Šįkart trenerė ir mitybos planų sudarytoja A.Juknienė instagramo paskyroje „Tavo sveiki įpročiai“ dalijasi trimis receptais, kurie patiks visai šeimai, bus maistingi ir paprastai pagaminami.
Blynai su kalakutienos įdaru
Tešlai reikės:
- indelio grūdėtosios varškės
- 1 kiaušinio
- 2 v. š. graikiško jogurto
- žolelių ir prieskonių (krapų, kalendrų ar pan.)
- druskos
- 3 v. š. ryžių miltų (galite naudoti kukurūzų ar speltos miltus)
Įdarui reikės:
- apkepto kalakutienos faršo
- 1 svogūno (nebūtinai)
Kiaušinį, varškę, jogurtą ir prieskonius sumaišykite dubenyje. Įberkite miltus, žoleles ir viską išmaišykite. Palikite tešlą pailsėti.
Tuo metu kokosų aliejuje apkepkite svogūną, įmaišykite faršą ir sumaišykite įdarą.
Blynus kepkite keptuvėje su trupučiu kokosų aliejaus ant silpnos ugnies. Kai apkepa viena pusė, uždėkite mėsos įdaro ir ant viršaus dėkite tešlą, kad tą įdarą gražiai uždengtų. Apverskite ir uždenkite dangčiu. Kepkite lėtai, dangtis reikalingas šilumai palaikyti, kad ir blynų kraštai iškeptų, nes blynai dideli.
Prieš patiekdami blynus apibarstykite tarkuotu kietuoju sūriu.
Kukuliai su špinatais
Reikės:
- 500 g mėgstamos rūšies faršo
- 1 smulkiai pjaustyto svogūno
- saujos šviežių špinatų
- 200 g tarkuotos mocarelos
- mocarelos rutuliukų – tiek, kiek bus kukulių
- šaukšto graikiško jogurto
- druskos
- pipirų
- 200 g konservuotų smulkintų pomidorų
- 200 g kokosų pieno gėrimo
Į faršą dėkite prieskonius, špinatus, svogūnus, jogurtą, pusę tarkuoto mocarelos sūrio. Gerai viską išmaišykite ir formuokite kukulius, į vidų įdėdami po vieną mocarelos rutuliuką.
Sudėkite kukulius į kepimo indą, užpilkite konservuotais pomidorais ir kokosų pieno gėrimu. Užberkite likusią tarkuotą mocarelą ant viršaus. Kepkite apie 30 min. iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
Varškės vafliai su sūriu ir pomidorais
Reikės:
- 100 g varškės
- 2 kiaušinių
- saujos tarkuotos mocarelos
- 3 v. š. ryžių miltų
- 2 v. š. smulkintų saulėje džiovintų pomidorų
- druskos, pipirų ar kitų mėgstamų prieskonių
Į varškę įmuškite kiaušinius, dėkite prieskonius ir gerai išmaišykite. Į masę berkite sūrį, smulkintus saulėje džiovintus pomidorus ir miltus. Išmaišykite ir palikite bent 30 min. pastovėti. Kepkite labai gerai įkaitintoje vaflinėje. Aš specialiai kepu nelygius, tešlos dedu po vieną šaukštą.