Meno apsuptyje vilniečiai išvydo „BMW 4 Gran Coupe“

Trečiadienio vakarą Vilniuje į šiuolaikinio meno mugę „Art Vilnius“ atvykę svečiai ne tik apžiūrėjo naujausius bei įdomiausius šiuolaikinio meno kūrinius, bet išvydo ir naujausią Vokietijos inžinierių kūrinį „BMW 4 Gran Coupe“.

Keturių durų kupė „BMW 4 Gran Coupe" suderina sedano ir kupė bruožus.<br>T.Bauro nuotr.
Keturių durų kupė „BMW 4 Gran Coupe" suderina sedano ir kupė bruožus.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ilona Staškutė

2014-06-18 22:54, atnaujinta 2018-02-12 17:15

„Geras verslas yra menas, o geras menas yra verslas“, - pristatydama naujieną simboliškai pastebėjo „Art Vilnius“ organizatorė Diana Stomienė.

Prieš modelio pasaulinę premjerą automobilių salonuose verslininkų ir menininkų publikai pristatytas naujasis BMW modelis neatsitiktinai siejamas su menu.

Jis nėra nei pats sportiškiausias, nei praktiškiausias vokiečių gamintojo modelis, tačiau keturduris kupė išsiskiria akį traukiančiu stiliumi ir elegancija smulkiausiose detalėse, kaip berėmės durelės, ištęsta stogo linija ir modelio emblemos ant šonų.

„Simboliška, kad „BMW 4 Gran Coupe“ pristatymas Lietuvoje rengiamas meno erdvėje, nes šiame modelyje susilieja BMW dizaino ir technologiniai pasiekimai.

Visoje BMW automobilių gamoje „4 Gran Coupe“ išsiskiria elegantiškumu ir saikinga prabanga“, – sakė „Krasta Auto Vilnius“ direktorė Rasa Klimavičiūtė.

„BMW 4 Gran Coupe“ yra pirmasis keturių durų kupė prabangių vidutinio dydžio automobilių segmente.

Jame išlaikyta BMW būdinga dinamiška išvaizda, o pailga automobilio forma, prailgintas galinis langas ir nuožulni bagažinė suteikia solidumo ir aukštesnės klasės automobilio išvaizdą.

Ir vizualiai, ir technologiškai automobilis labai panašus į trečiosios serijos sedaną, tačiau juos skiria mažos smulkmenos, kaip berėmės durelės, nuožulnesnė stogo linija ir kartu su galiniu langu pakylantis bagažinės dangtis.

Automobilio išskirtinumą pirkėjai galės pabrėžti pasinaudodami „BMW Individual“ programa – pasirinkti išskirtines kėbulo spalvas, vidaus apdailos detales, kurių nėra standartinėje ar papildomoje komplektacijoje.

Keturių durų kupė modeliai siūlomi su penkiais skirtingais varikliais – trimis benzininiais ir dviem – dyzeliniais.

Pats galingiausias variantas – benzininis šešių cilindrų 3 litrų darbinio tūrio variklis „BMW 435i“. Jis išvysto 225 kW/306 AG galią, o iki 100 km/val. įsibėgėja per 5,5 sekundės. 100 km nuvažiuoti šis variklis sunaudoja 8,1 l degalų.

Ekonomiškiausia „Gran Coupe“ versija – su dyzeliniu „BMW 418d“ varikliu, kurio galia siekia 105 kW/143 AG, o degalų sąnaudos – 4,5-4,7 l/100 km.

Naujasis modelis automobilių salonuose Lietuvoje ir užsienyje pasirodys nuo birželio 21 dienos, Lietuvoje jo kaina prasideda nuo 132,6 tūkst. litų.

Už papildomą mokestį pirkėjai gali užsisakyti išmaniąją visų varančiųjų ratų sistemą „BMW xDrive“ ir kitų priedų.

Sekite Lrytas.lt Auto naujienas Facebook'e.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.