Išmėginkite šį burokėlių garnyrą – jis lengvai pagaminamas ir ypač tiks prie sotaus kiaulienos arba jautienos kepsnio.
Karštas burokėlių garnyras (3-4 asm)
Ingredientai:
- 1 šaukštas alyvuogių aliejaus;
- 1 nevirtas didelis burokėlis arba du maži (apie 250-270 g);
- 4 šaukštai (60 ml) raudonojo vyno acto;
- 1/3 stiklinės (80 ml) vandens;
- 1/2 šaukštelio čiobrelių lapų;
- 2 šaukštai rudojo cukraus;
- druskos, pipirų.
Burokėlius sutarkuokite stambia tarka. Į puodą sudėkite visus ingredientus, išskyrus druską ir pipirus. Užvirkite, ir virkite atidengtame puode ant vidutinės ugnies apie 15 min., kol skystis beveik visas išgaruos, o burokai suminkštės, bet vis dar liks truputį traškūs.
Pagardinkite druska ir pipirais pabaigoje ir pateikite šiltą arba kambario temperatūros.