Pajūris plačiau pravers vairuotojų pinigines: kur teks mokėti daugiausia

Prie Baltijos jūros atvykstantiems vairuotojams oficialiai prasidėjo vasara. Nuo gegužės 1-osios apmokestinamas transporto priemonių parkavimas pajūryje. Klaipėdos miesto teritorijoje jokių naujovių, palyginti su praėjusiais metais, nėra. Uostamiesčio pašonėje esančioje Karklėje bei prie jos atsirado trys zonos. Brangiausiai kainuos automobilį palikti prie populiariosios Olando Kepurės.

Prie Baltijos jūros atvykstantiems vairuotojams oficialiai prasidėjo vasara.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Prie Baltijos jūros atvykstantiems vairuotojams oficialiai prasidėjo vasara.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Prie Baltijos jūros atvykstantiems vairuotojams oficialiai prasidėjo vasara.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Prie Baltijos jūros atvykstantiems vairuotojams oficialiai prasidėjo vasara.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Darius Čiužauskas, www.ve.lt

May 9, 2022, 1:29 PM

Paklaustas, koks buvo pirmasis gegužės mėnesio sekmadienis, viešosios įstaigos „Klaipėdos keleivinis transportas“ vadovas Andrius Samuilovas patikino, kad jis niekuo neišsiskyrė iš kitų dienų.

„Galima sakyti, kad buvo eilinė diena. Viskas vyko darbo režimu, negavome jokių signalų, į kuriuos reikėtų atkreipti ypatingą dėmesį“, – „Vakarų ekspresui“ pirmadienio rytą sakė A. Samuilovas.

Tačiau gegužės 1-oji tapo neeiline diena visiems prie Baltijos jūros vykusiems vairuotojams.

Tądien visam vasaros sezonui apmokestintas parkavimas pajūryje, o Klaipėdos miesto centre į vėlesnį vakarą nusitęsė apmokestinamo parkavimo laikas.

Rinkliava galios keturis su puse mėnesio – iki rugsėjo 15 d.

Ją privalu mokėti visame Klaipėdos miesto pajūryje: Melnragėje, Giruliuose, Smiltynėje.

Ilgiausias dienos apmokestinamas laikas yra Smiltynėje – nuo 8 iki 22 val. Likusiame pajūryje – nuo 8 iki 20 val.

Smiltynėje mokama raudonosios zonos tarifu (12 min. – 30 euro centų, 1 val. – 1,50 Eur).

Melnragėje ir Giruliuose galima rinktis stovėjimo vietą geltonojoje (pusvalandis – 30 centų) arba žaliojoje zonoje (valanda – 30 centų).

„Pačiame uostamiestyje jokių pasikeitimų nėra. Esmė yra labai paprasta. Kuo važiuoji arčiau jūros, tuo brangiau moki už parkavimą.

Viskas, kas galiojo pernai, galios ir šiemet. Tokios pačios kainos ir toks pats laikas“, – patikino A. Samuilovas.

Nuo sekmadienio parkavimo laikas mieste pailgėjo (nuo 8 iki 22 val.) ne tik Smiltynėje, bet ir Klaipėdos senamiestyje bei dviejose transporto stovėjimo aikštelėse – piliavietės aikštelėje ir prie poilsio parko.

Naujovės prie jūros atvažiuosiančių vairuotojo lauks tik uostamiesčio prieigose esančioje Karklės zonoje. Jau Klaipėdos rajono savivaldybės teritorijoje.

Karklėje atsirado trys zonos. Brangiausiai palikti automobilį kainuos prie Olando Kepurės. Valanda – vienas euras. Karklės zonoje valanda kainuos 30, „Žilvičio“ – 60 centų.

„Pirmąją dieną, sekmadienį, nesulaukėme pranešimų, kad vairuotojai masiškai būtų tyčia ir netyčia pamiršę susimokėti už stovėjimą pajūryje.

Prie jūros klaipėdiečiai ir miesto svečiai važiuoja gausiai. Ypač esant geram orui. Tai galima konstatuoti matant savaitgaliais transporto kamščius Lideikio gatvėje. Iš to ir sprendžiame, jog vasara vairuotojams prasidėjo jau anksčiau nei pirmąjį gegužės sekmadienį.

Įdomiausia tai, kad prie jūros nuvažiuoti mokame kažkaip tolygiai, o grįžtame visi vos ne vienu laiku. Apie tai labai aiškiai signalizuoja kamščiuose stringantys ir vėluojantys miesto maršrutiniai keleiviniai autobusai. Reiškia, pajūris buvo pilnas“, – teigė „Klaipėdos keleivinio transporto“ vadovas A. Samuilovas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.