Karalienės Elizabeth II numylėtuosius korgius Bakingamo rūmuose pakeis nauji gyventojai – Charleso III ir Camillos šunys

Mirusi karalienė Elizabeth II garsėjo meile šunims. Valdymo laikotarpiu ji turėjo daugiau kaip 30 šunų, tačiau korgiai buvo patys mėgstami.

Karaliaus Charleso III ir jo žmonos Kamilos šunys Beth ir Bluebell.<br> REUTERS/Scanpix nuotr.
Karaliaus Charleso III ir jo žmonos Kamilos šunys Beth ir Bluebell.<br> REUTERS/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 16, 2022, 8:39 AM

Kai monarchė mirė, jai priklausė du korgiai ir vienas dorgis, iš kurių dviem dabar rūpinsis princas Andrew savo namuose Vindzore.

Karalius Charlesas III ir jo žmona Camilla, pradėdami karaliauti, į rūmus su savimi atsiveš ir du naujus gyventojus – savo mylimus šunis.

Jei dar nematėte ir nieko nežinojote apie Charleso ir Camillos šunis, susipažinkite su jų dviem žaviais Džeko Raselo terjerais Beth ir Bluebell.

Camilla šiuos šunis 2017 m. vasarį priglaudė iš „Battersea Dogs and Cats Home“ prieglaudos Londone ir nuo to laiko jie yra labai mylimi jų šeimos nariai.

Anksčiau duodama interviu BBC radijo laidai „Radio 5 Live“ Camilla pasakojo apie savo meilę šunims: „Šunims patinka tai, kad gali juos pasisodinti, su jais ilgai kalbėtis, pykti, liūdėti, o jie tiesiog sėdi ir žiūri į tave, vizgindami uodegą.“

Dabar jau karalienė konsortė tuomet taip pat papasakojo apie pažinties su Beth ir Bluebell „Battersea Dogs and Cats Home“ prieglaudoje pradžią.

„Nuvažiavau ten, o Beth buvo ką tik išmesta. Netrukus pagalvojome, kad jai būtų malonu turėti draugą. Po dviejų ar trijų savaičių ją [Bluebell] rado klaidžiojančią po mišką, be plaukų, nusėtą žaizdomis, leisgyvę. Prieglaudoje ją slaugė, ir jai vėl užaugo plaukai. Ji labai miela, galima sakyti, šiek tiek neurotiška“, – pasakojo Camilla.

Karalienė konsortė pridūrė, kad šunys dievina vaikus ir yra įleidžiami „beveik visur“, tačiau jiems neleidžiama miegoti lovoje, praneša BBC.

Vis dėlto praeis šiek tiek laiko, kol Bluebell ir Beth galės apžiūrėti Bakingemo rūmus, nes šiuo metu vyksta pastato renovacija, todėl kol kas jie gyvens su Cherlesu ir Camilla jų namuose Klarenso rūmuose Londone.

Bluebell ir Beth jau buvo pristatytos viešai, jos papuošė 2022 m. liepos mėnesio žurnalo „Country Life“ viršelį. Porelė atrodė labai mielai dėvėdamos pačios Camillos perlų vėrinius.

Karalius Charlesas III taip pat yra šunų mylėtojas – anksčiau jis turėjo Džeko Raselo veislės šunį Tigrą, kuris mirė 2002 m. ir buvo palaidotas jo užmiesčio namų Highgrove namo teritorijoje.

Dabar, būdami britų karaliaus šunimis, Beth ir Bluebell seks mirusio karalienės mylimų augintinių letenų pėdsakais.

Elizabeth II praeityje savo šunis vadino „šeima“: jos korgiai keliavo kartu su ja, o viename iš oficialių jos 90-ojo gimtadienio portretų jiems buvo skirta garbinga vieta.

Parengta pagal hellomagazine.com.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.