Tragedija JAV: girtas vairuotojas rėžėsi į pramogautojų minią

Ketvirtadienio naktį Ostiną, JAV, sukrėtė baisi tragedija. Nuo policijos sprukęs girtas vairuotojas išlaužė gatvės užtvaras ir trenkėsi į tradicinio muzikos festivalio SXSW dalyvių minią. Du žmonės žuvo vietoje, dar 23 sužeisti, 5 iš jų kritinės būklės.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-03-13 15:27, atnaujinta 2018-02-15 11:14

Policijos vadas Artas Acevedo pasakojo, kad po vidurnakčio greta netoliese esančios degalinės pareigūnai pastebėjo įtartiną pilką „Toyota Prius“ automobilį, tačiau vairuotojas nepakluso reikalavimui sustoti.

Padidinęs greitį jis nulėkė link muzikos klubais garsėjančio kvartalo ir pateko į akligatvį, mat dalis gatvių dėl vykstančio festivalio buvo uždarytos. Tai jo nesustabdė – vairuotojas pralėkė pro gatvės užtvaras, kliudė daugybę pėsčiųjų, o pasukęs į kitą gatvę rėžėsi į motorolerį. Juo važiavę vaikinas ir mergina žuvo iškart, rašo statesman.com.

Net nestabtelėjęs vairuotojas nuvažiavo pirmyn, trenkėsi į taksi automobilį ir galiausiai sudaužė mašiną įsirėžęs į stovintį furgoną. Iššokęs iš „Prius“ vairuotojas bandė bėgti, tačiau pareigūnai jį sustabdė elektrošoku.

Po avarijos „Red River“ gatvė, kurios klubuose ir vyko festivalis, atrodė lyg po karo – visur mėtėsi batai, drabužiai, o kas keletą metrų gulėjo sužaloti žmonės. Muzikantas Scottas Jakota buvo pirmasis iš vairuotojo kliudytų žmonių. „Jis nutaikė automobilį lyg ginklą, pakilau į orą“, - pasakojo vyras. Jam sužalota koja.

Įvykį pro balkoną mačiusi liudininkė Ally Hulton tvirtino mačiusi bet 10 į orą išsviestų žmonių. „Jis trenkėsi visu greičiu“, - sakė moteris.

Sulaikytam vairuotojui bus pateikti kaltinimai dviguba žmogžudyste ir sunkiu sveikatos sutrikdymu.

Sekite Lrytas.lt Auto naujienas Facebook'e.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.