Internetu vairuoti išmokęs aštuonmetis nuvarė tėvų automobilį

Prisimenate, kaip pirmą kartą sėdote prie automobilio vairo? Greičiausiai buvote jau gerokai ūgtelėjęs paauglys, kuriam patarimus dalino ir prižiūrėjo tėtis.

Tėvų automobilį nukniaukęs aštuonmetis įsisodino sesę ir išvažiavo į „McDonald's“ greito maisto restoraną.<br>David Kessler/Flickr.com nuotr.
Tėvų automobilį nukniaukęs aštuonmetis įsisodino sesę ir išvažiavo į „McDonald's“ greito maisto restoraną.<br>David Kessler/Flickr.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-04-19 21:37, atnaujinta 2017-04-21 22:32

Tuomet tikrai nesate toks entuziastai, kaip Ohajo valstijoje gyvenantis aštuonmetis, kuris mašiną valdyti išmoko savarankiškai.

Pavogė tėvų automobilį

Pirmam pasivažinėjimui jis pavogė tėvų mašiną, be to viso pavojingo nuotykio metu turėjo keleivę – vos ketverių metų sesę.

Palaukę, kol namiškiai užmigs, mažieji sėdo į automobilį ir nuvažiavo pasmaguriauti į „McDonald's“ greito maisto restoraną.

„Fox 8“ televizijos naujienų kanalas skelbė, kad mažajam vairuotojui teko įveikti maždaug vienos mylios (1,6 kilometro) maršrutą. Berniukui reikėjo kirsti keturias sankryžas ir netgi geležinkelio pervažą.

Per visą maršrutą vaikui keletą kartų teko pasukti į dešinę ir atlikti vieną kairįjį posūkį. Įvykio liudininkai policijai pasakojo, kad mažametis vairuotojas laikėsi kelių eismo taisyklių ir neviršijo greičio.

Mažylį prie vairo pastebėję aplinkiniai apie tai pranešė policijai, o restorane vaikus pamatęs šeimos draugas informavo jų senelius.

Per tą laiką, kol atvyko pareigūnai, vaikai jau buvo spėję užsisakyti mėsainį, kepsnelių ir bulvyčių.

Išmoko žiūrėdamas „YouTube“

Kaip rašė „The Weirton Daily Times“, reikiamą pinigų sumą už skanėstus berniukas sumokėjo ištuštinęs taupyklę. Vaikus automobilių pravažiavime aptarnavusi restorano darbuotoja sakė maniusi, kad jie buvo su tėvais.

Policijos pareigūnams vaikas pasakojo, kad vairuoti išmoko žiūrėdamas „YouTube“ vaizdo įrašus.

Pareigūnas Jasonas Koehleris dienraščio žurnalistams sakė, kad tai yra geras proga visiems prisiminti, kokios yra šiuolaikinių technologijų galimybės.

„Keletą kartų peržiūrėjęs penkių minučių pamoką vaikas turbūt nusprendė, kad laikas pasivažinėti“, – konstatavo jis.

Panašus atvejis neseniai buvo užfiksuotas Naujojoje Zelandijoje. Ten tokio paties amžiaus berniukas vairavo „Ford Falcon“ automobilį, kuriame tuo pat metu buvo kiti vaikai ir ožka.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.