Greitosios pagalbos automobilis tapo baru ant ratų (atnaujinta)

Svarbiausia – gera idėja. Šią sėkmingo verslo tiesą perpratęs šiaulietis 41 metų Almantas Abromavičius neatsigina norinčiųjų pasivažinėti prabangiai įrengtu greitosios medicinos pagalbos automobiliu.

Daugiau nuotraukų (1)

Gintaras Šiuparys

Jun 2, 2013, 12:56 PM, atnaujinta Mar 6, 2018, 12:09 AM

„Kad sektųsi, turi būti originalus ir šiek tiek kvaištelėjęs, – juokėsi klientų neatsiginantis A.Abromavičius. – Įprasti limuzinai jau nieko nebestebina, žmonėms norisi ko nors naujo.“

Tiesa, šiauliečio greitosios pagalbos automobilis nėra rinkos naujiena. Jis į ištaigingą limuziną perdarytas prieš kelerius metus, tačiau beveik visą laiką stovėjo nenaudojamas.

Dėl verslo partnerių nesutarimų patvoryje baigia surūdyti autentiška kaliniams vežti naudota konvojaus mašina, ugniagesių sunkvežimis. Kitas mašinas išsigabeno estas ir italas.

Šiauliuose važinėja tik greitosios medicinos pagalbos automobilis, kuris nepalieka abejingų nei vairuotojų, nei praeivių.

Pavertė prabangiu limuzinu

Imtis netradicinio verslo šiaulietį paskatino Didžiojoje Britanijoje gyvenantys bičiuliai. Jie papasakojo, kad britai mėgsta rengti bernvakarius ar mergvakarius išsinuomoję specialiosios paskirties automobilius.

Trys šiauliečiai partneriai iš Didžiosios Britanijos parsiplukdė ne vieną, o kelis automobilius. Visi buvo patikėti įrengti vietos auksarankiams – jie sumontavo garso ir vaizdo aparatūrą, apšvietimą, pasiuvo prabangų odinį saloną, įrengė barą.

Mikroautobusas „Ford Transit“, kuris buvo pertvarkytas į greitosios pagalbos automobilį, kelerius metus naudotas pagal paskirtį, bet pateko į avariją.

Pusvelčiui įsigytą mašiną teko ne tik suremontuoti ir pritaikyti vakarėliams, bet ir perkelti į kairę pusę vairą.

„Vien į įrangą investuota beveik 30 tūkstančių litų“, – neslėpė A.Abromavičius, pirkęs ne tik valstybinės registracijos numerį 003, bet ir telefono numerį su šiais skaičiais.

Verčia aplinkinius šypsotis

Nuo šio automobilio teko išmontuoti po variklio dangčio grotelėmis ir ant stogo esančius švyturėlius, nes juos naudoti leidžiama tik specialiosios paskirties policijos, ugniagesių ir greitosios pagalbos medikų automobiliams.

Tačiau ši mašina vis tiek traukia akį: perskaitę užrašus ant mikroautobuso praeiviai ima šypsotis ir moti rankomis, o dažnas vairuotojas pristabdo mašiną ir užleidžia kelią.

„Labiausiai žmones nustebina, kai išgirsta greitojoje bumbsinčią muziką, – juokėsi A.Abromavičius. – Dar labiau nustemba pro pravertas duris pamatę, kokia įranga sumontuota.“

Mašiną pamėgo jaunimas

Ne mažiau šis automobilis stebina ir šiauliečio kaimynus. Išvydę į kiemą įvažiavusį mikroautobusą su raudonomis juostomis, pensininkai skuba klausinėti, kuriam bendraamžiui pablogėjo sveikata.

Dažniausiai šį automobilį užsisako mergvakarį ar bernvakarį rengiantys jaunuoliai. Dažnai jį užsisako iš užsienio į gimtinę atostogų grįžę tautiečiai.

Anksčiau klientams buvo siūloma ne tik pasivažinėti mašina, bet ir persirengti medikų drabužiais. Dabar baltu chalatu ir kepuraite pasipuošia tik vairuotojas – šėlstantis jaunimas labai dažnai sugadindavo drabužius.

Neseniai šiuo automobiliu į 80-mečio jubiliejaus šventę važiavo vienas šiaulietis. Jam tokią kelionę užsakė humoro nestokojantis sūnus. 

„Labai stebėjosi ir sukaktuvininkas, ir jį pasitikę svečiai“, – juokėsi A.Abromavičius.

Šiaulietis neslėpė, jog tenka skaičiuoti ir nuostolius. Įsišėlę keleiviai dažnai išlieja ne vieną butelį šampano, todėl pasipila elektros gedimai – nebeveikia vienas ar kitas prietaisas.

„Elektros instaliaciją apskritai teko visiškai perdaryti, nes standartinei tokia apkrova buvo pernelyg didelė“, – pasakojo A.Abromavičius.

Su limuzinais nekonkuruoja

Šiaulių regione paslaugą teikiantis šiaulietis dažnai važiuoja ir į pajūrį. Tokia kelionė užtrunka apie 10 valandų, nes automobiliu su 8–10 besilinksminančių keleivių skubėti būtų pavojinga.

„Į sostinę nevažiuoju, nes pernelyg toli. Labiau apsimoka du ar trys nedideli užsakymai vietoje, – apie verslo subtilybes pasakojo A.Abromavičius. – Mašina sunki, todėl vien dyzelino reikia 15 litrų 100 kilometrų kelio.“

Šiaulietis pripažino, kad su Lietuvoje populiariais limuzinais nekonkuruoja ir į vestuvininkų rinką nesibrauna. „Juk greitąja į bažnyčią važiuotų tik gerokai čiuožtelėjusi pora“, – kvatojosi vyriškis.

Šiaulietis nuomoja dar vieną prabangų amerikinį mikroautobusą, bet labiau paslaugų plėsti neketina. Mat po pasaulinės ekonomikos krizės ši pramogų rinka susitraukė perpus ir pragiedrulių nematyti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.