“Snoro“ banke kaboję paveikslai rado naujus šeimininkus

„Snoro“ bankroto administratorius pirmajame aukcione sėkmingai pardavė keturis bankui priklausiusius paveikslus. Du iš jų parduoti už didesnę nei buvo nustatyta pradinė, kiti du – už pirminę įvertinimo kainą.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 4, 2014, 5:42 PM, atnaujinta Feb 13, 2018, 4:38 AM

Kartu kuriančių Baltarusijos menininkų Vladimiro Česlerio ir Sergejaus Voičenko paveikslas „Dramblys“ parduotas daugiau nei dvigubai brangiau nei buvo įvertintas. Iš viso už parduotus paveikslus surinkta daugiau nei 14 tūkst. litų.

Peržiūrėjus kitų 23 Lietuvos ir užsienio menininkų paveikslų kainas bus rengiamas antrasis bankui priklausiusios kolekcijos pardavimo aukcionas.

Be Baltarusijos dueto darbo „Dramblys“, taip pat buvo parduotas lietuvių dailininko modernisto Lino Cicėno tapytas paveikslas „Šokėja, prisivalgiusi žuvies“. Susidomėjimo sulaukė ir Estijos grafikės Tatjanos Diščenko kūrinys „Mezza Vocce“ bei Alvydo Petkevičiaus drobė „Natiurmortas su gėlių puokšte vazoje“.

„Snorui“ priklausiusią paveikslų kolekciją sudarė skirtingų lietuvių dailininkų bei keleto Baltarusijos ir Estijos menininkų kūriniai, joje taip pat yra dvylika XX a. pirmosios pusės lietuvių dailininko Adomo Galdiko abstrakčiojo impresionizmo tapybos darbų.

Visi parduodami paveikslai priklausė bankui ir kabėjo banko centinėje būstinėje ar kituose padaliniuose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.