Sukčiai pasinaudojo I. Degutienės vardu: „Mane ši žinia šokiravo“

Socialiniame tinkle „Facebook“ buvusios Seimo pirmininkės Irenos Degutienės atvaizdas naudojamas skleisti melagienoms apie neaiškios kilmės vaistinį preparatą kraujagyslėms gydyti.

Irena Degutienė<br>T.Bauro nuotr.
Irena Degutienė<br>T.Bauro nuotr.
Irena Degutienė<br>T.Bauro nuotr.
Irena Degutienė<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jan 24, 2023, 3:04 PM, atnaujinta Jan 24, 2023, 3:08 PM

Dėl situacijos susirūpinę buvusios Seimo vadovės artimieji suskubo išplatinti paneigimą.

„Norime kategoriškai paneigti bet kokius I.Degutienės ryšius su šio vaistinio preparato platintojais, gamintojais, reklamuotojais“, – pabrėžiama pranešime žiniasklaidai.

Vaistinį preparatą reklamuojančiuose straipsniuose Irena Degutienė pristatoma kaip „LR sveikatos apsaugos ministerijos sekretorė“ ir „garsus gydytojas“. Tekste teigiama, kad Irena Degutienė rekomenduoja įsigyti ir vartoti vaistinį preparatą, kuris „išvalys kraujagysles namuose“ bei „išgydys“ kitas ligas – ši informacija neatitinka realybės, yra išgalvota ir susieta su I. Degutienės vardu ir atvaizdu be jos žinios.

„Mane ši žinia šokiravo. Mano atvaizdas ir mano vardas naudojamas be mano žinios, o blogiausia – skleisti melagingą informaciją apie neaiškų „stebuklingą vaistą“, kas man, kaip gydytojai, peržengia visas darbo etikos ribas, – cituojama gydytoja, buvusi Seimo pirmininkė I.Degutienė. – Taip pat, akivaizdu, kad aferistai nusitaikė į pažeidžiamą socialinę grupę – vyresnio amžiaus interneto vartotojus, pensininkus, kurie galbūt iš pirmo žvilgsnio neįtars apgavystės.“

Dėl melagingos informacijos publikavimo viešojoje erdvėje I. Degutienė ir jos artimieji ragina kitus internetinės erdvės vartotojus išlikti budriems. Atkreipti dėmesį, kad kaip ir I. Degutienės melagienos atveju, vaistų reklaminiame straipsnyje daug gausu rašybos, skyrybos, logikos klaidų.

Lrytas.lt jau prieš kelias savaites rašė, kad neaiškios kilmės vaistiniai preparatai reklamuojami naudojant buvusio sveikatos apsaugos ministro Aurelijaus Verygos bei žinomo Kauno klinikų vaikų gydytojo prof. Rimanto Kėvalo vardą.

Praėjusią savaitę Valstybinė vaistų kontrolės tarnyba (VVKT) pranešė, kad sveikatos apsaugos ministro Arūno Dulkio veidas naudojamas skleisti melagienoms apie neaiškios kilmės vaistus kraujagyslėms gydyti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.