Sausio 11-osios bėgimo „Gyvybės ir mirties keliu“ metu – reikšmingi eismo pokyčiai

Sausio 11 d. nuo 12 iki 13.30 val. vyks XXIX tradicinis tarptautinis pagarbos bėgimas „Gyvybės ir mirties keliu“, skirtas žuvusiems Lietuvos laisvės gynėjams pagerbti.

  Sausio 11 d. nuo 12 iki 13.30 val. vyks XXIX tradicinis tarptautinis pagarbos bėgimas „Gyvybės ir mirties keliu“, skirtas žuvusiems Lietuvos laisvės gynėjams pagerbti. <br> Organizatorių nuotr.
  Sausio 11 d. nuo 12 iki 13.30 val. vyks XXIX tradicinis tarptautinis pagarbos bėgimas „Gyvybės ir mirties keliu“, skirtas žuvusiems Lietuvos laisvės gynėjams pagerbti. <br> Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jan 10, 2020, 1:07 PM, atnaujinta Jan 10, 2020, 1:12 PM

Bėgimo dalyviai startuos aikštelėje prie Antakalnio kapinių Karių kapų gatvėje ir bėgs Karių kapų, Kuosų, Jūratės, L. Sapiegos, Antakalnio gatvėmis, Žirmūnų tiltu, Šeimyniškių gatve, Konstitucijos prospektu, T. Narbuto gatve, Laisvės prospektu, L. Asanavičiūtės, A. P. Kavoliuko ir Sausio 13-osios gatvėmis iki televizijos bokšto. Visoje bėgimo trasoje bus laikinai ribojamas transporto eismas ir keisis kai kurių viešojo transporto maršrutų darbas. 

Nuo sausio 10 d. 7 val. iki sausio 11 d. 18 val. laikinai bus draudžiamas automobilių stovėjimas šalia Antakalnio kapinių ir Sausio 13-osios gatvės dalyje bei automobilių stovėjimo aikštelėse prie Televizijos bokšto (Sausio 13-osios gatvėje).

Sausio 11 d. nuo 8 iki 15 val. laikinai bus draudžiamas transporto eismas Sausio 13-osios gatvės dalyje ties Televizijos bokštu. 

Kaip bėgimo metu keisis viešojo transporto judėjimas?

Sausio 11 d. nuo 12 iki 14 val. keisis bėgimo trasos gatvėmis važiuojančio bei šias gatves kertančio viešojo transporto judėjimas: greitųjų maršrutų autobusų – 1G, 2G, 3G, 4G, 6G, taip pat autobusų maršrutų – 5, 7, 10, 24, 27, 30, 32, 34, 37, 40, 43, 46, 49, 52, 53, 54, 55, 56, 59, 63, 69, 73, 75, 88 ir 89 bei šių maršrutų troleibusų – 2, 4, 6, 7, 10, 12, 14, 16, 17. 

1G, 3G, 5, 10, 24, 40, 43, 46, 52, 53, 56, 73, 75, 88 ir 89 maršrutų autobusai bei 10, 12 ir 14 maršrutų troleibusai važiuos pakeistomis trasomis. Minėti autobusai, išskyrus greitųjų maršrutų autobusus, ir troleibusai, stos visose pakeisto maršruto trasoje esančiose stotelėse. 

Tam tikru laiku 1, 3, 9, 18, 19 ir 20 maršrutų troleibusai nekursuos, taip pat nevažiuos šių maršrutų autobusai – 30 (Pilaitės kryptimi iš Šiaurės miestelio), 32 (Pašilaičių kryptimi iš Žvėryno), 54 (miesto kryptimi iš Pilaitės) ir 59 (Grigiškių kryptimi iš Žvėryno).

2G, 4G (miesto kryptimi iš Pilaitės), 6G, 7, 27, 30 (miesto kryptimi iš Pilaitės), 32 (miesto kryptimi iš Pilaitės), 34, 37, 49, 69, 54 (miesto kryptimi iš Stoties), 55, 59 (miesto kryptimi iš Grigiškių) ir 63 maršrutų autobusai bei 7, 14 ir 16 maršrutų troleibusai kursuos sutrumpintomis trasomis. 

