Teisėjui paklausus, kas galėjo viršyti greitį, salėje pasigirdo juokas

Taisykles pažeidusio vairuotojo bylos svarstymas Niuburio uostamiesčio (JAV) teisme pakrypo kiek netikėta linkme po to, kai vairuotojas pareiškė, jog greitį viršijo ne jis, o netoliese buvęs elnias.

Už greičio viršijimą baudžiamas vairuotojas dėl pažeidimo kaltę suvertė netoliese buvuviam elniui.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Už greičio viršijimą baudžiamas vairuotojas dėl pažeidimo kaltę suvertė netoliese buvuviam elniui.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 25, 2017, 4:36 PM, atnaujinta Apr 7, 2017, 5:42 AM

Toks pasiteisinimas nustebino teisininkus, tačiau ne vienas jų dėl viso pikto išmaniuosiuose telefonuose patikrino, kokiu greičiu gali bėgi šie laukiniai gyvūnai.

Važiavo dar greičiau

Kaip rašo „Newburyport News“, praėjusią savaitę būtent taip nutiko teisėjui Peteriui Doyle'ui nagrinėjant Haverhilo gyventojo Denniso Sayerso bylą. Pastarąjį pareigūnai dėl greičio viršijimo lapkričio 14 dieną sustabdė Vakariniame Niuburyje.

Remiantis teismo įrašais, pažeidėjas 30 mylių per valandą (48 km/val.) zonoje važiavo 40 mylių per valandą (64 km/val.) greičiu. Pirmasis administracinės bylos svarstymas vyko gruodžio pabaigoje.

Tuomet buvo paliktas galioti vietos policijos departamento sprendimas, pagal kurį D. Sayersas turėjo sumokėti 105 dolerių (98 eurų) baudą.

Vyras pateikė apeliaciją ir praėjusią savaitę vyko pakartotinis svarstymas.

Per apklausą vairuotojui baudos kvitą išrašęs pareigūnas Roysteris Johnsonas sakė, kad pažeidėjas vienu metu važiavo dar didesniu 51 mylios per valandą (82 km/val.) greičiu.

Baudos neanuliavo

Sustabdytas vyras paklausė, ar policininkas yra tikras, kad matuoklis užfiksavo jo, o ne netoliese buvusio elnio greitį.

Pakartotinio bylos svarstymo metu teisėjas P. Doyle'as visgi pasiteiravo pareigūno, ar greičio matuoklis galėjo užfiksuoti gyvūną. Nors salėje pasigirdo juokas, pareigūnas atsakė, kad tai yra įmanoma.

Po šios trumpos apklausos buvo priimtas galutinis sprendimas, pagal kurį liko galioti vairuotojui skirta pradinė bauda.

Vietos policijos departamento vadovas po šio keisto įvykio sakė per 30 metų negirdėjęs, kad kas nors naudotų tokį keistą pasiteisinimą. O juo labiau – teisme.

Nors matuokliai nefiksuoja gyvūnų, elniui viršyti greitį nebūtų sudėtinga, mat remiantis interneto šaltiniais, jis gali bėgi iki 80 km/val. greičiu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.