gal gali, nes praeitis yra keičianti. Ir dabar galiu padėkoti ir aš, nes radijas buvo naudingas ir daug ko išmokau, bet buvo labai sunku priimti išdavystės jausmą. Atrodo atidaviau viską, ką turėjau, o mane išmetė kaip šiukšlę. Žinoma, ankščiau ar vėliau privalu išeiti iš komforto zonos, ypač dabar, kai Lietuvoje gyvename taip patogiai, kaip niekada dar negyvenome“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.