4G (Pilaitės kryptimi iš Saulėtekio) maršruto autobusai, taip pat 2, 4, 6, 7 (Pašilaičių kryptimi iš Stoties) ir 17 maršrutų troleibusų bei dalis 10, 12 ir 14 maršrutų troleibusų važiuos realiu laiku, atsižvelgiant į eismo ribojimus ir bėgimo dalyvių skaičių bei trasos įveikimo trukmę.

5G maršruto autobusai atkarpoje nuo stotelės Antakalnio žiedas iki stotelės Pramogų arena papildomai stos šiose stotelėse – Oskaro Milašiaus, Valakampių tiltas ir Verkių.

Kaip keisis autobusų maršrutų trasos?  

1G, 10, 53 maršrutų autobusai važiuodami centro kryptimi iš Kalvarijų gatvės suks į Žalgirio gatvę ir važiuos Geležinio Vilko, A. Goštauto gatvėmis iki Vilniaus gatvės ir toliau važiuos įprastais maršrutais. Atgal važiuos tokia pačia trasa. Autobusai kursuodami pakeista trasa papildomai stos Žalgirio (Žalgirio g.), Linkmenų, Saltoniškės (Centro kryptimi), Alberto Goštauto ir Operos ir baleto teatras. Nuo 12 iki 14 val. autobusai nestos stotelėse Žalgirio (Kalvarijų g.), Kalvarijų turgus ir Žaliasis tiltas.

3G maršruto autobusai Oro uosto kryptimi važiuos po Saltoniškių žiedu, tuomet A. Goštauto gatve ir įsukus į Juozo Tumo-Vaižganto gatvę grįš į įprastą trasą. Iš Oro uosto autobusai iki Juozo Tumo-Vaižganto–Lukiškių gatvių sankryžos važiuos įprasta trasa, o toliau Lukiškių ir Geležinio Vilko gatvėmis grįš į įprastą trasą. Papildomai 3G maršruto autobusai stos stotelėse Saltoniškės, Alberto Goštauto, Gynėjų, Kražių (Oro uosto kryptimi) ir Vašingtono aikštė. Renginio metu autobusai nestos stotelėse – Žaliasis tiltas, Europos aikštė ir Lietuvos sąjūdžio kelias.

5 maršruto autobusai važiuodami iš Šiaurės miestelio važiuos Minties gatve iki Žalgirio gatvės. Atgal tokia pačia trasa. Važiuodami pakeista trasa autobusai papildomai stos Minties ir Apkasų stotelėse. Nuo 12 iki 14 val. autobusai nestos Trimitų, Mikalojaus Katkaus, Tuskulėnai, Tuskulėnų rimties parkas ir Minties stotelėse.

24 maršruto autobusai Fabijoniškių kryptimi važiuos po Saltoniškių žiedu ir nestos Studentų stotelėje.

40 ir 73 maršrutų autobusai link centro ir atgal važiuos po Saltoniškių žiedu ir nestos Studentų stotelėse.

46 ir 56 maršrutų autobusai link centro važiuos po Saltoniškių žiedu, toliau A. Goštauto gatve važiuos iki Kražių stotelės. Atgal autobusai važiuos Lukiškių gatve ir Geležinio Vilko gatve grįš į įprastą trasą. 46 ir 56 maršrutų autobusai renginio metu nestos stotelėse – Lietuvos sąjūdžio kelias, Nacionalinė dailės galerija, Europos aikštė, Žaliasis tiltas bei Operos ir baleto teatras. 46 maršruto autobusai taip pat nestos ir Studentų stotelėje, tačiau papildomai stos Kražių, Vašingtono aikštė ir Gynėjų stotelėse.

