Po žinios apie šuns nužudymą – kovotojo A. Misiūno reakcija: atskleidė, kodėl taip pasielgė

Antradienį viešojoje erdvėje pasirodė žinia apie kovotojo Arnoldo Misiūno žiaurų elgesį su gyvūnais. Gyvūnų mylėtoja Skaistė Svidraitė socialinio tinklo „Instagram“ paskyroje pasidalijo įrašu, kuriame teigė, kad Arnoldas Misiūnas nužudė savo šunį.

Arnoldas Misiūnas<br> lrytas.lt koliažas
Arnoldas Misiūnas<br> lrytas.lt koliažas
Arnoldas Misiūnas<br>LR archyvo nuotr.
Arnoldas Misiūnas<br>LR archyvo nuotr.
Arnoldas Misiūnas<br>B.Dragūno nuotr.
Arnoldas Misiūnas<br>B.Dragūno nuotr.
Arnoldas Misiūnas<br>B.Dragūno nuotr.
Arnoldas Misiūnas<br>B.Dragūno nuotr.
Arnoldas Misiūnas<br>LR archyvo nuotr.
Arnoldas Misiūnas<br>LR archyvo nuotr.
Arnoldas Misiūnas<br>LR archyvo nuotr.
Arnoldas Misiūnas<br>LR archyvo nuotr.
Arnoldas Misiūnas<br>Lryto archyvo nuotr.
Arnoldas Misiūnas<br>Lryto archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (7)

Lrytas.lt

Mar 28, 2024, 2:16 PM, atnaujinta Mar 28, 2024, 2:27 PM

„Arnoldas Misiūnas nužudė savo šunį, nes nusprendė užsiimti „American bully“ veislininkyste ir iš to praturtėti. Kalytė Luna buvo užmigdyta viso labo pusės metų amžiaus, nes kažką „perkando“.

Hugo tapo jo auka dėl pinigų. Hugo 2021.10.04 – 2024.02.10 Hugo jis užmigdė, nes jis tapo nebereikalingu.

Dabar veis „American bully“ šunis. Migdymo priežastis tik tokia – nebereikalingas. Neturiu daugiau ką pakomentuoti. Informacija perduota policijai“, – dalijosi S.Svidraitė.

Naujienų portalui lrytas.lt S.Svirdraitė pasakojo, kad informaciją apie šuns užmigdymą ji gavo anonimiškai iš A.Misiūno artimos aplinkos.

„Informaciją pasitikrinau gyvūnų registre ir ji pasitvirtino, Hugo negyvas. Pranešėjas teigė, kad A.Misiūnas šunį užmigdė, dėl to, jog jis dabar bandys uždarbiauti veisdamas „American bully“ šunis. Seniau jis turėjo keletą „Pitbull“ veislės šunų, kuriuos vėliau užmigdė, nes nusprendė pradėti veisti brangios veislės šunis. Arnoldas anksčiau yra baustas už žiaurų elgesį su gyvūnais – ausų karpymą“, – antradienį lrytas.lt pasakojo ji.

Po šios žinios A.Misiūnas nedaugžodžiavo, kaltinimus neigė, o plačiau apie situaciją ketvirtadienio popietę prabilo socialinio tinklo „Instagram“ paskyroje.

„Dvigubi standartai? Reiškia jeigu žmogus atima šunis iš kitų žmonių, su jais nesugeba susitvarkyti, gali juos nužudyti? Lengva širdimi nuveža pas savo veterinarus draugelius ir sutvarkyta problema. Kam apsikrauti dresūra, ieškojimu profesionalios pagalbos? Tiesiog atimi gyvybę.

Gi nepasakysi, jog neturiu žinių, kaip perauklėti gyvūną ir kad su juo nebesusitvarkau. Aš gi šuniukų fėja, a***jiena, negaliu leisti tokios silpnybės. Tai kam specializuotis į agresyvių šunų veislių gelbėjimą, jeigu su jais nesugebi susitvarkyti?

Aš atšvirkščiai nei ji, dėl to jos nesmerkiu, nes suprantu, kad visko būna gyvenime. Tik keista, kad atiminėjami šunys iš žmonių yra, o po to, kai užmigdo, parašo „Ne visiems šunims lemta suteikti antrą šansą, nes tas šansas gali turėti liūdną pabaigą“.

