Dvejus metus namų nerandanti Luoka ėda ir kačių maistą

Kartą pagalbos telefonu paskambino studentas, Vilniuje besimokantis pagal „Erasmus“ programą. Šalia Mykolo Romerio universiteto jis rado kalytę, kuri jo nenorėjo prisileisti. Vaikinukas kantriai laukė pagalbos šaltą vakarą apie valandą laiko. Savanorė, atvykusi į vietą rado ir vaikinuką, ir šunį. Sustirusį vaikiną paleido ir ėmėsi kalbinti kalytę su kačių maistu. Kažkodėl tokiais sudėtingais atvejais kačių maistas dažnai geriau suveikia nei šunų.

Luoka namų neranda jau 2 metus.<br>Organizatorių nuotrauka
Luoka namų neranda jau 2 metus.<br>Organizatorių nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 6, 2013, 6:16 PM, atnaujinta Mar 7, 2018, 4:16 AM

Kalytė buvo labai atsargi, nedrąsiai ėmė kramsnoti maistą, tik niekaip nesidavė nuviliojama arčiau mašinos. Ilgainiui savanorė nuleido rankas, paskambino kolegoms, pasiprašė pagalbos, tačiau situacija nepajudėjo iš mirties taško. Kalytė nuo šalčio jau kilnojo kojas, bet savanorė užsispyrė pagauti ją - ne veltui tai mėgino daryti 2 valandas. Po alinančių gaudynių kalytė buvo pagauta. Iš spenelių tryško pienas. Tačiau šuniukų šalia nebuvo.

Šunelis, vardu Luoka, yra labai geras, meilus, dėmesio, bendravimo, glostymo ir žmogaus meilės ištroškęs šuo.

Kalytei labai naudingi ilgi pasivaikščiojimai - ji iškrauna energijos perteklių. Jeigu ją vedžiojant leistumėtės tampomas – temps, jei savanoris leisit jai suprasti, kad negalima kvailioti ir tampytis, tampymasis išgaruoja it dūmas.

Be to, Luoka yra puiki artistė - skanėstų gaudytoja. Nei vieno nepraleidžia, trypčioja priekinėmis kojytėmis iš nekantrumo, kad mestum dar vieną. Visi iki vieno būna mikliai sučiupti ir sukramsnoti. Ji mėgsta pavalgyti, todėl kartais tenka mažinti porcijas, kad išsaugotų dailias moteriškas kūno linijas.

Kalytė geriau sutaria su patinais, nei patelėmis. Su paaugliais savanoriais, besitvarkančiais prieglaudoje – sutaria puikiai, su mažesniais vaikais – taip pat.

Luoka vidutinio ūgio, energija trykštanti kalytė, todėl jai reikia daug judėti. Be to, yra sargi. Ji nenoriai prisileidžia naujus žmones būdama patalpos viduje, todėl norintieji ją geriau pažinti turėtų nepabūgti išeiti su ja į lauką artimesniam susipažinimui prieš priimant į šeimą. Vienok, o su kuriuo šuniuku nereikėtų artimiau susipažinti prieš paimant visam laikui? Luokai tiktų namai su aptverta teritorija, jos kailis tinkamas gyventi lauke.

Luoka savo tvirtomis kojytėmis mindo Vilniaus prieglaudos „Lesė” slenkstį.

Luokai atlikta sterilizacija, galima spėti, kad jos amžius iki 3 metų.

Dėl Luokos skambinkite tel. nr. 8 655 23341

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.