43 ir 52 maršrutų autobusai link centro važiuos po Saltoniškių žiedu, toliau A. Goštauto gatve važiuos iki stotelės Lukiškės. Atgal autobusai važiuos Lukiškių gatve ir Geležinio Vilko gatve grįš į įprastą trasą. Važiuodami pakeista trasa autobusai papildomai stos Gynėjų bei Alberto Goštauto stotelėse. Renginio metu autobusai nestos stotelėse – Lietuvos sąjūdžio kelias, Nacionalinė dailės galerija Europos aikštė, Žaliasis tiltas, Operos ir baleto teatras ir Kražių. 
75 maršruto autobusai iš Pilaitės važiuos Pilaitės pr., tuomet suks į Spaudos gatvę ir Viršuliškių skg. bei Viršilų gatve išvažiuos į Justiniškių gatvę ir tęs kelionę įprastu maršrutu. Atgal autobusai grįš tokia pačia trasa. Važiuodami pakeista trasa autobusai papildomai stos Viršilų stotelėje. Tačiau nestos stotelėse – Piliakalnio (Santariškių kryptimi), Sietyno, Spaudos rūmai ir Troleibusų parkas.

88 maršruto autobusai centro kryptimi važiuos iki Žaliojo tilto, o tada A. Goštauto gatve iki Antano Tumėno stotelės. Atgal Gynėjų ir A. Goštauto gatvėmis grįš į įprastą trasą. Kursuodami pakeista trasa autobusai papildomai stos Operos ir baleto teatras, Alberto Goštauto bei Antano Tumėno stotelėse. Renginio metu autobusai nestos stotelėse – Žaliasis tiltas ir Europos aikštė.

89 maršruto autobusai link centro važiuos iki Karaliaus Mindaugo tilto, o tada Žygimantų, A. Goštauto gatvėmis iki Antano Tumėno stotelės. Atgal Gynėjų, A. Goštauto ir Žygimantų gatvėmis grįš į įprastą trasą. Kursuodami pakeista trasa autobusai papildomai stos stotelėse – Karaliaus Mindaugo tiltas (Žygimantų g.), Operos ir baleto teatras, Alberto Goštauto ir Antano Tumėno stotelėse. Renginio metu autobusai nestos stotelėse – Žvejų, Lvovo, Europos aikštė, Nacionalinė dailės galerija, Lietuvos sąjūdžio kelias ir Studentų.

Kaip keisis troleibusų maršrutų trasos?  

10 maršruto troleibusai iš Saulėtekio važiuos Antakalnio, T. Kosciuškos, Arsenalo ir Žygimantų gatvėmis. Atgal tokia pačia trasa. Dalis troleibusų važiuos realiu laiku, atsižvelgiant į eismo ribojimus ir bėgimo dalyvių skaičių bei trasos įveikimo trukmę. Važiuodami pakeista trasa troleibusai papildomai stos stotelėse – Antakalnis, Tverečiaus, Klinikų, Šilo tiltas, Petro Vileišio, Leono Sapiegos, Šv. Petro ir Povilo bažnyčia, Kalnų parkas ir Karaliaus Mindaugo tiltas. Renginio metu troleibusai nestos stotelėse – Antakalnio žiedas, Lizdeikos, Oskaro Milašiaus, Valakampių tiltas, Kareivių, Verkių, Pramogų arena, Tauragnų, Giedraičių, Žalgirio, Broniaus Laurinavičiaus skveras, Kalvarijų turgus ir Žaliasis tiltas. 

12 maršruto troleibusai iš Žirmūnų važiuos Žirmūnų tiltu, T. Kosciuškos, Arsenalo bei Žygimantų gatvėmis ir įsukus į Vilniaus gatvę grįš į įprastą trasą. Atgal troleibusai kursuos tokia pačia trasa. Važiuodami pakeista trasa troleibusai papildomai stos stotelėse – Šv. Petro ir Povilo bažnyčia, Kalnų parkas ir Karaliaus Mindaugo tiltas. Renginio metu troleibusai nestos stotelėse – Šeimyniškių, Rinktinės, Lvovo bei Žaliasis tiltas. Dalis troleibusų važiuos realiu laiku, atsižvelgiant į eismo ribojimus ir bėgimo dalyvių skaičių bei trasos įveikimo trukmę.

