Dizainerės J. Janulaitytės apdarai įkvėpė virtuvės meistrus

Mados ir kulinarijos santuoka. Kad tai įmanoma, tvirtai tiki dizainerė Julija Janulaitytė, kurios kolekcijas pristato ne tik modeliai, – tai atsispindi patyrusių virtuvės meistrų kūriniuose.

Pamatęs šį lietpaltį restorano šefas sukūrė silkės patiekalą.
Pamatęs šį lietpaltį restorano šefas sukūrė silkės patiekalą.
Daugiau nuotraukų (1)

Ligita Valonytė („Lietuvos rytas“)

Apr 13, 2015, 8:00 PM, atnaujinta Jan 6, 2018, 10:08 PM

Vilnietė mados kūrėja, sukūrusi naują kolekciją, jau ne pirmą kartą išleidžia leidinį, kuriame vienodai vietos skiriama ir madai, ir kulinarijai. Kas tas dvi sritis sieja? „Skonis. Geros medžiagos, vaizdas, sezoniškumas“, – patikino Julija.

Be to, mada ir maistas, J.Janulaitytės įsitikinimu, yra tai, pagal ką apie šalį sprendžia turistai. Kadangi vilnietė kuria baltiško stiliaus madą, visi patiekalai yra paruošti iš vietos produktų.

„Kurdama kolekcijas bendradarbiauju su juvelyrais, batų dizaineriais, keramikais, porceliano gamintojais, medžio ir odos meistrais. Juk kūrybos erdvė – tai virtuvė, laboratorija, kurioje verda ir gimsta idėjos, o jų rezultatas pateikiamas paragauti“, – tikino dizainerė.

Pirmajai knygai J.Janulaitytė panaudojo ir kūrė savo receptus. Ji pati labai domisi kulinarija. Dizainerė kilusi iš puikių kulinarų šeimos.

Antroji ir trečioji knygos išėjo bendradarbiaujant su žinomų baltiškos naujosios virtuvės atstovų – Lietuvos ir Latvijos restoranų kulinarų – receptais.

Kiekvienas kulinaras, gavęs naujos kolekcijos nuotraukas, pagal jas kuria patiekalus. Visi receptai turi būti sukurti iš to paties sezono, kuriam skirta ir drabužių bei aksesuarų kolekcija, produktų.

Visi receptai sukurti pagal konkretaus drabužio spalvas, tekstūrą, faktūrą ir proporcijas.

Lengvai marinuotos Baltijos silkės

Reikės:

8 Baltijos silkių

100 ml plakamosios grietinėlės

30 g Dižono garstyčių

žiupsnelio druskos

marinuotų svogūnų

gabalėlio agurko

Marinatui reikės:

80 ml sidro acto

70 ml vandens

žiupsnelio druskos

po kelis juoduosius, kvapiuosius pipirus, laurų lapus

Sumaišykite marinato komponentus. Išvalykite silkes ir sudėkite į marinatą, palaikykite kelias valandas. Į plakiklį supilkite grietinėlę, sudėkite garstyčias, druską.

Plakite, kol pradės putoti. Viską patiekite lėkštėje. Puoškite marinuotais svogūnais, agurku.

Šokoladinis pyragas su morengu

Reikės:

120 g šokolado

35 g sviesto

30 ml grietinėlės

75 g cukraus

2 kiaušinių

1 kiaušinio trynio

80 g miltų

20 g cukraus pudros

Šokoladiniam morengui reikės:

2 kiaušinių baltymų

110 g cukraus

30 g šokolado

žiupsnelio druskos

Į dubenį sudėkite šokoladą, sviestą, grietinėlę, ištirpinkite virš garų. Į kitą dubenį suberkite cukrų, kiaušinius su baltymais ir trynį, paplakite. Į masę supilkite šokolado masę, atsargiai įmaišykite miltus. Sviestu ištepkite formą, supilkite paruoštą tešlą. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 12 min. Prieš patiekdami apibarstykite cukraus pudra. Šokoladiniam morengui paruošti į dubenį sudėkite kiaušinių baltymus, išplakite iki standžių putų. Po truputį suberkite cukrų, druską, plakite, kol masė taps blizgi. Atsargiai įmaišykite susmulkintą šokoladą. Masę sukrėskite į kepimo popieriumi išklotą skardą, pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 110 laipsnių. Kepkite maždaug 1 valandą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.