„Fiat Chrysler“ lieka atviri galimybei susijungti su „Renault“

Automobilių gamintojos „Fiat Chrysler“ vadovas lieka atviras galimybei atnaujinti anksčiau vykusias derybas dėl susijungimo su prancūzų „Renault“.

 „Fiat Chrysler“ generalinis direktorius Mike‘as Manley nepraranda vilties, kad susijungimas įvyks.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 „Fiat Chrysler“ generalinis direktorius Mike‘as Manley nepraranda vilties, kad susijungimas įvyks.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lina Linkevičiūtė

Aug 5, 2019, 4:04 PM, atnaujinta Aug 5, 2019, 4:08 PM

„Fiat Chrysler“ generalinis direktorius Mike‘as Manley dienraščiui „The Financial Times“ teigė, kad susijungimo galimybės išlieka, nors „Fiat“ birželį iš derybų pasitraukė.

„Jei pasikeistų aplinkybės, galbūt svajonės išsipildys ir kažkas įvyks“, – sakė M. Manley.

„Fiat“ pasitraukė iš derybų tada, kai kilo įtampa tarp „Renault“ vadovų ir Prancūzijos valdžios, kuriai priklauso 15 proc. bendrovės ir dvigubos balsavimo teisės.

„Renault“ valdybos pirmininkas Jeanas-Dominique Senardas viešai apkaltino Prancūzijos valdžią, kad ši pakenkė deryboms – kaltinimus finansų ministras Bruno Le Maire‘as atmetė.

Peržiūri partnerystę

Konfliktas tarp „Renault“ ir partnerės „Nissan“ taip pat pakenkė „Fiat“ deryboms, kadangi „Nissan“ vadovai apie planus nieko nežinojo.

Dabar „Renault“ ir „Nissan“ peržiūri savo partnerystę.

Bendrovei „Renault“ priklauso 43 proc. „Nissan“, o jai priklauso 15 proc. „Renault“ be balsavimo teisių.

Prancūzijos valdžia pranešė birželį, kad atsisakys dalies „Renault“ akcijų, jei tai padėtų deryboms su „Nissan“.

„Kol bandoma aiškintis, tos aplinkybės, kurios yra reikalingos judėjimui į priekį ar pasikeitimams, gali atsirasti“, – M. Manley sakė dienraščiui „The Financial Times“.

Sukurtų tikrą gigantą

Jei derybos pavyktų, būtų sukurtas trečias didžiausias automobilių gamintojas pasaulyje, per metus parduodantis 8,7 mln. automobilių.

Įtraukiant „Nissan“ ir „Renault“ kitą partnerę „Mitsubishi“, grupė sudarytų vieną didžiausių automobilių gamintojų pasaulyje, parduodančią 16 mln. automobilių per metus – kas šeštą automobilį pasaulyje.

Susijungimai vilioja automobilių gamintojus visame pasaulyje, kadangi jie laukia didelių investicijų automobilių elektrifikavimui ir augančiam spaudimui sumažinti anglies dvideginio taršą. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.