14 maršruto troleibusai iš Antakalnio važiuos T. Kosciuškos, Arsenalo ir Žygimantų gatvėmis, toliau įprasta trasa iki Gerosios Vilties žiedo, kur apsisukus tokia pačia trasa grįš į Antakalnį. Važiuodami pakeista trasa troleibusai papildomai stos stotelėse – Šv. Petro ir Povilo bažnyčia, Kalnų parkas ir Karaliaus Mindaugo tiltas. Renginio metu troleibusai nestos stotelėse – Šeimyniškių, Rinktinės, Lvovo ir Žaliasis tiltas. Dalis troleibusų važiuos realiu laiku, atsižvelgiant į eismo ribojimus ir bėgimo dalyvių skaičių bei trasos įveikimo trukmę.

Kaip bus trumpinamos autobusų ir troleibusų maršrutų trasos?

2G ir 55 maršrutų autobusai, važiuodami iš Santariškių, kursuos iki Justiniškių g. – Laisvės pr. sankryžos, kur apsisuks ir važiuos atgal į Santariškes. Link Santariškių važiuojantys 2G bei 55 maršruto autobusai važiuos Sietyno viaduku ir nestos – 2G maršruto autobusai Sietyno stotelėje, o 55 maršruto autobusai – Sietyno bei Laisvės pr. stotelėse. 2G maršruto autobusai važiuodami Santariškių kryptimi atkarpoje nuo Gerosios Vilties stotelės iki stotelės Spaudos rūmai papildomai stos šiose stotelėse – Eigulių, Miškiniai, LITEXPO, Paukščių takas ir Televizijos bokštas.

4G maršruto autobusai iš Pilaitės važiuos Pilaitės pr., tuomet suks į Spaudos gatvę ir Viršuliškių skg. bei Viršilų gatve išvažiuos į Justiniškių gatvę, kur apsisuks Justiniškių–Laisvės pr. gatvių sankryžoje ir grįš atgal į Pilaitę.

Važiuodami pakeista trasa 4G maršruto autobusai papildomai stos stotelėse – Pilaitės, Viršilų, Troleibusų parkas ir Spaudos rūmai (Justiniškių g.). Iš Saulėtekio autobusai važiuos iki stotelės Tuskulėnų rimties parkas ir apsisukus Žirmūnų žiede grįš į Saulėtekį. Kursuodami sutrumpinta trasa autobusai papildomai stos stotelėse – Nemenčinės plentas, Antakalnis bei Tverečiaus.

6G, 27, 37 maršrutų autobusai kursuodami centro kryptimi važiuos iki Olandų žiedo, kur apsisuks ir grįš atgal. 6G maršruto autobusai papildomai stos Vasaros stotelėse.

7 maršruto autobusai, važiuodami iš Šiaurės miestelio, įprasta trasa kursuos iki Justiniškių g. – Laisvės pr. sankryžos, kur apsisuks ir važiuos atgal į Šiaurės miestelį. Iš Lazdynų autobusai važiuos Sietyno viaduku ir nestos Laisvės pr. bei Sietyno stotelėse.

30 ir 32 maršrutų autobusai, važiuodami miesto kryptimi, važiuos Pilaitės pr., tuomet suks į Spaudos gatvę ir apsisukus 2-jame troleibusų parke (Justiniškių g.) važiuos atgal. Iš Žvėryno ir Šiaurės miestelio autobusai pradės važiuoti pasibaigus renginiui.

34 maršruto autobusai, važiuodami iš Stoties, kursuos iki Olandų žiedo, kur apsisuks ir važiuos atgal į Stotį. Iš Visorių autobusai važiuos iki Žalgirio žiedo, kur apsisuks ir važiuos atgal. Autobusai papildomai stos Žalgirio stotelėje (Verkių g.). Renginio metu autobusai nestos stotelėse – Broniaus Laurinavičiaus skveras, Trimitų, Mikalojaus Katkaus ir Tuskulėnų.

