Iš žinomo verslininko – seksualinės žinutės Faustai Marijai Leščiauskaitei: „Tokius dalykus reikia viešinti“

Laidų vedėja, žurnalistė Fausta Marija Leščiauskaitė pateko į nemalonią situaciją. Savo socialiniame tinkle ji pasidalijo įrašu, kuriame paviešino iš verslininko Sigito Martinavičiaus gautas nepadorias žinutes.

Lrytas.lt koliažas.
Lrytas.lt koliažas.
Fausta Marija Lesčiauskaitė<br>Lrytas.lt archyvo nuotr.
Fausta Marija Lesčiauskaitė<br>Lrytas.lt archyvo nuotr.
Fausta Marija Leščiauskaitė.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Fausta Marija Leščiauskaitė.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Verslininko žinutės.<br>Socialinio tinklo „Facebook“ nuotr.
Verslininko žinutės.<br>Socialinio tinklo „Facebook“ nuotr.
Verslininko žinutės.<br>Socialinio tinklo „Facebook“ nuotr.
Verslininko žinutės.<br>Socialinio tinklo „Facebook“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

2024-03-18 12:16, atnaujinta 2024-03-18 12:37

Žinoma moteris įrašais sutiko pasidalyti ir su lrytas.lt portalo skaitytojais.

Iš pasidalintų moters įrašu matyti, kad S.Martinavičius atviru kontekstu moteriai rašė seksualines žinutes ir tiesiogiai siūlė „padaryti orgazmą“.

„Šaunus tėvelis, seksualinis priekabiautojas“, – po pasidalintu įrašu rašė žinoma moteris.

Vėliau Fausta pridėjo kitą nuotrauką, kurioje matyti, kad verslininkas tuoj pat pašalino savo siųstas žinutes.

„Malonu, Sigitai, kad supratome vienas kitą teisingai“, – prie pasidalinos nuotraukos rašė žurnalistė.

Naujienų portalui lrytas.lt Fausta Marija pasakojo, kad sulaukusi tokių žinučių jautėsi išties šlykščiai ir prilygina tai žodiniam seksualiniam priekabiavimui.

„Jaučiausi pakankamai šlykščiai, purvinai, nes neįsivaizduoju, kad galėjau kažkaip duoti tam vyrui pretekstą ar potekste su manimi taip bendrauti. Ir apskritai nemanau, kad pretekstai išvis tokie yra, nebent jūs pažįstami ir tas vyras tiksliai žino, kad tau patinka, kuomet su tavimi taip bendrauja“, – kalbėjo ji.

Tai nėra pirmas kartas, kada žinoma moteris sulaukia tokių žinučių ji taip pat pridūrė, kad dauguma moterų tokį vyrų elgesį patiria ne tik per žinutes, bet ir gatvėje ar net gi darbe, todėl anot Faustos, tokius dalykus privaloma viešinti.

„Tai nėra pirmas kartas, kuomet sulaukiu tokių žinučių arba tokių kalbinimų. Norėčiau išskirti, jog dauguma moterų yra gavusios tokių žinučių arba tokių komentarų gatvėje net ir yra kas to priekabiavimo sulaukia darbe ir čia tikriausiai didžiausia problema, kad toks bendravimo tipas vis dar egzistuoja.

Tokius dalykus reikia viešinti, nes būtent tai, kad mes neviešinam, kad mes nutylim tai leidžia vyrams bujoti ir taip elgtis toliau, nes įvaizdis tų vyrų, kurie taip elgiasi liekas geras, o mes sau tyliai nurijam“ , – pridūrė ji.

Faustą taip pat nemaloniai nustebino žmonės, kurie po jos pasidalintu įrašu teigė, jog ji pati davė pretekstą taip su ja bendrauti.

„Baisiausia man yra tai, kad buvo keletas komentarų arba jiems pritariančių žmonių, kurie teigė, jog mes esam pažįstami ar aš jam daviau kažkokį pretekstą taip rašyti. Tai man primena legendinį pasakymą „išprievartavo nes sijonas buvo per trumpas“.

Kaip ir minėjau, man neatrodo, kad išvis gali būti kažkoks pretekstas taip su žmogum bendrauti, net jeigu ponas Sigitas norėjo mane pakviesti erotiškam, romantiškam vakarui, tačiau tam yra kiti būdai, pakviesti kavos, o paskui išsiaiškinti, ko kiekvienas nori. Taip kaip jis bendravo tai yra nebendraujama, šlykštu, nederama“ , – tęsė ji.

Žinoma moteris pasakojo, jog vėliau iš Sigito sulaukė atsiprašymo žinutės, tačiau kaip ji pati teigia, tai turbūt vyrą privertė padaryti viešas spaudimas.

„Ponas Sigitas vėliau atsiprašė manęs, kai buvo viskas paviešinta, aš neabejoju, kad atsiprašė ne iš geros širdies, bet labiau iš viešo spaudimo, žinoma, tai labai gerai, pamoka įvykdyta ir aš manau, kad tiems, kuriems kyla noras siuntinėti tokias žinutes, tikėkimės, bus pamoka iš pono Sigito istorijos, o jeigu ne, tai linkiu, mums visoms viešinti ir toliau, nes taip su moterim ir apskritai su niekuo bendrauti negalima“ , – teigė Fausta Marija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.