Vykstantys gatvės remonto darbai pridarė nemalonumų: už ne vietoje pastatytą automobilį teko susimokėti baudą

Panevėžyje vykstantis šilumos trasų remontas suteikia gyventojams daug nepatogumų, tačiau dėl to valdžiai nei šilta, nei šalta: pastatei automobilį apmokestintoje vietoje – mokėk kaip didelis.

Panevėžietis Virgilijus Zalumskis pateko į tokią situaciją, dėl kurios jam teko išlieti nemažai apmaudo.<br>Lrytas.lt fotomontažas.
Panevėžietis Virgilijus Zalumskis pateko į tokią situaciją, dėl kurios jam teko išlieti nemažai apmaudo.<br>Lrytas.lt fotomontažas.
Panevėžietis Virgilijus Zalumskis pateko į tokią situaciją, dėl kurios jam teko išlieti nemažai apmaudo.<br>D.Umbraso nuotr.
Panevėžietis Virgilijus Zalumskis pateko į tokią situaciją, dėl kurios jam teko išlieti nemažai apmaudo.<br>D.Umbraso nuotr.
Panevėžietis Virgilijus Zalumskis pateko į tokią situaciją, dėl kurios jam teko išlieti nemažai apmaudo.<br>D.Umbraso nuotr.
Panevėžietis Virgilijus Zalumskis pateko į tokią situaciją, dėl kurios jam teko išlieti nemažai apmaudo.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Darius Krasauskas, www.panskliautas.lt

Jun 3, 2020, 9:17 AM

Ne sumos dydis esmė

Panevėžietis Virgilijus Zalumskis pateko į tokią situaciją, dėl kurios jam teko išlieti nemažai apmaudo.

Vyras įsitikinęs, kad už rinkliavas automobilių stovėjimą tvarkanti „Panevėžio būsto“ tarnyba iš jo piktybiškai nulupo mokestį.

Situacija išties susiklostė netipinė.

Nuvažiavęs procedūrų į M.Tiškevičiaus gatvėje esantį sveikatingumo ir reabilitacijos centrą „Sveikatos lašas“ jis pasistatė lengvąją mašiną mokamoje vietoje, nes negalėjo įvažiuoti į centro aikštelę. Už tai jis sulaukė nurodymo sumokėti visos dienos mokestį – 5,8 euro, nors valanda kainuoja 30 centų.

„Ne sumos dydis esmė, galiu tiek sumokėti, bet žmogiškumo reikia turėti“, – dėstė 53 metų vyras.

Nerizikavo įvažiuoti

Vairuotoju dirbantis ir ne vieną užsienio šalį išnaršęs panevėžietis tikina, kad niekur nesusidūrė su tokia nesąmone. Jis juk neturėjęs kito pasirinkimo, kaip tik statyti mašiną mokamoje vietoje.

„Įvažiavimas į reabilitacijos centro aikštelę išraustas ir užpiltas smėliu su skalda, o mano mašina gana žema, tad nerizikavau važiuoti“, – dėstė jis.

V.Zalumskio teigimu, prieš 11 valandą atvykęs į procedūras jis suprato, kad į vidiniame kieme esančią aikštelę taip paprastai neįvažiuos.

Nenorėdamas rizikuoti, kad važiuojant per krūvą gali nusibraukti priekinis buferis ir dugnas, jis mašiną paliko gatvėje priešais reabilitacijos centrą.

Maždaug po valandos išėjęs iš centro panevėžietis pamatė už mašinos valytuvų užkištą baudos lapą. Jei jis nesumokėsiąs nurodytos sumos, jam grės 20–40 eurų bauda.

V.Zalumskis tikino, kad du kartus skambino kvite nurodytu telefono numeriu, bet įsijungdavęs atsakiklis.

Baugina aptverta duobė

Pagalbos į redakciją kreipęsis V.Zalumskis kvietė korespondentą atvykti ir įsitikinti savo akimis, kad tiesiog buvo priverstas palikti mašiną gatvėje.

Nuvažiavę įsitikinome, kad patekti į centro aikštelę išties sunkoka.

Per patį įvažiavimą iškasta didelė duobė. Dugne matėsi patiesti šiluminės trasos vamzdžiai, o duobė iš visų pusių aptverta. Ant tvoros pritvirtintas ženklas įspėja apie vykstančius remonto darbus.

Vis dėlto įvažiavimas į aikštelę nėra visiškai užtvertas. Šone paliktas tarpas pravažiuoti, bet toje vietoje pūpso nemaža žemių krūva.

Jei mašinos buferis žemas, važiuojant per tokią krūvą jis brauktųsi per žemę.

Be to, tektų užvažiuoti ant šaligatvio, kurio viename krašte yra kone pusmetrio aukščio akmeninis bortas.

„Ko gera, įvažiuodamos mašinos tą bortą kliudė, nes vienas jo galas aptrupėjęs“, – atkreipė dėmesį V.Zalumskis.

Nuolaidų niekam nedaro

„Panevėžio būsto“ direktorius Renaldas Januška tvirtino, kad pavaldiniai pasielgė tinkamai: jie tik eksploatuoja mokamas vietas ir neatsakingi už šilumos tinklų rekonstrukciją, todėl nežino nei kur, nes kas užtveriama.

Taip pat vadovas nurodė, kad nenumatyta jokių nuolaidų dėl mieste vykstančių remonto darbų. Visame mieste keičiamos šilumos trasos, todėl kiekvienoje vietoje vairuotojai gali susidurti su nepatogumais.

Pati į aikštelę įvažiuoja

„Sveikatos lašo“ darbuotojai sakė prisimenantys įpykusį pacientą. Jis išties rodęs lapą su paskirta bauda, bet jie negalėję niekuo padėti.

Administratorė prisiminė, kad duobė prie įvažiavimo į centrui priklausantį vidinį kiemą atsirado prieš 3 savaites. Darbininkai iškasė duobę, ją aptvėrė, o kad patogiau būtų užvažiuoti ant šaligatvio, supylė nedidelį pylimą.

„Apsunkino įvažiavimą, bet užtenka sočiai vietos pravažiuoti“, – tikino pašnekovė. Ji į darbą irgi atvažiuojanti mašina ir be vargo patenkanti į uždarame vidiniame kieme esančią aikštelę.

Jei pacientai automobilius palieka priešais centrą esančioje gatvėje, privalo už tai susimokėti. Ši vieta pacientams nėra išpirkta.

Pasitaikė ne vienas atvejis, kai neatidūs jų klientai sulaukė baudų.

Anksčiau M.Tiškevičiaus gatvėje vairuotojai automobilius galėjo palikti nemokamai, todėl ji visąlaik būdavo sausakimša. Įvedus rinkliavą dabar ten sočiai laisvų vietų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.