Kaunietis studentas pirko driežą – užsiaugino baisų plėšrūną

Lietuvos zoologijos sode jau galima pamatyti naują gyventoją — krokodilą Kroką. Iš kauniečio konfiskuotas gyvūnas įkurdintas naujame voljere. Kol kas nedidelis gyvūnas ėda vabzdžius ir sparčiai auga.

Krokodilas Krokas įsikūrė naujame terariume.<br>P.Mantauto nuotr.
Krokodilas Krokas įsikūrė naujame terariume.<br>P.Mantauto nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Vėjūnė Inytė

2015-01-27 13:44, atnaujinta 2018-01-14 22:57

Lietuvos zoologijos sodo lankytojai, užsukę į terariumą, jau gali pamatyti naują gyventoją — krokodilinį kaimaną. Jam sodo darbuotojai suteikė Kroko vardą.

Kol kas jis sveria tik 1 kilogramą 300 gramų ir yra 63 centimetrų ilgio.

Sodo darbuotoja Neringa Kirijenkaitė pasakojo, kad Kroko atsiradimas sode — intriguojantis.

Pernai rudenį Kauno regiono aplinkos apsaugos departamento darbuotojai internete pastebėjo skelbimą apie parduodamą didelį driežą. Aplinkosaugininkams kilo įtarimų, todėl jie skelbimą nusprendė patikrinti.

Paaiškėjo, kad skelbimo autorius — vienas studentas. Jis tikino, kad manė įsigijęs driežą. Tačiau po kelių mėnesių gyvūnas ėmė sparčiai augti, todėl augintinį vaikinas nusprendė parduoti. Specialistams patikrinus, koks tai gyvūnas, paaiškėjo, kad tai ne driežas, o krokodilinis kaimanas. Tada jis svėrė 180 gramų ir buvo 40 centimetrų ilgio.

Gyvūnas buvo konfiskuotas. Nuo praėjusių metų rugsėjo Krokas gyveno sodo šaltakraujų gyvūnų laboratorijos terariume. Tačiau netrukus jam ten bus ankšta.

Tarptautinė IT įmonė DPA finansavo naujo voljero įrengimą, kuriame ir įsitaisė Krokas.

Gyvūnas ėda šviežią mėsą, žuvį, vabzdžius. Paprastai krokodilai užauga iki 2 metrų ilgio. Lietuvos zoologijos sode terariume ne vienus metus gyveno kitas krokodilas Gena. 2010 metais dėl garbingo amžiaus gyvūnas nugaišo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.