Žinoma kulinarė kiekvienai rudens dienai pateikė po receptą

Visą besibaigiantį rugsėjį pirmą vietą negrožinės literatūros sąraše pagal perkamumą užimanti naujausia Renatos Ničajienės knyga „Gero maisto dienoraštis. Ruduo“ šiandien pristatyta kulinarinių knygų autorės bičiuliams bei bendraminčiams.

„Gero maisto dienoraštis. Ruduo“ – šeštoji R.Ničajienės kulinarinė knyga.
„Gero maisto dienoraštis. Ruduo“ – šeštoji R.Ničajienės kulinarinė knyga.
Knygos dailininkė Inga Dagilė, knygos autorė Renata Ničajienė ir dietistė Toma Dvelytė.
Knygos dailininkė Inga Dagilė, knygos autorė Renata Ničajienė ir dietistė Toma Dvelytė.
Knygos pristatyme – Daiva Rudytė, Jaunius Lingys, Renata Ničajienė.
Knygos pristatyme – Daiva Rudytė, Jaunius Lingys, Renata Ničajienė.
Dietistė Toma Dvelytė su sūnumi.
Dietistė Toma Dvelytė su sūnumi.
Dietistė Toma Dvelytė.
Dietistė Toma Dvelytė.
Inga Krasuckienė ir Liucina Rimgailė.
Inga Krasuckienė ir Liucina Rimgailė.
Liucina Rimgailė.
Liucina Rimgailė.
Knygos pristatymo akimirkos: Paulius Stoškus su žmona.
Knygos pristatymo akimirkos: Paulius Stoškus su žmona.
Į knygos pristatymą atvyko Jekaterina Buldakova.
Į knygos pristatymą atvyko Jekaterina Buldakova.
„Gero maisto dienoraštis. Ruduo“.
„Gero maisto dienoraštis. Ruduo“.
Knygos pristatymo akimirka.
Knygos pristatymo akimirka.
Renata Ničajienė ir Daiva Tamošiūnaitė.
Renata Ničajienė ir Daiva Tamošiūnaitė.
Renata Ničajienė ir Nida Degutienė.
Renata Ničajienė ir Nida Degutienė.
Knygos pristatymo vaišės.
Knygos pristatymo vaišės.
Knygos pristatymo vaišės.
Knygos pristatymo vaišės.
Knygos pristatymo vaišės.
Knygos pristatymo vaišės.
Daugiau nuotraukų (16)

Lrytas.lt

2016-09-28 14:01, atnaujinta 2017-05-11 20:58

Į jaukų vakarą naujame sostinės restorane „The Owls“ pakviestiems svečiams Renata dėkojo už palaikymą visus metus, per kuriuos buvo išleistos keturios serijos „Gero maisto dienoraštis“ knygos bei vaišino savo pačios keptais saldžiais daržovių pyragais.

„Kai vos daugiau nei prieš metus pradėjau rašyti „Gero maisto dienoraštį“, labai aiškiai žinojau ko siekiu – supažindinti namuose gaminti mėgstančius žmones su galimybe maitintis natūraliai sveikiau.

Man ir jiems pasisekė, kad prie knygos kūrimo sutiko prisidėti dietistė Toma Dvelytė ir dailininkė Inga Dagilė, kurios ne tik padėjo įgyvendinti sumanymą, bet ir leido sukurti bei rinkai pasiūlyti naujo – dienoraščio formato kulinarinę knygą, kuri kiekvienam jos savininkui gali tapti labai asmeniška“, – sakė tinklaraščio sezoninevirtuve.lt ir kulinarinių knygų autorė R.Ničajienė.

Pasak jos, dienoraščio pojūtį sustiprina knygos dizainerės pasiūlyti ir drauge su komanda įgyvendinti sprendimai: namų aplinkoje pačios Renatos fotografuoti receptai.

Nuotraukos pateikiamos lengva forma, lyg pažertos iš asmeninio albumo, kiekvienam puslapiui sukurtos unikalios linijinės nespalvotos ir spalvotos iliustracijos, po kiekvienu receptu yra palikta vietos skaitytojo užrašams, knygos popierius leidžia lengvai rašyti net paprastu pieštuku: galima drąsiai išbraukti nemėgiamą prieskonį, užrašyti komentarą, kuris lengvai derės su pieštomis iliustracijomis.

Profesionalius komentarus prie kiekvieno knygoje skelbiamo recepto pateikia knygos konsultantė – dietistė T.Dvelytė. Jos paruoštais daržovių kokteiliais pirmiausia ir buvo vaišinami knygos „Gero maisto dienoraštis. Ruduo“ pristatymo svečiai.

Po kokteilių jiems buvo patiektas levandų limonadas, pagamintas neseniai sostinėje duris atvėrusio bei tiek mėsos gerbėjams, tiek jos nevalgantiems subalansuotą meniu siūlančio restorano „The Owls“.

Vakarą vainikavo pačios knygų „Gero maisto dienoraštis“ autorės R.Ničajienės kepti saldūs daržovių pyragai.

Penkis iš jų Renata pagamino pagal receptus iš naujausios savo knygos „Gero maisto dienoraštis. Ruduo“. Joje, kaip ir ankstesnėse serijos knygose, publikuojama tiek receptų, kiek šis metų laikas turi dienų.

Atitinkamai visose keturiose „Gero maisto dienoraštis“ knygose surašyti 365 receptai, kurių gamybos eigą aiškiai aprašė knygos autorė bei vaizdingomis iliustracijomis papildė ne vieną apdovanojimą pelniusi dailininkė I.Dagilė.

„Gero maisto dienoraštis. Ruduo“ – šeštoji R.Ničajienės kulinarinė knyga. Be šios serijos knygų, skirtų kiekvienam metų laikui, autorė taip pat yra išleidusi „Nostalgiškų skanumynų“ knygą, į kurią sugulė anksčiau Lietuvoje labai populiarių ir daugelio su nostalgija prisimenamų desertų receptai.

Pirmoji autorės knyga – „Sezoninė virtuvė: 200 receptų pagal metų laikus“ papildė ir pratęsė R.Ničajienės jau šešerius metus rašomą maisto tinklaraštį sezoninevirtuve.lt.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.