Vokiečiai išrinko švariausią vienatūrį

Nepriklausomas Vokietijos aplinkos apsaugos tyrimų institutas „Okotrend” ir žurnalas „Auto Test“ išrinko „ZafiraTourer 1,6 CNG Turbo ecoFLEX“ labiausiai aplinką tausojančiu vienatūriu.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 6, 2014, 6:21 PM, atnaujinta Feb 17, 2018, 9:38 PM

Vertinant transporto priemones, rezultatus lėmė eksploatacijos rodikliai (degalų sąnaudos, anglies dvideginio tarša, sukeliamas triukšmas), gamybos proceso tarša ir paties gamintojo ekologinės iniciatyvos.

„Opel“ vienatūris savo klasėje laimėjo dėl mažos anglies dvideginio taršos ir itin ekonomiško suslėgtų gamtinių dujų „16 CNG Turbo ecoFLEX“ variklio.

Važiuojant dujomis, inovatyvus „Opel“ keturių cilindrų turbo variklis pasižymi itin maža tarša.

150 AG „Opel ZafiraTourer 1,6 CNG Turbo ecoFLEX” modelis 100 km sunaudoja tik 4,7 kg dujų važiuojant ir mieste, ir užmiestyje, o anglies dvideginio tarša neviršija 129 g/km.

Nedidelės dujų sąnaudos ir 25 kg talpos dujų bakas leis įveikti 530 km važiuojant tik suslėgtomis gamtinėmis dujomis.

„Opel“ yra pripažintas alternatyviosios varomosios energijos koncepcijos pradininku. Daugiau nei prieš dešimtį metų, 2001-iaisiais, automobilių gamintojas pristatė pirmąjį suslėgtomis dujomis varomą modelį su inovatyvia „monovalentplus“ technologija.

„Opel CNG ecoFlex“ varikliai pritaikyti važiuoti suskystintomis dujomis, gamtinėmis dujomis, jų abiejų deriniu ar benzinu.

Suslėgtos gamtinės dujos kainuoja mažiau nei benzinas ar dyzelinas, o atsižvelgiant į nuvažiuotą atstumą, pigiau nei suskystintos naftos dujos. Tai didelė priežastis rinktis būtent šiuos natūralius degalus.

Tai itin svarbu pirkėjams Vokietijoje, nes šioje šalyje iki 2018 m. sulėgtoms gamtinėms dujoms taikomos mokesčių lengvatos. Transporto priemonės varomos dujomis išskiria 25 proc. mažiau anglies dvideginio, 80 proc. mažiau azoto ir benzolo bei sumažėja tarša smulkiosiomis ir kietosiomis dalelėmis.

Jei automobilis varomas vien tik gamtinėmis dujomis, anglies dvideginio tarša beveik nulinė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.