Tai jau darosi juokinga: rusai apsauginius „narvus“ deda jau ir ant motociklų

Rusai ant savo „kovinių“ motociklų pradėjo montuoti apsauginius tinklus – tikintis kad tai padės apsisaugoti nuo atakuojančių bepiločių.

 Vaizdo įraše matyti ant galinio motociklo bamperio sumontuotas trapecijos formos apsauginis tinklas, kuris turėtų apsaugoti motociklininko nugarą nuo drono smūgio.<br> Stopkadras.
 Vaizdo įraše matyti ant galinio motociklo bamperio sumontuotas trapecijos formos apsauginis tinklas, kuris turėtų apsaugoti motociklininko nugarą nuo drono smūgio.<br> Stopkadras.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2024-04-26 12:44

Atitinkamą vaizdo įrašą paskelbė „Telegram“ kanalas „russia no context“.

Vaizdo įraše matyti ant galinio motociklo bamperio sumontuotas trapecijos formos apsauginis tinklas, kuris turėtų apsaugoti motociklininko nugarą nuo drono smūgio.

Verta pažymėti, kad automobilių ir šarvuotų mašinų atveju tokia apsauga gali būti efektyvi ir išgelbėti ekipažą net ir suveikus drono kovinei galvutei. Tačiau motociklo atveju, jei dronas su sprogmeniu patenka į tinklą, motociklininkas beveik garantuotai patirs šrapnelių ar smūginės bangos smūgį.

Maždaug pavasario viduryje rusai pradėjo aktyviai naudoti motociklus judėjimui tarp pozicijų, puolimui, evakuacijai ir logistinėms operacijoms.

Itin mobilūs ir pravažūs motociklai leidžia rusų pėstininkams greitai judėti keliais ir nelygiu reljefu. Tačiau greitis nepadeda išvengti ukrainietiškų FPV dronų, kurie taikosi į motociklus ir neapsaugotus motociklininkus.

„Šašlykinių“ gaminimas Rusijos kariuomenėje

Rusai nuolat aprūpina transporto priemones ir šarvuočius masyviais narvais, kuriais tikisi apsaugoti kovinę techniką per puolamąsias operacijas.

Neseniai buvo pranešta, kad rusai pademonstravo šarvuotąją transporto priemonę „Z-STS Achmat“, kurioje įrengtos „Caro šašlykinė“, skirta kovoti su dronais.

Vaizdo įraše matyti šarvuotis, kurio viršutinė, galinė, priekinė ir šoninės dalys visiškai uždengtos tinklais. Konstrukcija turi tik vieną įėjimą – duris, kurios yra konstrukcijos gale. Taigi, vienintelis būdas patekti į „grotas“ ir iš jų išlipti – eiti pro duris arba palįsti po konstrukcija.

Tokia konstrukcija labai padidina šarvuočio išgyvenimo tikimybę pataikius kamikadzei, tačiau ji taip pat labai apsunkina ir sulėtina karių ir įgulos išlaipinimą ir išlaipinimą – o tai gali kainuoti žmonių gyvybes.

Parengta pagal „Militarnyj“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: ar žinome kur slėptis karo atveju?