Bet... Kai mes šitoje situacijoje supratę, kad yra grėsmė vaikams, kitiems šunims, žmonėms, ne tik svetimiems, bet ir artimiesiems, nusprendėm užmigdyt – esam žer***s. „Supratę grėsmę“ net blogas pasakymas, nes tų įvykių jau būta, bet išlaviruota“, – kritikos jo istoriją paviešinusiai moteriai pažėrė kovotojas.

A.Misiūnas teigė ilgą laiką bandęs ieškoti įvairiausių sprendimų dėl jo ir keturkojo gerovės, tačiau nesėkmingai.

„Metus laiko taikiausi ir ieškojau sprendimo, kurio nesuradęs taip pasielgiau – esu žudikas. Vadinasi, jei tu kalbi apie tai viešai, kad tu migdai šunis dėl agresijos, viskas yra okey.

O aš, kur tyliai nurijau šitą skausmą, esu skandinamas. Prašyta visų žiniasklaidos priemonių vadinti mane „žudiku“. Greičiausiai jei būčiau viešai parašęs kažkokį postuką, būtų viskas gerai, nes nebūtų tos paslapties, kurią galima tokiu būdu iškelti į viešumą.

Apgailėtina, jog žmonės tokie patiklūs. Ir nemato tikrų fėjos norų. Vienas jų – followeriai.

Pajutus, kad geriausia followeriai kyla per skandalus, juos ir tedaro, nepaisant pasekmių kainos. Mūsų visuomenė gal tokia, jog ji neįdomi niekam be skandalų – išgelbėtas akrliukas surenka 100 patiktukų, o Misiūno apšmeižimas 2 tūkst“, – svarstė jis.

A.Misiūnas gražiai atsiliepė apie užmigytą keturkojį ir teigė, kad jei jis nebūtų buvęs agresyvus aplinkiniams, jis taip nebūtų pasielgęs.

„Mūsų Hugutis gyveno du kartus geresnį gyvenimą nei pati fėja. Nelabai suprantu, kurioje vietoje jis trukdė veisti šunis. Jei nebūtų agresijos aplinkiniams, būtų gyvenęs iki gyvenimo galo. Bet norima pasakyti, kad ale dėl veisimo jį užmigdžiau“, – situaciją apibūdino jis.

Kovotojas metė akmenį ir į S.̇Svidraitės daržą, sakydamas, kad ji, neva, taip pat užmigdė ne vieną keturkojį.

„Kiek žmonių nukentėjo per ją. kiek šunų nukentėjo. Vien per 2023 metus ji nužudė 7 šunis dėl agresijos. Baisu, ne? Tai kiek 2022, 2021? Tik gaila, kad ji turi tą pimpačkiukų armiją, kuriai gali kalbėti nesąmones, o jie ja tikės ir dalinsis su visu pasauliu.

Žmonės klausia, kodėl neatidaviau prieglaudai? Kuriai? Niekas neturi tokių specialistų ir galų gale jis būtų atsidūręs pas šuniukų fėją ir klausimas, koks gyvenimas jo būtų pas ją? Jūs galvojat pas ją šunys nesipjauna? Vieni kitus mirtinai perkanda, bet niekur apie tai neskelbiama, kaip kad nesusitvarkymas su šunimis, o tai kad – kokie vargšiukai. Tai koks Hugo būtų likimas? Perkandęs porą šuniukų ir būtų užmigdytas. Ir trindama rankom iškeltų tokią pačią dramą dėl sekėjų.

Mano rankose ir ašarose jis išėjo pas Dievulį. Kur garantija, kad ji būtų jam radusi namus? Būtų perkandęs kažką ir visi sakytų čia Misiūno šuo. Galvojat jai čia pirmas kartas būtų? Kiek ikiša žmonėms šunis, o jie kažką mirtinai sukandžioja. Bet viskas lieka tyloje. Arba vėl išvartoma jos naudai. O jei mūsų vaikams taip būtų buvę, nekalbu apie net šunis ar kaimynų vaikams? Kaimo gyventojams? Tada viskas kristų ant mano pečių, visų skausmas, teisiniai dalykai ir taip toliau. Galiausiai šunį užmigdytų ir visi sakytų, kad jei žinojai, kokia situacija, ko anskčiau to nepadarei?

Baisiai gaila, kad mūsų skausmas buvo taip išniekintas. Močiutei reikėjo gydytojų pagalbos, Urtė verkė“, – apie tai, kokias emocijas jo šeimai sukėlė šis skandalas, teigė A.Misiūnas.

Baigdamas įrašą kovotojas neslėpė apmaudo ir pridūrė:

„Būkit budrūs, kuo tikit ir ką smerkiat“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.