Neseniai mylimo augintinio netekęs A. Užkalnis namus suteikė keturkojui iš prieglaudos

Praėjusią savaitę, geriausios draugės, keturkojės augintinės Arizonos netekęs, žurnalistas Andrius Užkalnis (53 m.) vėl džiaugiasi nauju šeimos draugu.

Andrius Užkalnis.<br> Lrytas.lt koliažas.
Andrius Užkalnis.<br> Lrytas.lt koliažas.
Andrius Užkalnis<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Andrius Užkalnis<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jan 14, 2024, 10:35 AM, atnaujinta Jan 14, 2024, 10:46 AM

A.Užkalnis namus suteikė keturkojui iš prieglaudos.

Džiugia žinia žurnalistas pasidalijo savo socialiniame tinkle „Facebook“.

„Sveiki. Čia mano naujasis šeimos narys. Paprašiau prieglaudos, kad parinktų širdimi – kam reikia didžiausios pagalbos, laiko ir resursų.

Aštuonerių metų, iš jų penkerius praleido ant lenciūgo, paskui išgelbėtas, gydytas nuo savo didelių emocinių problemų, padaręs didžiulę pažangą, nesėkmingai adoptintas, toliau gydytas.

Praėjusią naktį parsivežiau iš Klaipėdos – jis ten buvo „Linksmųjų pėdučių“ prieglaudoje. Po susipažinimo, pasivaikščiojimų Kuršių Nerijoje ir kitur, nakvynės kartu, nusprendžiau ir pasiryžau.

Trenerė ir kolegės pasitikėjo. Šuniukui (šiaip jis didelis ir galingas, bet švelnus veršis, virš 30 kg.) Vilnius patiko, mano namai irgi. Pavadinau jį Salvatore.“, – įraše rašė jis.

Primename, kad praėjusią savaitę žinomas vyras pasidalijo liūdna žinia, kad neteko savo mylimos augintinės.

„Arizona 2019–2024. Šįryt apie 06:00 mergaitė išėjo į amžinuosius paplūdimius, snausdama namie šalia manęs.

Gyvenimas sunkiai sergančiai Arizonai, kurią mažutę su visa vada rado išmestą parke, buvo prognozuotas dviejų mėnesių – inkstai vos veikė. Gydytojų Vilniuje, Kaune ir Italijoje ir ypatingos priežiūros dėka ji nugyveno beveik penkerius pilnaverčius metus.

Aplankiusi gyvenime daugybę šalių, ji labiausiai džiaugėsi jūra ir vandenynu: Palerme, Ligūrijoje, Antibuose, Portugalijoje ir Nidoje.

Ji buvo visiems gera ir ją mylėjo visi, kas ją sutikdavo. Turbūt joks kitas šuo šalyje nebuvo tiek filmuotas ir fotografuotas, kaip Arizona: jei žiniasklaida norės įsidėti šį pranešimą, jos nuotraukas turi visi Lietuvos portalai ir visos televizijos.

Ačiū už jūsų geras mintis ir palaikymą. Vietoje užuojautų Arizona prašė pervesti po kelis ar keliolika eurų gyvūnų prieglaudai ir terapijos centrui. Vadovė psichologė Ugnė Nedzinskaitė kažkada pirmoji konsultavo Arizoną dėl jos elgesio ir raidos“, – baigdamas įrašą rekvizitais, kur galima pervesti auką, baigė žurnalistas“ – rašė jis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.