49 ir 69 maršrutų autobusai, važiuodami Ateities gatvės kryptimi, važiuos iki Vaivorykštės stotelės Karoliniškėse, tuomet apsisuks ir važiuos atgal. Iš Ateities gatvės autobusai važiuos iki Žalgirio žiedo, kur apsisuks ir važiuos atgal. Autobusai papildomai stos Žalgirio stotelėje (Verkių g.). Renginio metu autobusai nestos stotelėse – Televizijos bokštas, Karoliniškės, Laisvės prospektas, Sietyno, Teodoro Narbuto, Žvėrynas, Panorama, Švietimo akademija, Saltoniškės, Šnipiškės, Linkmenų, Broniaus Laurinavičiaus skveras bei Žalgirio (Žalgirio g.)

54 maršruto autobusai iš Stoties važiuos iki Pasakų parko stotelės (L. Asanavičiūtės g.), kur apsisuks ir važiuos atgal į Stotį. Kursuodami sutrumpinta trasa autobusai papildomai stos stotelėse Atminties ir Pasakų parkas.

Renginio metu iš Pilaitės link Stoties autobusai nevažiuos.

59 maršruto autobusai, važiuodami miesto kryptimi iš Grigiškių, kursuos iki Pasakų parko stotelės (L. Asanavičiūtės g.), kur apsisuks ir važiuos atgal į Grigiškes. Kursuodami sutrumpinta trasa autobusai papildomai stos stotelėse Atminties ir Pasakų parkas. Renginio metu iš Žvėryno link Grigiškių autobusai nevažiuos.

63 maršruto autobusai, važiuodami nuo Karveliškių pusės, iš Pilaitės prospekto suks į Papilėnų gatvę ir važiuos Vydūno, Karaliaučiaus gatvėmis, kur įsukus į Pilaitės prospektą važiuos atgal į Karveliškes. Važiuodami sutrumpinta trasa autobusai papildomai stos Papilėnų (Karveliškių kryptimi), Tolminkiemio (Karveliškių kryptimi),  ir Karaliaučiaus (Karveliškių kryptimi) stotelėse. Renginio metu iš Žvėryno link Pilaitės autobusai nevažiuos.

7 maršruto troleibusai iš Pašilaičių važiuos iki Justiniškių gatvėje esančio troleibusų parko, kur apsisuks ir tokia pačia trasa grįš atgal į Pašilaičius. Troleibusai papildomai stos Viršilų stotelėje. Pašilaičių kryptimi iš Stoties troleibusai važiuos realiu laiku, atsižvelgiant į eismo ribojimus ir bėgimo dalyvių skaičių bei trasos įveikimo trukmę.

16 maršruto troleibusai iš Stoties važiuos iki Pasakų parko stotelės (L. Asanavičiūtės g.), kur apsisuks ir važiuos atgal į Stotį. Kursuodami sutrumpinta trasa autobusai papildomai stos stotelėse Atminties ir Pasakų parkas. Iš Pašilaičių troleibusai važiuos iki Justiniškių gatvėje esančio troleibusų parko, kur apsisuks ir tokia pačia trasa grįš atgal į Pašilaičius. Troleibusai papildomai stos stotelėse – Spaudos rūmai (Justiniškių g.), Troleibusų parkas bei Viršilų.

Su pakeistomis viešojo transporto maršrutų trasomis ir eismo tvarkaraščiais jau nuo sausio 8 d. galima bus susipažinti interneto tinklalapyje www.vilniustransport.lt, taip pat informacija skelbiama socialiniame tinklalapyje www.facebook.com/susisiekimo.paslaugos, o darbo valandomis teikiama ir telefonu (8 5) 210 7050. Viešojo transporto eismą realiu laiku keleiviai bet kada gali stebėti apsilankę interneto tinklalapyje www.stops.lt,  mobiliuoju telefonu (m.stops.lt) arba mobiliosiose programėlėse m.Ticket ir Trafi. Informaciniai pranešimai apie viešojo transporto darbo organizavimo pakeitimus bus skelbiami pačiuose autobusuose, troleibusuose,  stotelėse ir viešojo transporto švieslentėse.  

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.