EUROLYGA 2023

V. Andrulytė jau iškovojo Lietuvai kelialapį į olimpines žaidynes: ar pavyks laimėti ir čempionato medalį?

Atėnuose, Graikijoje, vykstančiame Europos buriavimo čempionate Lietuvos atstovė Viktorija Andrulytė iškovojo kelialapį Lietuvai į Paryžiaus olimpines žaidynes. Šiandien čempionate laukia finalinė lenktynių diena, kurios metu V. Andrulytė, šiuo metu čempionato įskaitoje užimanti antrąją vietą, Medalių lenktynėse varžysis tarp dešimties stipriausiai čempionate kol kas pasirodžiusių sportininkių. Šios lenktynės ir nulems, kas šiemet taps Europos buriavimo čempione ILCA 6 jachtų klasėje.

V. Andrulytė.<br>EURILCA / Matias Capizzano
V. Andrulytė.<br>EURILCA / Matias Capizzano
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 23, 2024, 9:39 AM

Ketvirtadienį Europos čempionate įvykdžius dar trejas lenktynes ILCA 6 klasėje, Lietuvos atstovė Viktorija Andrulytė bendroje įskaitoje užima antrąją vietą ir patenka tarp dešimties sportininkių, kurios šiandien, finalinę čempionato dieną, varžysis Medalių lenktynėse, kur ir vyks lemiama kova dėl čempionato medalių.

Vis dėlto Lietuvai viena kova – jau laimėta. Kadangi tarp šių dešimties sportininkių tik dvi – Lietuvos Viktorija Andrulytė ir Kroatijos atstovė Elena Vorobeva – iki šiol neturėjo kelialapio į Paryžiaus olimpines žaidynes, būtent joms du šiame čempionate skiriami kelialapiai ir atiteks. Tai reiškia, kad Lietuva, čempionatui dar nepasibaigus, jau turi užsitikrinusi vietą Paryžiaus olimpinėse žaidynėse ILCA 6 jachtų klasėje.

Tai – pirmasis Lietuvos kelialapis į Paryžiaus olimpines žaidynes buriavimo srityje.

Šiandien prognozės, kaip ir viso šio čempionato metu, nedžiuginančios ir žada itin silpną vėją, tačiau kaip ir pastarosiomis dienomis, organizatoriai tikisi, kad sąlygos leis įgyvendinti lemiamas čempionato lenktynes.

Šiuo metu V. Andrulytė, turinti 21 tašką, bendroje čempionato įskaitoje užima antrąją vietą, pirmoje vietoje – Vengrijos atstovė Marie Erdi su 19 taškų, trečioje – Prancūzijos atstovė Louise Cervera su 25 taškais. Viską lems paskutinės Medalių lenktynės.

ILCA 7 klasėje, kur Lietuvai šio čempionato metu atstovauja Martis Pajarskas, Vėjas Strelčiūnas ir Radvilas Janulionis, šiandien numatomos dar trys lenktynės. Kol kas iš Lietuvos atstovų aukščiausią poziciją – 50-ąją – užima M. Pajarskas. Pilnus čempionato rezultatus galima rasti čia. Europos čempionatas vyksta Atėnuose, Graikijoje, vasario 18–23 dienomis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.