15 gražuolių pateko į „Mis Lietuva 2013“ finalą, socialinių tinklų žvaigždė M. Šalčiūtė atmesta

Sostinėje įsikūrusio restorano „California Gourmet“ kiemelyje nuo pat ryto rinkosi gražuolės iš visos Lietuvos. Čia vyko kasmetinė atranka į „Mis Lietuva 2013“ konkursą.

Šios merginos rugpjūčio 15 dieną kausis grožio konkurse "Mis Lietuva 2013".<br>T. Bauras
Šios merginos rugpjūčio 15 dieną kausis grožio konkurse "Mis Lietuva 2013".<br>T. Bauras
Daugiau nuotraukų (1)

Beatričė Jurevičiūtė

Jul 10, 2013, 1:30 PM, atnaujinta Mar 3, 2018, 4:17 AM

Beveik penkiasdešimt 18–24 metų merginų iš didžiųjų šalies miestų ir mažesnių miestelių stojo prieš penkis komisijos narius, kurie ne tik vertino kandidačių į karūną grožį, bet ir uždavė ne vieną provokuojantį klausimą. Atvykėlės buvo atviros – jaudulys didžiulis, todėl savo pasirodymo eilės jos laukė tyliai ir didelių emocijų nerodė – reikėjo susikaupti.

Šiais metais, kaip ir anksčiau, komisijai vadovavo grožio ekspertas, verslininkas Benas Gudelis. Prie jo prisijungė ir „Lietuvos ryto“ žurnalistas Ramūnas Zilnys, televizijos laidų vedėjas Jogaila Morkūnas, „Mis Lietuva 2002“ laimėtoja Vaida Grikšaitė-Česnauskienė, ilgametė konkurso režisierė, choreografė Leokadija Dabužinskaitė.

Konkurso atrankos dalyvės komisijai pasirodė po kelias. Merginos trumpai prisistatė ir su komisijos nariais persimetė keliais žodžiais. Netrukus po to atrankos organizatoriai paskelbė trumpą pertraukėlę, per ją nusprendė, kas tęs kovą dėl galimybės dalyvauti konkurse „Mis Lietuva 2013“.

Iš beveik penkiasdešimties dalyvių į antrą atrankos etapą pateko trisdešimt merginų.

Antrame ture gražuolės komisijai pasirodė su maudymosi kostiumėliais. Saulės spindulių apšviestame kiemelyje konkurso organizatoriai galėjo puikiai matyti kiekvieną dalyvių kūno linkį.

Apsinuoginusioms merginoms teko akis į akį stoti prieš komisijos narius ir atsakyti į jų užduodamus klausimus.

Kai kurios dalyvės ne tik šauniai atsakinėjo į kiek provokuojančius komisijos narių klausimus, bet ir parodė savo talentus. Panevėžietė Simona, dalyvavusi grožio konkurse „Mis Aukštaitija 2013“ ir jame laimėjusi „Mis foto“ titulą, bandė parodyti dziudo triukus. Simona scenoje ketino palaužti komisijos narį J. Morkūną, tačiau vyras pasidavė įsitikinęs, kad mergina jį iš tiesų gali lengvai parversti ant grindinio.

Atrankos organizatorius ne viena dalyvė nustebino užsienio kalbų nemokėjimu. Merginos sunkiai arba visai nekalbėjo angliškai ar kitomis svetimomis kalbomis, todėl atsakyti į nesudėtingus verslininko B. Gudelio klausimus anglų ar rusų kalbomis jos negalėjo.

Merginos viena po kitos vardijo savo privalumus – plačią šypseną, gražias akis, gerą širdį, demonstravo įvairius šokių žingsnelius. Šokiai buvo bene populiariausias atrankos dalyvių talentas. Vilkėdamos maudymosi kostiumėliais jos drąsiai kraipė klubus ir rodė savo gebėjimą pataikyti į taktą. Kai kurios išdrįso ir dainuoti.

Dalyvauti „Lietuvos ryto“ televizijos organizuojamame grožio konkurse panoro daugiau nei 200 merginų. Į atranką atvyko beveik 50. Po ilgų diskusijų komisijos nariai atrinko penkiolika merginų, kurios rugpjūčio 15 dieną dalyvaus Palangoje vyksiančiame „Mis Lietuva 2013“ finale. Dėl karūnos šiais metais rungsis Karolina Augutytė, Miglė Blinkevičiūtė, Solveta Bružaitė, Simona Burbaitė, Kamilija Čepaitytė, Rūta Dikaitė, Monika Mauručaitė, Rūta Elžbieta Mazurevičiūtė, Greta Plaušinytė, Vaiva Rezgytė, Vilmantė Simanavičiūtė, Viktorija Vaičaitė, Justina Steponavičiūtė, Dovilė Žilinskytė ir Eglė Žukaitytė.

Atrankoje dalyvavo ir socialinių tinklų sensacija praminta šokėja Monika Šalčiūtė. Prieš konkursą mergina sakė, kad tiki savimi, ir vylėsi be didelės konkurencijos patekti į gražuolių varžytuves, tačiau komisijos narių ji nesužavėjo. Monika šiais metais konkurse nedalyvaus ir nugalėtojos karūna nepasipuoš.

Į konkursą nepatekusios merginos neslėpė nusivylimo ir tikino, kad dėl jų prasto pasirodymo buvo kalti per ankšti bateliai, kurie trukdė eiti, pakimęs balsas, kuris neatskleidė tikrų dainavimo sugebėjimų, jaudulys ar per sudėtingi komisijos narių klausimai.

Rugpjūčio 15 dieną įspūdingą grožio konkursą iš Palangos tiesiogiai transliuos „Lietuvos ryto“ televizija. Naujienas apie pasiruošimą  konkursui „Mis Lietuva 2013" sekite portale www.lrytas.lt.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.