Pusfinalio rungtynėms – specialus futbolo kamuolys

Antradienį prasideda pasaulio futbolo čempionato pusfinaliai. Pirmoji dvikova - tarp Vokietijos ir šeimininkų Brazilijos komandų. Nors pastaroji žais be savo lyderio Neymaro, tačiau nusileisti prieš geležinę vokiečių gynybą neketina ir pergalės sieks bet kokia kaina. Vokietijos rinktinės žaidėjai įveikę Prancūzijos komandą savo gynyba, pasiruošę ir toliau kovoti dėl čempionų taurės ir visai nesvarbu, kas jų kelyje iki pergalės pasitaikys. Vokiečiai jau įrodė – jų komandoje žaisti gali bet kuris futbolininkas.

Kamuolys „brazuca“.
Kamuolys „brazuca“.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 7, 2014, 2:38 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 4:27 AM

Viso čempionato metu komandos tarpusavyje žaidė specialiai sukurtu „brazuca“ kamuoliu, kuris net 2,5 metų buvo spardomas, varinėjamas ir kitaip bandomas daugiau kaip 600 futbolininkų visame pasaulyje, o su juo atliekami aerodinaminiai testai buvo vykdomi NASA vėjo tunelyje. Kamuolio gamintoja kompanija „adidas“ jau nuo 1970 metų pasaulio futbolo čempionatams siuva futbolo kamuolius. Šįkart oficialus čempionato kamuolys dėl malūnėlius primenančio kamuolio paviršiaus ornamento, stabilizuoja skriejančio kamuolio trajektoriją.

Antradienį specialiai pusfinalyje žaidžiančios Vokietijos ir Brazilijos komandos aikštėje spardys „brazuca“ kamuolį, kuris bus vardinis ir skirtas tik šioms rungtynėms. Jį papuoš abiejų komandų šalių pavadinimai, rungtynių data ir stadiono, kuriame vyks varžybos pavadinimas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.