Vakaris Deksnys. Varpai skambina net Lietuvos bankui

Lietuvos banko, Vaistų kontrolės tarnybos, daugybės kitų institucijų departamentų vadovai ir tarnautojai gali ieškotis naujų darbdavių, nes šimtų darbą, pasirodo, gali atlikti vienas ar pora žmonių.

V.Deksnys.<br>T.Bauro nuotr.
V.Deksnys.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 29, 2018, 12:49 PM

Antai premjeras S.Skvernelis galėtų atstoti visą agentūrą „Investuok Lietuvoje“. Joje dirbantys specialistai po keletą metų susitikinėja su užsienio verslininkais, kalbasi, derasi, lankosi parodose ir seminaruose, kol pavyksta prisivilioti kokį nors „Continental“, „Hella“ ar kitą milžiną su šimtais milijonų eurų gamykloms mūsų šalyje.

Pažiūrėkite, nemokšos, kaip reikia dirbti, – brūkšt dvylika laiškų užsienio prekybininkams su kvietimais investuoti Lietuvoje! Tiesa, tie atsakymai stringa, bet gal paštininkai prieš Kalėdas nespėja suktis?

Sprogusioje kredito unijoje Vilniaus taupomojoje kasoje pasidarbavęs Seimo Biudžeto ir finansų komiteto pirmininkas valstietis S.Jakeliūnas jau gali pradėti Lietuvos banko likvidavimo procedūrą.

Kas čia per priežiūros institucija, koks čia jos vadovas V.Vasiliauskas, jeigu iki šiol nesugebėjo susivokti, kad šalyje per daug švedų?

Švedijos ambasados iškeldinti valstietis dar nepasiūlė, užtat išaiškino, kad arba SEB, arba „Swedbank“ turi būti parduotas valstybei, kurios namų valiuta yra euras. Bankų savininkų nuomonė nesvarbu. Mat S.Jakeliūno, kuris, kalbama, kadaise buvo nepriimtas dirbti SEB, diriguojamas komitetas patvirtins tokią rekomendaciją, ir baigtas kriukis.

Užtat vietoj vieno iš švediškų gal turėsime kokį nors Kipro, Maltos ar Vatikano banką.

Vaistų kontrolės tarnyba ar mitybos specialistai irgi gali krautis mantą – sveikatos apsaugos ministras A.Veryga pats puikiausiai moka ir pigiausius preparatus ligoniams išrašyti, ir mokyklų valgiaraščius sudaryti.

Kam apskritai daugiau nei 60 tūkstančių pareigybių 551-oje valstybei priklausančioje įstaigoje? Užtektų 141 Seimo nario ir 14 ministrų su premjeru priešakyje.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.