Anykščiuose tris kartus pagerintas uogienės virimo rekordas

Šeštadienį Anykščiuose „Obuolinių“ šventės metu agentūros „Factum“ atstovai fiksavo naują Lietuvos rekordą – Anykščių savivaldybė ir socialinis projektas „Draugų uogienė“ išvirė didžiausią uogienės katilą.

Šeštadienį anykštynai „Obuolinių“ šventės metu išvirė didžiausią uogienės katilą.<br>Organizatorių nuotr.
Šeštadienį anykštynai „Obuolinių“ šventės metu išvirė didžiausią uogienės katilą.<br>Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

dalinkisuogiene.lt

Sep 27, 2014, 6:43 PM, atnaujinta Jan 29, 2018, 10:13 AM

Rekordinė uogienė svėrė 1006,5 kg (tuščio katilo svoris 229 kg), uogienei buvo panaudota 740 kg obuolių (medelynas „Ažuožerių sodai“ padovanojo šventei 2,5 t obuolių), 210 kg „Dansukker cukraus uogienėms“, 2000 gvazdikėlių, 254 cinamono lazdelės, 8 pakeliai vanilinio cukraus.

Obuolių lupėjų pulkui, kurį sudarė 291 žmogus iš Anykščių miesto ir rajono seniūnijų, vadovavo garsus virtuvės šefas Liutauras Čeprackas.

Rekordo bendraautorė, socialinio projekto „Draugų uogienė“ sumanytoja, Violeta Masteikienė džiaugėsi, kad projekte dalyvavo net 21 daugiavaikė šeima iš Anykščių miesto ir rajono seniūnijų.

 „Šis mūsų bendras darbas yra puikus pavyzdys vaikams iš gausių šeimų, kaip susitelkus galima pasiekti užsibrėžtų tikslų“. Sėkmės įkvėptas Anykščių meras Sigutis Obelevičius pažadėjo, kad kitais metais Anykščiai kartu su projektu „Draugų uogienė“ sieks naujo Lietuvos rekordo – spaus didžiausią obuolių sūrį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: prasidėjo išankstinis balsavimas