„General Motors“ investuos 2,2 mlrd. JAV dolerių į gamyklos Detroite renovaciją

JAV automobilių gamintoja „General Motors“ skirs 2,2 mlrd. JAV dolerių, kad atnaujintų gamyklą Detroite, kurios pajėgumai nėra visiškai išnaudojami, ir čia įrengtų elektrinių ir autonominių transporto priemonių gamybos liniją, kurioje galiausiai dirbs 2 tūkst. darbuotojų.

 Pirmadienį paskelbtame pranešime „General Motors“ teigė, kad gamykloje bus pradėta pirmojo bendrovės elektrinio pikapo gamyba jau 2021 metų pabaigoje.<br> yahoo nuotr.
 Pirmadienį paskelbtame pranešime „General Motors“ teigė, kad gamykloje bus pradėta pirmojo bendrovės elektrinio pikapo gamyba jau 2021 metų pabaigoje.<br> yahoo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 28, 2020, 1:28 PM

Pirmadienį paskelbtame pranešime „General Motors“ teigė, kad gamykloje bus pradėta pirmojo bendrovės elektrinio pikapo gamyba jau 2021 metų pabaigoje.

Minėtas pikapas bus pirmasis iš kelių elektrinių transporto priemonių modelių, kurios bus gaminamos gamykloje.

2018 metų lapkričio mėnesį „General Motors“ paskelbė planuojanti uždaryti šią ir dar tris gamyklas Jungtinėse Valstijose, tačiau praėjusių metų rudenį derybų su profsąjunga „United Auto Workers“ metu pažadėjo vėl atidaryti gamyklą Detroite.

Tuo metu gamykloje visu ar dalimi etato dirbo apie 1,5 tūkst. darbuotojų. Šiuo metu gamykloje viena pamaina dirba maždaug 900 darbuotojų, gaminančių sedanus „Cadillac CT6“ ir „Chevrolet Impala“.

Gamykla bus uždaryta vasario pabaigoje ir bus pradėta renovacija.

„General Motors“ taip pat investuos 800 mln. JAV dolerių į įrangą, skirtą dalių tiekėjams ir į kitus projektus, susijusius su naujosiomis elektrinėmis transporto priemonėmis.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.