Diena Vilniuje prasidėjo chaotiškomis spūstimis (video)

Įsibėgėjant pirmam rudens mėnesiui sostinės gatvėse jau akivaizdžiai padaugėjo automobilių. Pirmąją rudens darbo dieną gatvės dar buvo pustuštės, bet savaitei įpusėjus vairuotojams jau tenka pasistumdyti spūstyse.

Ukmergės gatvę užkimšo dvi avarijos.<br>I.Staškutės nuotr.
Ukmergės gatvę užkimšo dvi avarijos.<br>I.Staškutės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ilona Staškutė

Sep 4, 2013, 1:56 PM, atnaujinta Mar 1, 2018, 1:53 PM

Tik kol kas neįmanoma nuspėti, kur jos susidarys – ryte Ukmergės gatvėje įvykus dviem avarijoms bemat susidarė kelių kilometrų ilgio grūstis, o tradiciškai apgulta Geležinio vilko gatvė iš Naujamiesčio pusės buvo apytuštė.

Spūstį sklaidė policijos pareigūnas

Trečiadienio rytą lrytas.lt apvažiavo didžiausias Vilniaus gatves ir stebėjo, kaip miestiečiams sekėsi skintis kelią per spūstis. Apie 7 val. 30 min. nemažai miestiečių jau buvo išsiruošę į darbus ar mokslus.

Prie Spaudos rūmų į centro pusę driekėsi ilgos automobilių eilės, bet beveik niekam neteko laukti prie Laisvės prospekto ir Justiniškių gatvės sankryžos daugiau nei vieną šviesoforo ciklą.

Labiau krito į akis daugybė žmonių, stotelėje laukiančių viešojo transporto. Buvo matyti, kad autobusai į Vilniaus centro pusę pajuda visiškai sausakimši.

Prie Gerosios vilties žiedo automobilių buvo daugiau – didžiausi srautai plūdo iš Laisvės ir Savanorių prospektų pusės, taigi čia eismą reguliavo policijos pareigūnas, periodiškai sustabdydamas atvažiuojančius iš Laisvės pr. arba riedančius žiedu.

Ukmergės gatvė visiškai užsikimšo dėl dviejų avarijų

Dar didesnių spūsčių tikėjomės Geležinio vilko gatvėje, tačiau šiandien visos eismo juostos buvo atidarytos ir sankirtą su Konstitucijos prospektu pasiekėme vos per keletą minučių. Atrodė, kad iš Fabijoniškių ir Pašilaičių pusės taip pat nebus spūsčių, bet pakilus Šeškinės kalnu paaiškėjo, kodėl pakalnėje prie sankryžos sutikome tiek nedaug automobilių.

Ozo-Ukmergės gatvių sankryžoje buvo susidūręs lengvasis automobilis ir sunkvežimis, avarijos aplinkybes aiškinosi policijos ekipažas, taigi viena eismo juosta bei autobusų juosta buvo užkimštos, o už susidūrusių mašinų driekėsi didžiulė spūstis beveik iki pat Fabijoniškių mikrorajono pradžios.

Toliau spūstis nesibaigė, nes gatvę užkimšo susidūrę dar du automobiliai antroje eismo juostoje, taigi šįryt važiavusiems Ukmergės gatve link centro kelionė gerokai prailgo.

Kalvarijų gatvę vairuotojai aplenkė

Tačiau pervažiuoti paprastai labai intensyviu eismu pasižyminčią Ozo gatvę iki sankryžos su Kalvarijų gatve užtruko vos keletą minučių, o Kalvarijų gatvė – taip pat buvo pustuštė. Greičiausiai vairuotojai šios gatvės ėmė vengti, nes ji dar vasarą spėjo pagarsėti nesibaigiančiomis spūstimis dėl viešajam transportui atiduotų juostų.

Antakalnio gatvė buvo vienintelė stipriai užsikimšusi ne dėl avarijų, o vien dėl automobilių gausos. Net Geležinio vilko gatvėje iš Santariškių pusės grūstis susidarė ne dėl didelio transporto srauto, o dėl sugedusio automobilio, sustojusio visai netoli sankryžos su Ukmergės gatve.

Nesustojo padėti

Sugedęs „Peugeot 307“ buvo užkimšęs vieną eismo juostą apie 20 min., bet nė vienas vairuotojas nesustojo padėti nebevažiuojančios mašinos šeimininkei. Tik porą mėnesių vairuojanti Raminta pasakojo, kad važiavo į darbą, kai automobilis sustojo išsikrovus akumuliatoriui.

Kai su operatoriumi nustūmėme automobilį į greta esančios degalinės stovėjimo aikštelę spūstis bematant išsisklaidė.

Kaip ir įspėjo specialistai, pirmosiomis rugsėjo dienomis spūstys paprastai susidaro ne dėl didžiulio automobilių srauto, o dėl smulkių avarijų ir automobilių gedimo. Vilniaus Eismo valdymo centro duomenimis, vienoje eismo juostoje sustojęs automobilis per 7 minutes suformuoja 2 km ilgio spūstį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.