Tikrieji karališki šunys – mišrūnai, kuriuos dar vaikystėje sukūrė karalienė Elžbieta II ir jos sesuo

Karalienės Elžbietos II meilė šunims visą gyvenimą buvo gerai žinoma, tačiau ne visi žino, kad ji iš tikrųjų yra išradusi visą veislę.

 Karalienė Elizabeth II ir dorgis.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Karalienė Elizabeth II ir dorgis.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-09-23 09:54, atnaujinta 2022-09-23 09:59

Pasakojama, kad dorgio mišrūnas buvo sukurtas, kai princesės Margaret taksas Pipkinas pasibuvo vieni du su vienu iš būsimos karalienės korgių.

Karališkosios šeimos nariai taip pamėgo šiuos mažus, trumpakojus šuniukus, kad toliau juos veisė ir per daugelį metų sūkūrė tikrą šunų dinastiją – Cider, Rum, Berry, Candy, Brandy, Chipper, Harris, Pickles, Piper, Tinker ir Vulcan. (Deja, Vulkanas mirė 2020 m. gruodį, o kitas dorgis, kurį karalienė priėmė į savo bandą, Fergusas, taip pat praeitų metų gegužę mirė).

Dorgiai – lojalūs, draugiški ir protingi šunys, paveldėję geriausias savybes iš abiejų veislių.

Jie yra puikūs šeimos augintiniai, o jų žavinga ir unikali išvaizda paverčia juos akį traukiančiais pasivaikščiojimo kompanionais. Ši mažytė veislė yra meili ir ištikima, jai patinka būti šalia mažų vaikų. Tačiau jie yra energingi šunys, todėl turėsite pasirūpinti tinkamu fizinio aktyvumo lygiu arba gyventi patalpoje, kur galima išeiti į lauką.

Dorgiai turi trumpą kailį, kuris yra įvairių spalvų – nuo aukso, rudos iki juodos.

Tiek korgių, tiek taksų veislės šunys turi ilgą nugarą, todėl gali kilti stuburo problemų. Jiems taip pat gresia tokios sveikatos problemos, kaip kelio sąnario išnirimas, klubo sąnario displazija ir „Legg-Calvé-Perthes“ liga.

Karalienė Elžbieta II savo meilę šunims išreiškė ir įtraukdama į oficialias monarchės pareigas. Ji buvo Jungtinės Karalystės šunų globos organizacijos „Dogs Trust“ globėja.

Savo meile gyvūnams karalienė užkrėtė ir šeimos narius.

Karalius Karolis III ir karalienė konsortė Camilla džiaugiasi iš prieglaudos išgelbėtais šuniukais, o princas Williamas ir Kate Middleton rodo simpatijas kokerspanieliams.

Karalienės meilė korgiams siekia jos vaikystę. Per 18-ąjį gimtadienį tėvas karalius Jurgis VI jai padovanojo korgį, vardu Susan. Tuometinė dar princesė, Elizabeth taip pamilo šunį, kad, kaip pranešama, pasiėmė Siuzan į medaus mėnesį su princu Philipu.

Bėgant metams karališkoji kompanionė tapo tikra sensacija, sukėlusia korgių bumą Jungtinėje Karalystėje. Šiandien korgiai iškrito iš populiariausių britų šunų veislių sąrašo, nors taksai jame užima 6 vietą.

Parengta pagal people.com ir dogtime.com.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.