Begalę sužalojimų patyrusi translytė Zofija atsidūrė medikų rankose: „Man tai bus itin gera pamoka“

Pasivažinėjimas dviračiu žinomai šalies translytei, plaukų meistrei Zofijai Krocaitei baigėsi traumomis. Jungtinėje Karalystėje gyvenimą kurianti moteris nesuvaldė dviratės transporto priemonės ir nuo jos krito. Zofija patyrė begalę kūno sužalojimų. Apie nemalonų incidentą ji sutiko papasakoti lrytas.lt skaitytojams.

Zofija Krocaitė.<br> lrytas.lt koliažas.
Zofija Krocaitė.<br> lrytas.lt koliažas.
Zofija Krocaitė.<br> Instagramo nuotr.
Zofija Krocaitė.<br> Instagramo nuotr.
Zofija Krocaitė.<br> Instagramo nuotr.
Zofija Krocaitė.<br> Instagramo nuotr.
Zofija Krocaitė patyrė begalę sužalojimų.<br> Instagramo nuotr.
Zofija Krocaitė patyrė begalę sužalojimų.<br> Instagramo nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Oct 3, 2023, 8:55 PM, atnaujinta Oct 3, 2023, 9:59 PM

Neseniai Londoną palikusi ir už miesto išsikėlusi gyventi moteris rado naują veiklą – pastaruoju metu mėgo važinėtis kalnų dviračiais. Lemtingą dieną ji nutarė išbandyti kalnuotas vietoves ir, leisdamasi nuo stataus kalno, nesuvaldė dviračio ir, kaip pati sako, nuo jo nuskrido.

„Tą dieną palikau namus ir išvykau pasivažinėti kalnais roads-off stiliumi. Po penkių mylių pasiekiau kalną, kuriuo planavau leistis. Kadangi kalnas buvo status, važiavau itin greitai. Prasisukus dviračio sėdynei praradau kontrolę ir užvažiavus ant duobės – nuskridau nuo dviračio ant asfalto. Priekyje manęs automobiliu važiavusi moteris sustojo ir iškvietė greitąją“, – lrytas.lt pasakojo Zofija.

Ligoninėje paaiškėjo, kad Zofijai – pasisekė. Ji patyrė begalę nubrozdinimų, sumušimų. Atlikus tyrimus paaiškėjo, kad jai taip pat skilo šonkaulis, tačiau, kaip pati sako, viskas galėjo baigtis kur kas blogiau.

„Pagrindiniai sužalojimai yra kairiojo pečio pusėje, nes žaizda yra gan gili. Taip pat, galvoje, nes nedėvėjau šalmo. Dideli nubrozdinimai ant visos kairiosios kūno dalies ir nugaros, įskilęs šonkaulis. Tikra tiesa, jog man iš tiesų pasisekė, jog išvengiau didesnių sužalojimų.

Elgiausi kvailai, jog nedėvėjau šalmo, ir todėl man tai bus itin gera, nors ir skaudi, pamoka, jog šalmas gali išgelbėti gyvybę. Ligoninėje atliko švietimus ir apvalė žaizdas, suleido vaistų, kurie leidžia žaizdoms greičiau gyti. Švietimai parodė, jog esu sveika, tik yra įskilęs šonkaulis, nors maniau, kad bus didesnių sužalojimų peties srityje“, – pasakojo ji.

Iki šiol žinoma moteris kenčia skausmus, tačiau sako, jog šis jos pasivažinėjimas tapo pamoka ir ragina žmones dėvėti apsaugas, o svarbiausia – šalmą, kadangi niekuomet nežinai, kur tavęs gali tykoti nelaimė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.