EUROLYGA 2023

Žinomam komentatoriui E. Kvitkauskui – nauji kaltinimai: prabilo skandalingo įvykio liudininkė

Sekmadienį per visą Lietuvą nuskambėjęs Europos dailiojo čiuožimo čempionate vykęs skandalas įgavo dar daugiau naujų spalvų. Apie Kauno „Žalgirio“ arenoje vykusį konfliktą tarp čempionate dirbusios Kajos Elenos ir žinomo sporto komentatoriaus Ervino Kvitkausko prabilo liudininkė.

Ervinas Kvitkauskas<br>A. Pliadžio nuotr.
Ervinas Kvitkauskas<br>A. Pliadžio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 15, 2024, 4:12 PM, atnaujinta Jan 15, 2024, 4:17 PM

„Priėjo prie jos, bandė tą akreditaciją nuplėšti, ji užsidengusi buvo, jis grynai į striukę kišo ranką, paskui telefoną kišo, fotografuoti norėjo ir visaip taip. Visa tai vyko dar varžybų metu, paskui jis šiaip ne taip nuėjo. Po kurio laiko priėjo moteris – nespėjau perskaityti akreditacijoje, kas parašyta, bet ji reikalavo Elenos, kad parodytų akreditaciją. <...> Po kurio laiko atėjo vėl ta pati moteris [ir vyras] ir jau pasakė Elenai stotis iš vietos ir eiti lauk“, – LRT.lt žurnalistei Karolinai Aleknavičei pasakojo incidentą iš arti mačiusi mergina.

Vyro elgesys jai pačiai sukėlė įtarimų, nuo jo, pasak pašnekovės, sklido alkoholio kvapas, o išgirdęs tarptautinės federacijos atstovų prašymą pritildyti muziką jis atkirto rusišku keiksmažodžiu.

Lrytas.lt primena, kad skandalo įkarštyje atsidūrė ir Lietuvos čiuožimo federacijos prezidentas Vytautas Jasutis, kuris nusprendė iškviesti apsaugą, atimti iš Kajos Elenos akreditaciją ir išmesti ją iš Kauno „Žalgirio“ arenos.

V.Jasutis visą šią istoriją vadina pramanais. Apie tai daugiau galite paskaityti čia.

Apie konfliktą prabilusi liudininkė papasakojo savo įvykių versiją, kodėl kilo ginčas.

„Ten buvo toks žmogus, Ervinas, bet aš tik girdėjau jo vardą sakant, nežinojau, kas jis toks. Matydavau, kad jis vis atbėga, kol valo ledą, pradžioje, kai prasideda varžybos, ir pačioje pabaigoje, kai būna apdovanojimai. Jis reguliavo didžėjams, kokią muziką leisti, <...> dar atbėgdavo prieš lietuvių pasirodymus. Turbūt kad užleistų tinkamą muziką, užvestų publiką. Tai tiek aš jį mačiau“, – pasakojo ji.

„Mano darbas buvo pasakyti didžėjui, kad muzika groja per garsiai. Aš mačiau, kad tas Ervinas stovi, o jis didžėjų irgi reguliuoja, tai kreipiausi tiesiai į jį. Parodžiau dar žinutę, kad techninė brigada prašo pritildyti. Jo atsakymas buvo: man poch**“, – LRT.lt kalbėjo liudininkė.

Pats E.Kvitkauskas kol kas viešai savo pozicijos dar neišreiškė. 

Lrytas.lt primena, kad dėl šio incidento tyrimą pradėjo tiek Kauno policija, tiek Valstybinė darbo inspekcija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.