Pirmoji savaitė su euru: bankomatuose jų išgryninta 62 mln.

Per pirmąją 2015 metų savaitę, kai euras jau yra oficiali atsiskaitymo priemonė Lietuvoje, didesnių netikėtumų klientų elgsenoje neužfiksuota.

Aktyviausiai litus į eurus gyventojai keitė pirmąją naujų metų darbo dieną.<br>M.Patašiaus nuotr.
Aktyviausiai litus į eurus gyventojai keitė pirmąją naujų metų darbo dieną.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 9, 2015, 10:13 AM, atnaujinta Jan 16, 2018, 2:32 PM

Kaip ir laukta, pirmosiomis sausio dienomis į „Swedbank“ banko padalinius plūstelėjo didelis gyventojų srautas – žmonės skubėjo išsikeisti turimus litus į eurus, tačiau šis srautas kasdien mažėja.

Tą patį galima pasakyti ir apie grynųjų litų įnešimą į bankomatus, ir apie eurų išgryninimą bankomatuose – stebimos mažėjimo tendencijas. Kita vertus, auga atsiskaitymų banko mokėjimo kortelėmis skaičius ir apyvartos, nes tai yra kone greičiausias ir patogiausias atsiskaitymo būdas pereinamuoju laikotarpiu.

„Didesniems klientų srautams padaliniuose buvome pasiruošę, be to, dalis centrinėje būstinėje dirbančių kolegų savanoriškai prisijungė darbui su klientais padaliniuose visoje šalyje. Iš viso per pirmąją savaitę banko padaliniuose aptarnavome 106 tūkst. klientų, iš kurių apie 65 proc. eilėje teko laukti trumpiau nei 10 min., tai tikrai geras rezultatas“, – pasakojo „Swedbank“ mažmeninės bankininkystės tarnybos vadovė Orinta Žvirzdinė.

Sausio 1-7 dienomis „Swedbank“ klientų aptarnavimo padaliniuose iš viso į eurus buvo iškeista 220,88 mln. litų (63,97 mln. eurų), vidutinė iškeista suma siekė daugiau nei 950 eurų.

Aktyviausiai litus į eurus gyventojai keitė pirmąją naujų metų darbo dieną (sausio 2 d.), kai „Swedbank“ padaliniuose į eurus buvo iškeista 53,65 mln. litų (15,54 mln. eurų).

Gyventojai, naudodamiesi grynųjų pinigų įnešimo bankomatais, per pirmąją naujų metų savaitę įnešė ir taip į eurus savarankiškai konvertavo 89,53 mln. litų. „Priminsime, kad litus „Swedbank“ bankomatuose įnešti galima iki sausio 18 d., įneštos sumos ekvivalentą eurais gyventojai be jokio papildomo mokesčio išsigryninti eurus išduodančiuose bankomatuose gali visą sausio mėnesį“, – primena „Swedbank“ atstovė.

„Swedbank“ klientai per septynias sausio mėnesio dienas eurus išduodančiuose bankomatuose iš viso išsigrynino 62,13 mln. eurų. Vidutinė išgryninama suma siekė apie 116 eurų. „Natūralu, kad gyventojai norėdami susipažinti su naująja valiuta skubėjo nusigryninti eurų. Kita vertus, pastebime, kad eurų išgryninimo operacijų bankomatuose skaičius mažėja, o atsiskaitymų banko mokėjimo kortele - auga“, – komentuoja „Swedbank“ mažmeninės bankininkystės tarnybos vadovė.

Sausį banko padaliniuose dar gali susidaryti norinčiųjų pasikeisti valiutą klientų eilės. Todėl apsilankymą padalinyje, jei įmanoma, rekomenduojama atidėti vėlesniam laikui, o kasdienes operacijas atlikti interneto banke arba susisiekus su banko specialistais telefonu.

Gyventojams, kurie vis dar turi grynųjų litų santaupų ir nori jas išsikeisti į eurus, rekomenduojama tai atlikti savarankiškai naudojantis bankomatais. Tereikia litus įnešti naudojantis grynuosius pinigus priimančiu bankomatu. Tuomet eurus išduodančiame bankomate galima išsigryninti reikiamą eurų sumą.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.