Į sceną festivalyje „Naisių vasara“ lips karo tema Ukrainoje prisikalbėjęs Gytis Paškevičius

Rugpjūčio 15-ąją, per Žolinę, Naisiuose vyks antrąkart šią vasarą rengiamas festivalis „Naisių vasara“. Likus mažiau nei dviems savaitėms iki renginio pradžios, pradėta skelbti, kurie muzikos atlikėjai, grupės lips ant festivalio scenos.

Gytis Paškevičius.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Gytis Paškevičius.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Gytis Paškevičius.<br>V.Skaraičio nuotr.
Gytis Paškevičius.<br>V.Skaraičio nuotr.
Gytis Paškevičius.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Gytis Paškevičius.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Aug 2, 2022, 5:55 PM

Naisių bendruomenės socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje patalpintas įrašas, kad „gražiausių dainų koncertą“ šeimoms skirtame festivalyje surengs dainininkas Gytis Paškevičius (60 m.).

Šių metų kovo pradžioje vyro komentarai karo Ukrainoje tema sukėlė audrą.

Tąkart G.Paškevičius teigė, kad žmonės karu susirūpino tik todėl, nes jiems taip buvo pasakyta.

„O jūs paprasto dalyko nesuprantat, kad aš nesu už karą. Aš esu už tiesą, bet šis pasaulis yra melo pasaulis. Aukštesnės jėgos viršuj žvengia ir muša rankom, kol mes čia koliojamės... Nesuprantam, kad broliai ir seserys esam... Nei vienas politikas nesišaudo. Šaudosi tik tie, kas įsakymų klauso. O karas čia vyko visada!!! Bet jūs susirūpinot, kai pasakė jums susirūpint“, – svarstė Lietuvos dainininkas.

Į tokius ir panašius dainininko pasisakymus sureagavo TV laidų prodiuseris, vedėjas Arūnas Valinskas (55 m.). 

Žiniasklaidai išplatintame laiške, kuriuo kreipėsi į Lietuvos savivaldybes, vyras prašė organizuojant renginius ir miesto šventes pamiršti Egidijų Dragūną, Gytį Paškevičių, grupę „Rebelheart“.

„Deja, bet manau, kad sąrašas negalutinis. Pirmoji į šį prašymą jau atsiliepė Zarasų savivaldybė, raštiškai patvirtinusi, kad šių atlikėjų savo renginiuose tikrai nepageidauja.

Simboliška, kad būtent šioje savivaldybėje G Paškevičius turi savo sodybą prie Antalieptės marių. Kaip juokavo šios savivaldybės atstovai, būtų jų valia, apskritai paskelbtų G.Paškevičių persona non grata. Lauksime ir kitų savivaldybių oficialių atsakymų, kuriuos paviešinsime.

Ypatingai kreipiuosi į Lietuvos didmiesčių merus – nesuteikite savo miestų viešųjų erdvių jų koncertams, eiliniams paskutiniams atsisveikininams ir pasipinigavimams. Labai dideles aikštes turi Minskas ir Maskva, tegul ten ir gieda okupantus šlovinančias giesmeles“, – rašė A.Valinskas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.